девојки не е фер!!! значи сите симптоми ги имам ситеее и цекав да не правам тест и направив преку крв и негативнооо колку ми се плачешее и сакав да викнам на цел глас лазес не е валиден тестов ама ајде.....и цел ден така лезев дома плацев а мм ми вика ме плашиш!!!!јас му велам немај гајле добро сум(добро зими....)
Мириам, знам дека е теско, тоа го имам презиваеано многу пати, но морас да бидес храбра и свесна дека тоа во денесно време им се случува на многу девојки и зени! ако не овој пат, тоагс сигурно ке биде некој следен пат! несмеес до овој степен да падјас во депресија! не е крај на светот, ке успеете сигурно, само треба се почекас да се случи тоа! ми било многу пати како на тебе досега, и еве сега почнав со инвитро, и знаес колку сум скрсена од болка, но еве ни сама на себе не си признавам дека ми е теско, верувам и имам надез дека ке успеам! и не се предавам иако чекам многу, така и ти, зивотот е борба, но ние знаеме да се бориме и ке го победиме ова чекање! ајде главата горе после плачењево, и со нови сили и повеке успех следниот пат! ке биде се во ред, поздрав
Девојко, значи не може кога сакаш секој ден да ти се плодни денови. Се знае отприлика најрано од 11 до 18 ден најкасно се плодни денови во зависност од циклусот.Што значи, штом си добила на 27 Ноември а си имала однос на 2 Декември поминати се 6 дена и многууууууу е рано да започнат плодните денови, но пак ќе кажам секогаш има отстапки.
Нана2112 и ние сме со тебе, ќе видиш дека ќе биде, знам дека ќе се израдувате овојпат. Ако ти е за утеха,јас кога кога останав бремена, дента пред да добијам имав кафеава флека на гаките, следниот ден недобив и по некој ден ооооооооп две цртички на тестот. Така ќе биде и кај тебе. Можеш ти и викендов еден тест да си направиш, па здравје од понеделник и преку крв. Ајде навиваме за едно или две бебенца.
sto se slucuva so mene koga mocam isfrlam crni partali i na v.maramica koga se brisam ima crn gust iscedok isto i na gakite ima. a ne e krv se plasam mn kako ke izdrzam do ponedelnik se plasam deka nema da ima bremenost zaludno se nadevam
Душо кога би можела радо би те советувала и би ти дала утеха но незнам што би можело да биде ако има некој искусен повеќе нека пиши, си исконтактира ли доктор преку телефон сепак тие и имале некој одговор
нана хмм имам пишувано за ова во темите овде, и јас околу 10 дена пред да направам тест и да дознаам за бременоста имав кафеав исцедок кој траеше околу 2 3 дена, не беше ништо интензивно, само што некогаш беше ептен бледо розево, а некогаш темно кафеав, е после 10тина дена добив две цртки на тестот, е сега ако ова твоето е нешто слично на ова што го опишав може се работи за вгнездување на веќе оплодена јајце клетка, не брзај и не се нервирај во понеделник обавезно на лекар.
Нана па мислам дека треба да исконтактираш со гинекологот. Какви црни партали исфрлаш, големи ли се, и дали се многу на број,мислам дали е обилно тоа нешто? И густиот црн исцедок каков е,како бело прање со таков состав или на крв ти личи...? Се надевам дека после инвитрото ти дадоа нешто на база на прогестерон, како Утрогестан или сл.нешто за поддршка на бременста? Сега како си? Пиши ни
Да,14 дена после односот можеш да правиш тест а преку крв не сум сигурна баш мислам дека е 7 или 10 дена после односот...и исто така мислам дека сперматозоидите може да живеат и до 72 часа Нана и јас мислам дека најдобро ке биде да се слушнеш со твојот гинеколог,не се секирај и не се нервирај многу... вака само се плашиш и тоа може да влијае на ембриончињата,ти посакувам да е се во ред и да се фатиле малите
so mene nisto nema da bide veke imam 2-3 kapki krv na gakite i utre ke odam za skopje preku krv test da pravam
Здраво,Јас имам едно прашање до сите вас феминки Како да определам кога ми се плодни денови имам мноооооооггууу голема желба за забременување еве се обидувавме многу пати со мм и ништо не испадна,ве молам за помош навистина сакам да преземам некои мерки не можам веке мирна да седам.Како да ги опрделам тие плони денови нередовна ми е менс ,ако знае некој еве предпоследниот месец ми дојде на 3 октомври па последен на 21 ноември сега кога би ми биле плодни денови? поззз
Нана ќе те карам јас тебе ...Зошто бе девојко не направи еден тест до сега, што толку чекаш,па дури и понеделник го чекаш за до Скопје да идеш да испитуваш преку крв? Цело време си сигурна дека нема ништо и дека ова што ти тече црново и крвта сега ти е почеток на менструација. А што ако си бремена и ете нешто се случува...? Нели треба да превземеш нешто за да спречиш недај боже да се случи нешто лошо? Можеби само со некоја таблетка или инекција прогестерон ќе се реши работава. Ајде те молам купи тест од негде, не чекај веќе, да не се каеш утре дека не си спречила нешто што може да се случи. Јас верувам дека си бремена. А кој ден ти е од трансферот? Ајде ќе се молиме за тебе, и чекаме да ни пишеш како си
Гул,а имаш нередовна менструација? Обично плодните денови се на средина на циклусот (доколку е редовна менструацијата) или поточно 2 недели одприлика пред да добиеш. Доколку ти е нередовна, можеш да пробаш со други методи, на пр. да го следиш исцедокот, кога ќе биде како белка од јајце, прозирен и растеглив, тогаш си во овулација. Или по болките во долниот дел на стомакот. Потоа можеш да си направиш една табела и да си мериш базална температура секое сабајле во исто време,барем два месеци, и кога ќе се покачи темепературата тогаш настапила овулацијата. Можеш и овулациски тестови да си земеш од аптека, па на тој начин да дознаеш. Треба само многу самоанализа и ќе успееш да ги пронајдеш плодните денови. Доколку сакаш да забремениш, мој совет ти е да практикуваш односи секој втор ден, и нема утка. Ќе бидат опфатени сите денови и плодни и неплодни, а богами и мажот ќе биде среќен . Поздрав
Што направи Нана кази да не те мислиме ,како си ,беше ли на лекар и што направи,поздрав и без нервози...
Нана бас ми е зал,но дали е сигурно тоа? мозеби е рано усте да показе точно! не очајувај, ке се обидете пак и ке успеете, и најдобро со само еден ембрион, мислам дека се поголеми сансите за успех! биди храбра и со нова надез и повеке срека наредниот пат, навистина ми е зал....и јас сум на тој пат, ке имам трансфер за една недела некаде и се пласам, но немам избор! навистина ми е зал за тебе...
toa e toa zdravje so soprugot se dogovorivme vo juni pak ke probame ivf a do togas ke gledam da se opustam
И јас мислам да не е рано за преку крв,само да не се разоцарува,мој совет да става утрогестан ,и да лежи,се си мислам ке се израдува,и ајде веке ГОСПОД да ДАДЕ КАЈ СИТЕ ШТО НЕМААТ БЕБИЊА