Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Душо ништо не можеш да погрешиш при однос. Можеш да погрешиш ако сакаш да забремениш - а немаш однос. Нема правило. Мене после секоја инсеминација ми викаа - во следните два дена (плодни) - ќе имате односи на 12 саати. Не се фати од ниедна инсеминација, иако се придржувавме до препораките.
    Се фати месецот кога имавме вкупно 2 пати секс, од кои еднаш скроз пред да добијам... Не слушај препораки, опушти се, уживај.
    Не гледај ништо, ни овулација ни ништо. Кога ќе се опуштиш-тогаш ќе биде.
    Поздравче

На mal.ecka, hotiie, Вереничка и 3 други им се допаѓа ова.
  2. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Мислам дека тука лежи одговорот на моето претходно прашање во врска со неможењето да се одржи ерекција и слабо либидо, за кое не добив одговор. Барем колку што успеав да прочитам многу чест проблем, кој се создава заради притисокот од правење дете, во плодни денови, па требало да се има секс најмногу околу тие денови, па ајде сега е моментот, треба секој ден итн. Да, треба да се води љубов, ама кога е чоек под стрес и толку голем притисок не знам дали е возможно :worried:

На bela.m, 0ли и LivingGlam им се допаѓа ова.
  3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Сето тоа е од стрес и желба за бебе..
    Стресот е најголемиот непријател на човекот, сите го знаеме тоа ама желбата е посилна од се.

На bela.m, Вереничка, 0ли и 2 други им се допаѓа ова.
  4. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    mozno e... treba da go oslobodis pritisokot. samo taka e mozno

На SophiaBella и Bebulleee им се допаѓа ова.
  5. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Ние со мм се договоривме, месецов поинтензивно и нормално поопуштено, така да од вечерва почнуваме со греано вино :d: па ќе видиме до кај ќе стасаме :drunk: :D:D

На bela.m, Вереничка, 0ли и 2 други им се допаѓа ова.
  6. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    :) lele i nie kolku pati taka se dogovaravme...potsvesno pak go osekas pritisokot. ne mozes taka..edinstveno koga stvarno ke se otkazes od idejata deka sakas bebe. togas nema ni da pisuvas na ovaa tema, ednostavno ke zaboravis. samo taka mozes da se opustis, spored mene

На Вереничка и babyhope им се допаѓа ова.
  7. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    518
    на работа сум, ке има реприза?

8. Maja*maicka*

Maja*maicka* Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    33
    Феминки ве поздравувам и ви посакувам убав ден,јас овој месец бев со кломифен од 3 ден па утре или петок (11-12 ден)сум на мерење на фоликули,но сакав да прашам веќе 5 дена мерам базална температура,на моја иницијатива сакав да видам како се движи па овие дена ми е од 36.6 до 36.9,денес ми е 10ти ден од циклус,па дали е нормална таа температура или не...поздрав феминки :) :) :*

9. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    ЈАКО...Ако сакаш да забремениш-а немаш однос :o:?:(facepalm) те обожавам жено ми го разубави денот:*

Инаку еве читам мерите температура,па боцкање во јајници,болни гради итн....јас да ви кажам од преголема желба дури и ми се лошеше и повр..в наутро уффф кога ке се сетам. Баталете симптоми и едноставно сакајте се со МУЖИТЕ секој ден на два на три дена не е битно. Имам милион случаи во моја близина кога девојки,жени останале бремени баш во тие"неплодни денови".
    Ве гушкам женички најхрабри :hug::hug::hug:

На H.VAGA, AnonimnaDevojka, izmislena и 3 други им се допаѓа ова.
  10. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Оли, кај си денес? ;)

11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Еве ме :*
    Цел ден сум по состаноци и сега кога те прочитав, сфатив дека утрово не сум ви пишала да ви посакам убав ден. Срам да ми е :$
    Кај мене ништо нема, денес 6-ти ден по овулација. Бре ама бавно минува времево (waiting)

Драги жени, имајте убав ден иако речиси денов замина :* Сега и порано се стемнува, па имајте убава вечер!

На babyhope и AnonimnaDevojka им се допаѓа ова.
  12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Софиа, во право си за тоа дека изнасилено е понекогаш и нормално е да се има проблем и со ерекција.
    Мене докторот ми рече двапати да сме активни во денот. Ама нас да не убиеш, не ни оди наутро, едноставно наутро нема шанси. Сигурно нема да се убиваме и силиме на нешто што не ни е пријатно.

Вереничка, не мораш да одиш кај стариот доктор, сега се оди електронски. Си одиш кај новиот, си кажуваш дека сакаш да ти е тој матичен, даваш картичка и книшка и тоа е тоа (под услов да те прифати докторот), тие си средуваат за 10 минути.

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Ова е проблем на мои блиски и искрено почнав да се плашам и за нас..особено овој месец дека ја следам овулацијата и осеќам дека е се некако форсирано, ајде овие дена мораме расти фоликулот, овулација ќе има, многу сме под притисок, особено мм пошто и проблемот е во него, се плашам дека истото ќе не снајди. А за тој проблем решение не знам како би нашле.

14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Веројатно најдобро е човек да не се замара со овулации и фоликули, можеби е најдобро да се има на 2-3 дека редовни односи и така нема да се пропушти ни овулацијата, а и притисокот врз мажот ќе е помал.
    Којзнае што е подобро. Дали темпирани или спонтани односи :?: Да не знае човек кој крај да го фати.

На bela.m, Вереничка и SophiaBella им се допаѓа ова.
  15. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Искрено да ти кажам дури и на 2 дена ми е многу пошто имам предолги циклуси. Секако најдобро е спонтани односи, ама не сме машини за толку често, не е природно. Барем јас ко ќе споредам со пред обидите за бебе, некогаш цела недела немаше да посакам и нормално е на чоек да му треба одмор и од то, а сега дури и 2 дена ако поминат јас се плашам дека овулација ќе се пропушти. Ова е чиста тортура за мене, искрено...

16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Така е и во право си. Во редот на сите обврски што ги има човек во текот на денот, и најприродно да имаш желба, понекогаш си едноставно изморен и сакаш само да си легнеш и да се наспиеш.
    Како што кажа, не сме машини. Некогаш ќе ми се сака, но немам сила и сакам ништо да не правам. А некогаш не ми се сака, а морам.
    Ама што да правиме, тоа е патот што треба да се оди за бебенце :)

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Најмногу ме нервира тоа не се замарај терај не го мисли...еве ја ќе ви кажам ние со мм шоќнавмр од септември да се обидуваме...првиѕе 8 месеци ми беше сеедно..дал ќе се фати не го мослевме ама ич..е сеа коа секој (скоро секој) ден имаш односи некогаш и по 2 пати е ќе почнеш да се замислуваш..ј прашуваш од толку пати како не фатило бар еднаш бе...еднаш...
    А уште повеќе ми иде да им ја треснам по една на луѓе што преку 4 години се обидуваат и се нервираат и одеднаш затруднуваат и као се десило абе не мислев ич овој месец и ете се фати...абе ај...а иапитувања? Не бе неаме праено..ајде ти се молам

На SophiaBella, irenna и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Те гушкам најмногу и ти се поклонувам тебе.:hug::* Инспирација си :clap:

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Вереничка

Вереничка Популарен член