Ne se nerviraj dusha. Ama taka e. Prvo, da te prasam, dali vie i pred da se obiduvate za bebe imavte odnosi po 2 pati vo denot? Ne,neli? Togas ne ste se obiduvale, i ednostavno ne se slucuvalo zaradi milion pricini od koja br.1 e pritisokot sto sam si go pravis deka MORAS da imas bebe. Od koga ste pocnale aktivno da se obiduvate pominale 2 meseci, taka?a zosto togas doktorite ne smetaat deka ima problem do 2 godini obiduvanje, ili kaj povozrasnite - edna? Zatoa sto najcesto nema i mnogu cesto ke se sluci, ova ke te iznervira:koga najmalku ocekuvas. Ama taka e. I kaj tie sto gi znaes sto ti ide da im bapnes po edna, i kaj mene i kaj eden kup sto ne gi znaes. I da ne im bapnuvas, tuku da gi prasas:kako vi uspea da se opustite? taka ke si pomognes, i nikako na drug nacin.
Carici! Ama site do edna! Znaat li mazive nashi shto zeni borci imaat do sebe bre? Ve citam i se voshituvam a bogami i se soglasuvam apsolutno so se! Premnogu forsiranje ne odi na arno. Ti stoi vo glava deka se ljubish so maz ti deka cuknal denot pa kolki i da sakash da se opushtish za vreme na cinot. Nekogash mi se slucuva cela nedela da nemame odnosi so mm. Ne mi saka ete. Ne mi saka. Pa se otepavme vekje. Ushte sega mu spremam tapshanje po dupe na bebush shto ne maci vaka. Uzivajte na toplo domce i mislete na pozitivni neshta
Здраво девојки . Имам неколку прашања Ние веќе 1 ипол година се обидуваме но безуспешно . Вака сега , ме интересира постапката за инсеминации и инвитро . Од кај да почнам , кои документи се потребни, која е процедурата ? Ве молам кој е запознаен да ми објасни. На сите ви посакувам секое добро .
Цел ден бев претрупана со работа, а одвај чекав да дојдам тука. И ние секогаш не успеваме да бидеме вредни.. најчесто обврските не спречуваат, временски е невозможно, едниот обавезно не е дома И ние се "договараме", како оваа недела.. бла бла демек вака ќе направиме цела недела ќе водиме љубов поради овулација... и на крај ништо.. Искрено во тој поглед нешто многу не сме посветени. Ама притисокот ме убива, постојано мислам, утре да водиме љубов, па вака да направиме па така.. овојпат ќе лежам подолго, да не се вознемирувам тогаш, минатиот месец една сабота после однос(љубовен обид за бебче) цел ден чистев генералка, и кога добив месецот се обвинував себеси како не требаше да чистам и сл ..а тоа нема никаква врска, зачнувањето не доаѓа одма! Е такви слични глупости постојано си ги правам на себе. За вчера се договаравме да имаме романтик динер... сабајле се разбудив и ми стана јасно дека сум заспала синоќа чувството ми беше Совет да делиш е најлесно, да прифатиш најтешко. Лесно е да кажеш, тешко да направиш. Така ај не мисли за тоа, не се форсирај кога кон тоа целиш. Сега купив вино, и доаѓам ме гледа и се смешка. Спиењето вечерва е строго забрането!
лесно е да кажеш, стварно е лесно. и јас бев така. ама лесно е и да се опуштиш ако решиш, тоа е уште полесно. јас од лично искуство ви кажав дека јас тие 2 недели кога сум забременила, воопшто не бев на форумов. нити пратев овулација, нити намерно „се опуштавме“ за да направиме бебе...ништо од тоа. мислам дека најмногу ми помогна што скроз се изолирав од тука, не читав мислења, едноставно не ме интересираше. не знам, се обидувам да ви помогнам, се надевам дека ќе прифати барем една од вас - ќе бидам пресреќна ако кај сите успее вака.
Не ти ја знам приказната, а имаш и ограничувања на профилот.. Колку време се обидувавте вие? Сите сакаме да не мислиме, но понекогаш ни треба утеха или барем слична приказна за да си кажеме, не сум сама. Дај боже и јас велам!
2 години. од кои 1 со процедури за лекување на женски стерилитет...врати околу 7-8 страни претходно, ќе ја прочиташ цела моја приказна...околу 11 октомври е објавена...
Ох, сега се сетив на твојата убава приказна! Го слушнавте ли срценцето? Со лесно и враќам гушка назад!
да ... го слушнавме минатиот вторник...се надевам дека уште чука ))) по цел ден во тоа мислам... поздрав
Фала @CocaColla за одговорот, но сепак не било циста незнам како така се избрза др.Димитров и одма оп троп ај на операција 1500е боже мили. Денес бев во систина и пак во ремедика ама кај друг доктор и двајцата ми потврдија дека нема никаков проблем и може да се почне со инвитро. Така да утре почнуваме со боц боц
Секако дека чука! Ќе чука најсилно од сите, се до оној момент кога твоето ќе го натчука, кога ќе го здогледаш тоа бебувче!
Јас искрено не гледам начин како би можеле да се опуштиме..како врви времето така се поголем притисок и нервози и исчекувања..па прашања дали воопшто некогаш ќе биди...а ова со мерење на фоликули и следење овулација - поголем притисок од ова не знам дали има. Од нареден месец строго забрането. Ова низ кое поминав овие дена, преголем притисок, форсирање на работите уфф, последен пат сакам да е. Инаку не знам дали овулирав, до вчера, особено вчера имав пртисок во јајникот преголем, денес еве нема, се надевам дека овулирав, иако денес температурата сеуште не беше покачена..зато шо вчера последниот однос беше и немам ни желба, ни сила за уште..па ако требало да биди ќе биди и со толку.
Ne me svakaj pogresno..znam deka ima i takvi slucaevi..jas konkretno zbram za luge koi pravele ispituvanje razno razni a se pravat "na tosho" deka ispituvale..ne kazuvaat kjutat..bas od diskusii megu luge i forumi na dve drugarki im pomognav..ednata za otstranuvanje na pregrada na matka drugata so cisti na jajnicite... ne gledam loso da se kaze i da se posoci..golem broj na luge kjutat i ne objasnuvaat..moze pri spodeluvanjeto na nekoi iskustva moze da mu se pomogne na nekoj neli? Eve tebe ke te prasam prva togas..kako uspeavte da se opustite? daj nekoj sovet Ajde pozdrav do site leka nok.. So pozitivna misla za utresniot den se blizi vikend sepak
Mislam deka preku alkohol moze da si najopusten...togas ne bi mislela na nisto neli? Najinteresno e sto mesecov koga preku sledenje folikuli odredivme koga mi e ovulacija..togas ne mi se sakase...nemav zelba ic..zavrsivme rabota ne deka ne ama..nekogas so sila ubavina ne biva do kade si ti? Sto ke pravis sledno?