Јас у трудноча имав уреоплазма, не гледам зашто би сметала за забременување. Мене на брисеви ми ја открија. Неопенотран ставав вагиналети за неа. Плус, ќе фати ај ќе видиш, кога најмалце очекуваш е тука.
Докторот се сомневаше дека спермограмот е лош заради бактерија, леукоцитите на мм му беа покачени 8 пати, а кај мене излезе уреаплазма па ја лечевме со надеж да се поправи спермограмот. Арно ама еве пак ја има и само се одолговлекува работата. Инаку овулирав пред некој ден па сега останва само да чекаме и да се надеваме
Вака срце ми кажа на мене докторката од Систина. Ако имаш ти уреоплазма 100% има и мт. Значи мора двајцата да ја лечите инаку пинг понг ќе си правите. Е сега јас бидејќи имав некои проблеми во трудночава не се осмелив на односи воопшто ама знам дека и мм мора да ја излечи. Но не е таа проблем за забременување сигурно зашто мене во 16та недела во бременост ми ја открија. Се ќе се среди да не се секираш а без мн да му ја мислиш „работете “ на случајот. И психата си има голем удел. Бтв моја блиска остана трудна у „неплодни“ денови со второ дете, дури не ни сумњаше дека е трудна зашто и каснеше а тестот и беше негативен. Пошо сите мислат дека само во плодни се забременува ( т.е. повеќето) . Додека не добиеш, уживај секој ден или секој втор.
Повеќе опасна е кога е тука во рана бременост, јас ја имав во 8ми и ја излечив.. а познавам една спонтан во рана бременост имаше и и рекле дека е од уреаплазмата, долго време се измачи да ја излечи...
Aма срцка јас сум ја имала. Јас останав бремена и мм замина на брод. Немаше како да имаме односи после тоа. Значи сум забременила а сум ја имала. Не знам што да кажам, не сакам да грешам, за мене сум сигурна дека од претходно сум ја имала...
Не е толку голем проблем да се забремени со неа, поопасна е во бременост, да можи да предизвика спонтан и други компликации. Во мојот случај докторот мисли дека бактеријата имала влијание на спермата, кај нас проблемот е лош спермограм. И да двата ја лечиме со антибиотици.
Знаеш како, поарно е да слушаш доктор, остај ме мене. Сепак поарно е он да каже, јас не сум доктор. Јас тргнав од себе ама па сите сме различни... Извини молим те лошо не мислев.
Нее, воопшто не ни помислив дека лошо мислиш, само ти кажвам дека кај нас поголем проблем бактеријата има напраено кај мм, не кај мене. Инаку секое мислење е добредојдено, фала ти
Не бе лошо, никој не помисли тоа Како и да е да си споделиме искуство, кај мене страшно беше.. среќа пред пораѓај веќе ја немав Благодарна сум и на една стара докторка, приватно што работи.. мојата матична баш не ми се замараше, она кандида ми лечеше
Devojki i vtor rezultat negativen vo nedela dena :/ cekam do nedela ako ne dobijam pak ke pram preku krv...cudno mi e deka uste mi se losi sekoe sabale a denes i preku cel den nekoi mirizbi mi se povraka...
Јас ја имам , бремена сум 20+4 вторник сум за нов брис , ја имам уште од 12 та недела неможам да ја излечам, последно пиев сумамед па ќе видиме . Ти како ја излечи ?