1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. meli23

meli23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    122
    Jas pri prvata bremenost,koga prokrvariv vo 5ta nedela,otidov direktno na GAK ,vednas ti pravat eho I betahcg,da vidat da ne e vo opaganje betata...jas bi ti preporacala uste sega da odis tamu I da ti proverat,da ne cekas edna nedela...od iskustvo ti kazuvam..ti posakuvam se najdobro milicka

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Ако продолжи крварењето оди утре сабалје да измериш бета. Пошто сега не верувам дека ќе ти проверат
    Лежи, одмарај и моли се. Ако сака Господ се ќе биди во ред.. :*

На Anetaoh и meli23 им се допаѓа ова.
  3. miss-bootylicius

miss-bootylicius Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    11.019
    Девoјки прoбaвме дa нaпрaвиме бебенце пред 11 денa прв пaт и усте двa пaти дo сегa. Нa oкoлу 25 ти ми беa плoдни денoви кo штo сметaв. Денес ми дoјде менструaцијa редoвнo кaкo штo требaше бидејќи минaтиoт месец дoбив нa 10 ти. Имa шaнсa дa сум бременa ...? А бaш сaкaв дa не ми дoјди :(

4. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.049
    Штом имаш добиено не си бремена

5. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Vi blagodaram na odgovorot dokolku utre sabajle prodolzi obavezno ke odam pak. Sega mi ostanuva samo da odmaram i da se nadevam deka se ke e vo red:*

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Повеќе среќа следниот месец!
    :*

7. bubalce

bubalce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    281
    Честитки @meli23 убава и лесна бременост.

@0ли каде си и како си? Уште колку броиме мила? :D

На meli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Добро утро женички, ви посакувам убав и позитивен ден, смејте се за инат на времево :*

Бубалче, петок треба да не добијам, ситно е, ама некако џабе ќе броиме. Имам болки за добивање таму ниско кај стомак, кичма ме боли, се нафрлив на лицето, брадавиците ми изгореа од болка, спијам по 11-12 часа, мрчам на се и сешто и кутар мм ми ќути, столицата ми се поремети, а стопати одам да мокрам (добро, вода пијам како жаба). Температурата утрово ми беше 37.1
    Абе крш сум, полошо не е можно да се чувствувам.
    Обично два дена пред добивање имам кафеавко и температурата ми паѓа, па ќе видиме во среда. Не се надевам на бременост, ова е гарант пмс, ме здроби. :bug:

Не знам дали естрофанов да го баталам или се пие до добивање? Ве молам некоја што пиела да ми каже што и рекол докторот.

Ама за инат на болкиве си функционирам нормално, не се предавам :muscle:

На hotiie, meli23, Вереничка и 2 други им се допаѓа ова.
  9. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Не бе не го прекинувај на своја рака.Додека не добиеш пиј го штом ти го дале.Јас после инсеминација и после инвитро кога го пиев додека не ми дојде го пиев,обично кај мене прво доагаше менстр. па тест правев не ми доцнеше освен првата инсем.ама тогаш не се секавам дали пиев естрофем.А симптомите што ги омаш немора да се пмс.Мои пријателки имаа исти симптоми како пмс а останале бремени.Слични се симптомите.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ќе го пијам до добивање, си реков да не сум го разбрала погрешно докторот.

11. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Добар ден дами :*
    Денес не се чувствувам ни лошо, ни добро. Некако рамнодушно. :^) Јас треба да не добијам за 10 дена отприлика. Од клучните обиди, со мм имавме односи на 4 дена до овулација, точно на овулација(според календарче) и два дена после овулација т.е вчера наутро. Во текот на денот имав и мала напнатост и пецкање на јајниците. И тоа е што е. Не знам дали сме погодиле, имаме уште неколку дена што припаѓаат во овулативниот период и толку. Ако даде Господ ќе биде, ако не здравје нареден месец. :$
    Малку сум нерасположена сепак.

Инаку Оли за тоа кој ме изнервира, нели оваа тема е за поддршка, за оние со подолг период обиди, пократок но за ПРВО дете, како јас, ти и други, потоа оние со одреден помал или поголем проблем кој го имаат. За другите мислам дека не им е местото. :) Без навреда. Затоа што единствено тука позитивното за некого е негативно. И една слика- 1000 зборови!
    Убав ден на сите и плодна недела! :l:

П.С Ако грешам, нека изгорам

На *sisi*, Anetaoh, Valentina888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Acka22

Acka22 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    1.001
    zeni4ki mi treba mislenje......nz sto da mislam.....mi kasni 3dena veke ,od simptomi bolki dolu kako bodezi od vreme na vreme .... sega nz sto da pravam da pocekam uste ili?testovite mi se ko horor film

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  13. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Грешиш, ама не сакам да коментирам, само ќе кажам дека јас еве со сите сили се борам за второ дете и сметам дека токму тука ми е местото, затоа што добивам неизмерна поддршка од сите и ја давам на сите.Имавме сериозни здравствени проблеми со малата кои ни одземаа неколку години од животот, потоа се јави проблемот кај мм со слаб спермограм, ама не се откажуваме. Но, доколку админите сметаат дека не ми е тука местото, слободно нека ме банираат. Btw на сите ви посакувам што поскоро бебче, прво , второ, на кого како му е редот. Ја имате мојата неизмерна поддршка.

На Mari-Ja, *sisi*, Victorian и 9 други им се допаѓа ова.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Секој на кој му е потребна поддршка и сака да дава поддршка е добредојден, а и јас самата се вклучив бидејќи ми беше потребна и се соживеав со темата, а сакав да ја пружам мојата поддршка на сите стари и нови членови.

Бидете фер и нежни кон другите, многу е чувствителна темава. Ако имате да се пофалите со позитивен тест, супер, ќе се израдуваме сите.
    Темава е стара, многу жени пишале овде и некоја може да е стара членка, а новите да не ја знаат, па им изгледа дека некој дошол само за да ги изнервира.
    Ама ако некој не пишува редовно на темава, убаво е барем накусо да ги запознае со својата приказна новите членови кога ќе ја соопшти својата прекрасна вест, за да не излезе си дошол само да се пофалиш на место каде што другите водат тешка борба.

Ве молам не се нервирајте, доволно е тоа што секојдневно се соочувате со својата борба, не ви се потребни дополнителни стресови. Насмевка на лице, ќе биде добро! :hug:

На hotiie, *sisi*, Victorian и 14 други им се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ајде престраши се! Кога ќе бидеш подготвена, направи си тест. Или преку крв провери си, дај боже да си бремена! :*

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Па мислам дека ти припаѓаш во делот "оние со одреден помал или поголем проблем" :)
    Извини ако те навредив тебе или некој друг. И никој никого нема да банира. Ова беше конкретно, а не сакав да наименувам. И претходно се дискутирало, да се внимава како се користи темата, некој со години се обидува па кога ќе биде, тивко и ненаметливо се радува и соопштува, а некои што не почекале ни да го наречат обидување и да им треба поддршка(само што кажале во еден пост , се обидуваме, во наредниот со се резултати соопштуваат) забораваат на другите. На тоа мислев. А дај боже на сите, прво, второ, трето.. сите да бидат среќни со бебенца.:hug:
    Тоа е мое мислење, не мора да се согласуваат сите.

На izmislena, Valentina888, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Нема навредувања и лутење на темава :) има само размена на мислења, искуства и поддршка. Сите сме под притисок од преголемата желба за бебче, која кога-тогаш ќе ни се оствари-се надевам бргу :)

На Lolipop23, bubalce, manako1 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Olii draga istite simptomi gi imam i jas...drzam sreka!!! Ajde uste malce :)))))

На bubalce, i-v-a-n-4-e, Вереничка и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    :* :hug:

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Добар ден дами како сте?
    Убаво ни тргна неделава со позитивни тестови дај боже да продолжи така :*

Јас сум добра, се спремам за славата. Напомош нека е и да ни поможи на сите..

Ве замолувам барем во оваа тема да нема кавги, знам дека некогаш на сите ни е преку глава но треба да се воздржиме.

Во еден кош сме сите заедно, и треба да си даваме поддршка и да се радуваме на секоја бременост... Ве гушкам сите :hug::l:

На Lolipop23, Victorian, i-v-a-n-4-e и 10 други им се допаѓа ова.