Нана, до јуни мозеби природно ке забременис па нема да мора инвитро а за Иленче: од твои уста во бозји уси
nema da mozam bidejki mm si otide za ceska sinoka i ivf go pravevme so donor i narednoto ivf ke bide so donor
Нана баш ми е жал...некако бев убедена дека овојпат ќе бидне...Немој да се откажуваш.......преброди го ова, имаш време до јуни да се рехабилитираш, и пак да пробате. Следниот пат сигурно ќе биде успешен.
Devojki, a sto vikate dali ste razmisluvale i na drug nacin da se pobara pomos, a ne samo medicinska... neznam sto e rabotava, de nekoja nemoze da zabremeni, de nekoja ke zabremeni pa ke go izgubi, dali vo rana bremenost, dali na sredina, pa duri i pri kraj na bremenosta se slucuva nekade loso... neznam sto covek da misli. Znam za eden slucaj sto eden par desetina godini nemaa decinja, nemozea nesto, sto bese konkretno problemot neznam i ne e ni vazno. Zanata ednas otide nekade vo Stip vo nekoj manastir kaj nekoja monahinja, i veruvale ili ne vednas posle toa zabremeni, molitvi pomognale. I da znaete deka ima nesto vo toa, potrebni se molitvi veruvajte.... P.S. Se izvunuvam za latinicava, nesto nemozam da promenam na kirilica momentalno.
Ви благодарам за помошта ке почекам 14 дена па ке направам тест и се надевам дека ке биде позитивен,само Господ да не чува и на сите ви поскаувам две црти искрено од Поздрав до некој ден...
Нана,што и да ти кажам нема да те утеши,знам колку е голема желбата за да го имаш највредното нешто на светот т.е дете...биди позитивна и среќна и ти посакувам мнооогу среќа за следниот пат!
Хаха да интересно е и јас денес прочитав за ова,ама мислам дека кај мене ова нема да запали затоа што веке треба да добијам за ден два... и сепак ми се чини дека и овој месец не сме успеале,затоа што сигурно ке ми дојде,имам малку кафено,а баш сакав да се израдувам за нова година
ух...тешка е оваа ситуација....видете ,имам хпв,,,и имавме односи само со кондоми,пиев биобран,,,итн,,значи имав терапија од 3 месеци за хпв,,сега треба пак да направам типизација,,и знаете сакаме да пробаме да забременам,,многу ми е страв дека тоа ќе биде тешко за нас,,се во животот некако ни оди тешко,па се мислам дека и ова така ќе биди...не знам дали хпв би било пречка некоја,,или да пробаме?...многу ми е страв да не се разочарам...и плус немам овулација секој месец...лелеееее.во паники сум....на партнерот му се споцрвенува пенисот,го пецка некогаш,не знаеме од што така...испитав кламидија,уринарни..ништо немам../.
Никогаш не се знае Лале почекај уште утре направи еден тест за бременост да дознаеш. Кај некого нема некои посебни симптоми исти се како пред да добијаш менструација. Да се надеваме дека ќе се израдуваме пред нова година. Поздрав
Јас да ти кажам имам ХПВ но мојата докторка ми рече дека можам слободно да си останам бремена и дека е во предност бидеки со порагање се чистиш од вирусот,пијам витамнини и ми даде спреј за внатресно да се прскам,се надевам месецов на 2 цртки,ете ист случај и сестра ми имаше си остана несекајки бремена и сега си има детенце,незнам точно многу за случајов само знам дека така ме советуваше мојот гинеколог бидеки јас имав еден спонтан пред 5 месеци и ја прашав дали сега можам да останам,можеби твојот случај е друг,али во секој случај не е страшно,знам луге со Цин 2 па имаат дечиња..
Да да, точно е, и јас знам луѓе и со ХПВ и со цин што за време на овие промени биле бремени и без никаков проблем ја истерале бременоста и родиле живи и здрави дечиња.
Како си Нана? се смири ли малку? ке дојде и твојата радост еден ден, верувај во тоа! а Волсебна? сто се слуцува со тебе,те нема да не известис? за другите знам Ви посакувам на сите сто чекате сто поскоро да видите две цртки, одамна не сме имале бран на трудници....поздрав
Баш сега пишував во симптоми на бременост, нема ништо кај мене, очекувам околу 20ти да добијам... несакам да мислам постојано на тоа, така побрзо ми минуваат деновите, и не мислам дали можеби сум бремена...мислам дека ги прескокнав плодните денови, не по своја вина, не бевме заедно со мми, заедно бевме на 8от и 15 ден од циклусот, а како што изгледа овулацијата ми е околу 12 ден, така да немам голема надеж, што незначи дека е пресудно, зошто некогаш на плодни денови сме биле заедно, па ништо... едноставно се трудам да не мислам на тоа, па по празниците одиме на сериозни испитувања и јас и мми.. да се надеваме дека 20213 ќе ни биде многу поплодна... Нана, не се разочарувај, млада си, имаш време, навистина многу подолго пробуваш, но ти одат во полза годините, Лори 30, и ти не се разочарувај, ќе дојде и нашето време за да бидеме мајќи...да се надеваме, секогаш има надеж додека не се докаже дека сме неплодни, денес медицината е напредна, ќе биде ... поздрав на сите
Така е Слими,никогаш не се знае,кога најмалку ке очекуваш тогаш може да се израдуваш...ке си почекам уште утре па...што биде нека биде... поздравче
Сите сме во исчекување овој месец во декември сите се надеваме дека ќе се изненадиме, зашто надежта последна умира. Кај мене ништо чекам да не добијам овој месец тоа. На сите нови трудници лесна бременост, а на другите само напред никако да се разочарите зашто борбата продолжува секој месец со нова надеж Посакувам сите да успееме овој месец да се израдуваме, имам убаво претчуство Поздрав