Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. meli23

meli23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    122
    Za mene ti bese namenet komentarot,ama ne sudi dodeka ne mu go znaes zivotniot pat na nekoj.dali so pokratko ili podolgo obiduvanje,kaj site e ista I.zelbata,I srekata I bolkata..I jas dolgo se raduvav na tugi deca,I gi sakav kako svoi,I tugata sreka bese I moja sreka...izvinete ako na.nekoj mu napraviv da se oseka loso,nemav takva namera,I ke probam da go izbrisam svojot post kade podeliv srekna vest

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Devojki jas sabajle bev na ginekolog povtorno. Mi rece deka i da me pregleda sega pak e za dzabe zatoa sto nemozi seauste da se vidi dali ima plod. Da prodolzam so terapijata da miruvam pa narednata nedela da odam pa togas ke vidime.

3. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Dt
    Stiskame palci...koja nedela si?? :)

4. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Srekna slava za mnogu godini neka vi e:) samo ubavini da vi se slucuvaat dogodina pobrojni da ste:)

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    јас би ти препорачала да отидеш кај друг гинеколог. ако добро се сеќавам, ти имаше крварење пред извесно време...
    и да не можат да видат плод - ќе видат сакус и ќе ти потврдат бременост. сакус се гледа уште 8-9 дена по доцнењето на циклусот...

6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Mommys to be,Ве пратам сите во сенка:),се радувам што се скрши мразот после подолг период-ви честитам @Lavica2016 и @meli23 ,имајте школска бременост!Јас за жал немам ништо да пријавам,редовно фолна и односи(и менструација:),еве горе/доле ке заокружам пола година обиди,знам дека не е многу ама ми се чини вечност.Најтешко ми паѓа она чувството дека можеби сум,па пазам на алкохол,кафе,базен,зачадено,сообраќај и сл,а мислев дека сум појака психички.Би сакала да споделиме мислења за "опуштен секс",многу ме иритира советот опушти се и не мисли на бебе,не е така лесно,сигурно при и после свршување сите помислуваме на можен зачеток,што значи не сме 100% опуштени...извинете на долг пост,сакајте се и бидете сакани,и имајте мир во душата:l:

На hotiie, Lavica2016, *sisi* и 10 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    не си ја стеегај душата. Прави си се што сакаш. :)

8. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Кај мене некогаш има грижа на совест дека вежбам аеробик, па после ќе си речам ако треба да биди, ќе биди и со и без вежбање. Ако прекинев да вежбам од ко почнавме со обиди - за овие 9 месеци и тело и здравје ќе си уништев, а работам работа со премногу седење и слабо се движам па морам да вежбам.

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ar.in

ar.in Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    131
    Zencinja, dali koga ostanavte bremeni ( za tie sto bile) , pred da vi izostane ciklusot, imavte nekoi simptomi sto vi ukazuvaa na brenenost, ili simptomite se javuvaat pokasno? Pozdrav

10. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Krvarenjeto prv pat mi se javi vcera utroto i traese cel den, denes utroto imav mnogu malku kako bledo rozevo pa posle toa do sega nemam

11. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    fala za poddrskata. Posledno dobiv na 30 septemvri pa spored moite presmetki bi trebalo da sum 4-5 nedela

На Lavica2016 и bubalce им се допаѓа ова.
  12. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    za krvarenje vo bremenost - odma na lekar. ne cekaj nitu den, ne gubi vreme so konsultacii na forumov. postojat dezurni lekari za ova..

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Toa e problemot sto ne e potvrdena bremenosta, osven sto testot pokaza pozitiven mozno e da imalo bremenost no da prekinala da se razviva. Vcera bev na privatno i bese toa sto mi go rekoja deka ja gleda samo vrekickata no mora da cekame da pomini nedela za da vidat dali plodot se razvil ili prekinal do togas da ja primam terapijata. Denes bev kaj druga doktorka ne sakav da spomenam predhodno no bese mnogu aroganta kon mene mi rece deka spored analizite nema plod i nemozi da kazi nisto dodeka ne se utvrdi deka ima plod. Ja citiram " da ne sakas da ti stavime tapa da te zatnime, ako treba da bidi ke bidi odi si kaj doktorot kaj sto si bila vcera po edna nedela ke ti kazi toj". Potoa se konsultirav povtorno so doktorot kaj sto bev vcera mi rece da prodolzam so terapijata do slednata nedela ako krvarenjeto pocne so parcinja krv ( izvinete mozebi malku pogrubo se izrazuvam no ne znam kako poinaku da objasnam) togas da odam povtorno.

14. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    jas mesecot koga zabremeniv se ubiv od vezbanje. sekoj den vrtenje na orbitrek po 30-40 min + brzo odenje.

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  15. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    nikakvi simptomi nemav pred da doznaam

16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    :puke: :puke: :puke:
    Која е оваа "докторка" што така нечовечно се однесувала со една исплашена пациентка што имала потреба од помош???
    Име и презиме те молам кажи, ваквите нелуѓе треба да ги знаеме кои се и никогаш да не им одиме.
    На што личи бре муабетов? Каква вештерка еј!
    Е, значи, навистина се премногу суетни докториве!!! :swear:

На manako1 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  17. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Doktorkata e od bitola Lili se vika inaku da premnogu e suetna i drugi mi kazuvaa no dosega nemav nekoe negativno iskustvo so nea zatoa ne pridavav znacenje na muabeti no posle denes veke ne stapnuvam kaj nea.

18. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.597
    ми се допаѓа акцентот. опуштање. како некоја би го дефинирал актот на водење на љубов кога остала бремена?
    Да се вртаме некоја година уназад и да одиме на некое спорско игралиште каде единствената мака ќе ни биде да не дојде чуварот на училиштето? Нема да мислиме на бебе, на чуварот ќе мислиме :lol:
    Има ли доброволка за пример да ми даде, сакам ова да си го визуелизирам моментот ]:).

На Bebulleee, podravka и BirMelek им се допаѓа ова.
  19. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.049
    Jas odam kaj Emilija Jasovic i sum prezadovolna,ti ja preporacuvam.Jas dve godini si potrosiv kaj Mirjana Nedelkovska koja ti e beter od Lili.

На coco mademoisele и kiki_riki им се допаѓа ова.
  20. bubalce

bubalce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    281
    Оф и јас го чекам вторник ама некако се помалку надеж. Од овулација наваму цело време болки во цервикс, бел исцедок, од денес еве и градиве почнаа и плус се карам со сите и си плачам цел ден за ситници. Некако ми личи дека и месецов не биднало.