Site ovie raboti koi gi nabroja,gi imav I gi imam I jas so pozitiven test za bremenost,ne gubi nadez..srekno mila
Мене ме болеа градите , и на два дена прокрварив , но чекав тогаш подолг период , и скоро по 3 недели направив тест .
Дали сте лежеле на еднокринологија , и ако сте биле која било причината , што понатаму? Бев два пати ургентно , токсикологија , кардиологија и денес од сабајле еднокринологија. Утре ако се пореметени хормоните ќе ме задржат на еднокринологија. Дијагнозата ми е синус тахикардија , жени ова е страшно веќе. Рацете ми се помодрени , се шетав со канила за да ми вадат крв . И тоа што мислев дека ми дојде менструација , ја нема веќе два дена кафеаво и престана. Од Бога ништо не барав повеќе само едно чедо да си имаме , зарем многу ли ? Каде згрешив за вака да ме мачи со години. И пак на боледување , пак стравот е тука за тоа што понатаму.. Ако на некоја и треба прогестерон депо , и од тие апчиња што се пијат по два дена или три по ивф , нека ме побара ќе и ги дадам .
Jas nemav iskreno..nisto apsolutno nisto..vo ponedelnikot trebase da dobijam vo nedelata imav grcevi vo leviot jajnik (toj mi e najverojatno poaktiven)..i mislev gotovo ke dobijam..edinstveno vo tekot na denot posle mokrenje pri brisenje zabelezav bledo rozeva linija drugo nisto... eve i denovive od simptomi imam samo bolki kako pred ciklus... se nadevam pomognav..
I jas se slozuvam..koga se pravi bebe..ili koga se ima plan znaci mnogu e tesko da se opustis..i da ne mislis dali ke bide ili ne..ti preporacuvam ako sakas da odis na sledenje na folikuli..mene toa mi pomogna bidejki so neredeovnite.moi ciklusi i cisti ne znaev koga ovuliram... inaku bas prethodnive 2 3 nedeli imam pieno i vino i kafe...ne mnogu ama ne e ni malce...isto taka mi pomogna zdrava hrana bidejki odev na nutricionist..poradi zdravata hrana nemav cista mesecov.. beskrajno sum i blagodarna na nutricionistkata...beskrajno!
Iskreno da ti kazam vezbanjeto bas moze da pomogne vo zacnuvanje..moja drugarka se obiduvaa 3 godini..pred godina dena pocna da vezba fitnes i posle kratko ostana trudna..nekoe vreme posle toa prodolzi da vezba no prekina nakaj 3 4 mesec od bremenost... taka da slobodno aktiviraj se toa e ubavo za teloto i osloboduvanje na mislite od negativnost
Bokace sto se ispodesi? Sto ti e? Bidi silna ne gubi verba ajde goapod e golem! Od sto doslo do tahikardija?
Добро утро женички, ви посакувам убав ден! Бокаче, ти посакувам добро здравје, се да ти се среди што побрзо! Верувам дека се ќе биде добро, те гушкам
@bokace mila ti si silna zena ke gi pomines site prepreki vo zivotot i ke drzis vo race edno prekrasno bebence ama ete moze malku pokasno te guskam najsilno bidi hrabra....
Dobro utro hrabri zenicki! Denov e nikakakov ama nie da bideme dobri Mene gradite me bolea, sega malku me bolat, na dopir samo. Ke dobijam i ovoj pat najverojatno . Teski macni godini, so site uredni rezultati.Zosto ne biva, samo Gospod znae
Страшно... Ти ја испраќам цела сила да поминеш преку овие мачни денови. Можеш ти се да издржиш мила, а потоа уште посилна ќе бидеш. Што побрзо да оздравиш и да се вратиш дома.
Не знам што ми се случи. Во еден момент почна глава да ме боли и срце да ми лупа. Кога почнавме да мериме притисок тука дојде шокот. Срцето е добро но еве пулсот стига до 140 . Кога кажав дека имам направено ивф , почнаа докторите да зборат дека се пореметени хормоните. Одам до крај да дознаам зашто дојде до ова. Ви благодарам од се срце , и мили мои да знаете дека здравјето е пред се . Денес ќе бидат готови резулатите па ќе правам и ехо на абдомен и некој доплер . Денов тмурен но бидете со насмевка , животот е прекрасен . Тоа сега го сватив дека најбитно е да се бориме за себе и за луѓето што не сакаат. Не можам да опишам како изгледаше мм , кога се тресев . Ова е само лош сон , и после дожт иде сонце ... Ве гушкам сите
Bokace bidi silna i jaka,kako sto bese dosega za se,ke gi nadmines site problemi i kako slag na torta ke si dojde bebence,najgolemata nagrada sto ja zasluzuvas.
Биди силна мила, бори се за тебе и тм. Само така ке излезеш од овој лош лавиринт, од овој лош сон. А потоа ти треба многу одмор и чист воздух за организмот да се среди малку. Те гушкам!!!