Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Ви благодарам на сите, Ве гушкаам :hug::hug::hug::hug:. Мојата приказна е едноставна, пишував и овде,но во последно време не бев баш активна на темава. Од некаде јуни почнавме со обиди, користев овју тестови за овулација за да си одредам кога ми е, ама безуспешно. На почеток на октомври почнав да мерам базална и баш во овој месец се фати:inlove::). Мензисот ми беше точен ко швајцарски саат, дури ниту еден тест не можев да направам изминатите месеци, но не се обесхрабрував, знаев дека мора да се размислува позитивно.  :)Овојпат мензисот каснеше, базалната висока, почекав недела дена направив тест кој беше позитивен. :). Не направив тест преку крв, бев на гинеколог и ми ја потврди бременоста. :)  Од симптоми кој што од скоро ми почнаа се мали мачнини наутро, и некогаш преку ден, забрзан метаболизам, кафе не можам да помирисам. Само чајчиња си пијам. :). Симптомите се различни кај сите, секоја девојка/жена си е различна. Ви праќам еден тон позитивна енергија за сите да си се израдувате што поскоро :*:*

На orhideea, sanja.burgundy, Momichka и 10 други им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.806
    Допаѓања:
    77.193
    Здраво :) Бев денеска на гинеколог со 11 дена доцнење (веќе 3м проба за бебе имаме), имам голема циста на десен јајник 6цм која на гинекологов не и се допаѓаше башбаш со некоја преграда во средина беше и не е прв пат по раѓање да имам на тој јајник но волкава до сега не била, прегледот неможев да го истрпам од болка.. ми рече абер за добивање дека немам, дали воопшто и овулации сум имала... ми препиша примолут нор за да добијам, па ако не пукне цистава да правам тумор маркери и малку сум уплашена. Имам дома денеска точно 1год и 7м детенце, рече штом си загреана за второ обавезно што побрзо да останам бремена за да се средам... имате искуство со вакви цисти? зашто се појавуваат, еве ја инаку...

Прикачени фајлови:

3. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @mariz најверојатно два фоликула што си имала водечки да не пукнале па да се претворило во циста. Има водна циста и чоколадна циста.
    Водната циста пука при доаѓањето на менструација, а за чокочадната најчесто се остранува со лапараскопија.
    Испи ја дозата на примолут нор , провери хормони и тумур марќери и пак проверија тероидната.
    Ќе се среди можеш да одиш и на второ мислење . Ако си била кај ,,МАМА" таа е стручна за да одреди за каква циста станува збор.

Дур се нема редовна менструација тука нема ни овулација . Се е пореметено .
    Кога ќе се среди тоа и ќе ги видиш двете црти , не се плаши .
    Секое добро мила :* :*

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.806
    Допаѓања:
    77.193
    Јас ја прашав каква е дали е водена, она рече незнам мене ми е чудна... ако пукне после добивање супер, ако не тогаш тумор маркери. Инаку бев приватно кај докторка така итно само кај неа си одам, не кај Надица, Мама... Фала ти малку душа ми е на место, можеби се и два фоликули прераснати во цисти.. Многу ми е се пореметено од кога родив, поубаво и сега да родам и да се средам, ама многу ми е чудно што бубулици на врат ми искачаат.. можно ли е друг хормон овој пат да забегал? тироидниот ми е супер.. Фала ти :*

5. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Па чудна е затоа што со преграда е. Мене ми личи на две цисти или два фоликули што овие три месеци дур се обидуваш не пукнале .
    Затоа што ако фоликулот не прсне до 22 или 24 мм , тој продолжува да расте и се претвара во циста која најчесто пука.
    Дополнителен стрес не ти треба , за се има решение . :hug: до тебе и Тео:hug:

6. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Јас имав слична циста како две споени и се сомневаа на оние чоколадните цисти да не е (полна со крв).Требаше да одам на преглед во државна во Ск ама тогаш периоди на одмори беа лето дека,ајде да почекам.Во мегувреме пиев чаеви за плодност од Марија Партикова она по руски рецепти прави чаеви и и кажав за цистава,ми стави нешто во следната диза и за цистата и есента кога бев на преглед кај матичниот, ја немаше.

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.806
    Допаѓања:
    77.193
    Фала ви @bebaa и @bokace :hug: од денеска почнувам примолут нор да пијам па ќе видиме што ке биде нареден преглед после ментруација...

8. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Мила не е правило дека со нередовна менструација нема овулација. Јас сум чист пример. Минатиот месец овулирав на 65ти ден од циклус, овој пат на 25ти ден од циклус. Понередовна здравје, а сепак 2 циклуси со ред овулирам. За претходно не знам не сум пратела ама претпоставувам имало.

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  9. hotiie

hotiie Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    253
    bebulleee мој совет ич да не чекаш јас од пред неколку месеци почнав да им вракам и сега никој во кругот на фамилијата не ме прашува ретко за празнициве со некој подалечни пријатели и комшии знат да ме прашат ама сега си имам одговор на се ако чекаш само ке си се нервираш, најубо еден да изгори другите ке молчат мислам дека ме свати :D

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. hotiie

hotiie Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    253

На babyhope, *sisi*, QueenP и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.597
    @hotiie прекрасна честитка!! :hug:

@Bebulleee минатата недела на група пријателки им се испразнив. "До каде сум била?" Ха велам како да сум на маратон за трчање па можам да ви кажам дека сум на 200 метра и дека имам уште 150 за трчање. ќе ве замолам да не ми поставувате повеќе вакви прашања. Не можете да ми помогнете, и ако ви значам не ми одмагајте. Пренесете им го истото и на другите и не сакам повеќе да коментирам на оваа тема. (facepalm) И зошто не сум сакале да одам на госте кај неа... да бе пак да ме масира. |(

На *sisi*, hotiie, podravka и 4 други им се допаѓа ова.
  12. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Исто ми викаа и мене па излезе дека баш таа е причина што не можам да забременам. Сега е извадена ама бидејќи е сеуште скоро немам пробано дали можам. Тоа е мое искуство, не мора да значи дека исто ќе биде и кај тебе.

13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Јас една џукела така ја посрамотив за овие прашања, мислам дека никогаш повеќе нема да се сети некому да ги постави.
    Работев во кафич и доаѓаше ќе седне за шанк и меље глупости. Тогаш пак со друштво се погоди да биде, и као да се направи интересен пред нив, мене ми вика, ти омажена а за дете што чекаш? Кога му писнав јас пред сите, му викам како ти воопшто се дрзнуваш да поставуваш вакви лични прашања прво и основно. Второ, што тебе те интересира кога јас ќе имам дете и дали ќе имам дете, и трето свесен си дека некого можеш да навредиш или повредиш, може ете со години да се обидуваме да имаме деца па неможеме од х причини. Ме гледаше ко заливен.
    Одма враќајте им на таквите џукели, ваљда ќе се свестат дека премногу лични прашања поставуваат, па нареден пат копче на устата ќе си стават и два пати ќе помислат дали на некој друг пат истото прашање ќе му го постават.

На CameliaMiller, hotiie, Valentina888 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Такви посранковци имало и секогаш ќе има.
    Не гледаат дома да им чади оџакот, водат туѓа сметка.

Али шта чеш, одма контра реплика нив и да не им текне никогаш да отворат таква тема.
    Неможи човек да се здебели малце, одма стомак фаќат, гледат. Судбини (facepalm):rofl:

На hotiie и podravka им се допаѓа ова.
  15. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Jas veke ednas imav iskentirano na temata "da ne ima nesto novo" so pogledce nakaj stonak...bidejki se popraviv vo izminatata godina najmnogu stomakot mi se zdebeli i site me gledaa vo stomak i prasuvaa..najcesto toa bea nevazni luge pretpostavuvam deka se luge koi nemaat popametna rabota vo zivotot...najbliskite luge nikogas ama nikogas ne me prasale takvo nesto...im se cudam.iskreno...ama zatoa i jas ke im vrakam so istite prasanja koga na niv ke im dojde redot pa da vidat kako e:)
    Dobra nok na site i ocekuvam pozitivni testovi nedelava :)

На hotiie му/ѝ се допаѓа ова.
  16. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Зајадливи коментари и прашања секогаш ќе има, само затварење уста уште првиот пат за да не продолжуваат да ве гњават.

Јас скренав, постојано сонувам позитивни тестови, гинеколошки прегледи, свашта ама уште ми е страв да се обидам.

На hotiie и podravka им се допаѓа ова.
  17. bubalce

bubalce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    281
    Драга ако помина време колку што ти рекле да почекаш обиди се. Лека полека до таму до каде што ти е удобно. кога ќе почувствуваш нелагодност или страв застанете, следен ден повторно и ќе си стигнеш до целта. На следната контрола и полесно ќе ти кажат како заздравуваш

исто така мораш малку да го смениш размислувањето. Штом сонуваш премногу си окупирана. Најди некоја обврска што ќе ти ги исполнува мислите и времето, вежбање, готвење, филмови, читање било што што знаеш дека те тера да ги тргнеш мислите од секојдневие. Да се опуштиш знам дека не можеш, тој совет ми е тотално бесполезен затоа што никоја од нас не го применува. Но со окупација со други работи индиректно ќе се опуштиш и ќе сонуваш поубави работи. Те гушкам

На CocaColla, Momichka и 0ли им се допаѓа ова.
  18. bubalce

bubalce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    281
    Добро утро женски. Како му се израдував на сонцето кога отворив очи лелеле. Бројам уште два ден до недобивање, ама си станав со менструални болки и одма трчање во вц мислев сум добила. Среќа ништо. Обично ме боли откако ќе добијам. Сакам да ве прашам каков е вашиот став кон сексот во овие две недели додека сме во исчекување. Ние си имаме редовни односи, но некогаш кога се појаки се си се филмам да не не треба така, да не правиме грешка и со. И сите симптоми, болки во гради во јајници и сл. си мислам од сексот ми се.

На Melinda85, SophiaBella, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    @bubalce интересна тема си начнала,2те седмици за исчекување да бидам искрена ми се повеќе за тоа резервирани отколку за секс(имаме но не ми е многу значаен за жал)поготово деновите пред да добијам-желбата и задоволството ми се на 0.Е сега зборам за последните неколку месеци,откако сме во обид,пред тоа нит сум броела нит ништо(редовна заштита)а со тоа и поголема опуштеност и уживање од сега.Од секогаш сум се плашела од ова-чекањево за бебе,знам дека ке имам,прашање на време е,но по природа сум контрол фрик и таа карактерена црта ме 'јаде' цел живот.Да сум опуштена многу-не сум,но фала му на Бога имам силна верба и знам дека ке биде,кај мене и сите;)

На eci85, kukla21, bubalce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас па во тие последните 2 недели најмногу уживам во сексот, не ми е напнато ни форсирано како во плодни денови, туку имаме кога ќе ни се присака, а не кога мора.
    И не мислам дека грешиме, не вервам дека има некое влијание врз бременоста (ако настанала) сепак прерано е.

На bebaa, Lavica2016, Momichka и 3 други им се допаѓа ова.