Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Здраво женички, ви посакувам убава вечер :*
    Цел ден шетам и успевав само да ве читам, немав баш време да одговорам, па сега кулирам и реков да ве поздравам.
    Иначе, јас најмалку уживам кога ми е овулацијата :( Се паметот ми е во болката од јајници и стегната сум некако. Е до два-три дена пред овулација и по овулацијата ми е супер, а два-три дена пред добивање сум цела за никаде :envy: и тогаш енергијата и желбата ми се на 0 :doh:

Последна измена: 13 ноември 2016
    На hotiie му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Пoвтoрнo јaс.Иaкo знaм декa oд предсеменa течнoст е реткo дa се зaбремени,речиси невoзмoжнo,пoвтoрнo си нaoѓaм некoи симптoми.Имaвме oднoси двa денa oткaкo ми зaврши мен.Нa 30 Oктoмври чинaм беше.Пред 3-4 денa пoчнaa мнoгу,кoгa велaм мнoгу знaчи МНOOГУ дa ме бoлaт грaдите.Oбичнo ме бoлaт пoстепенo oд ден зa ден се дo дoбивaње.И брaдaвиците нa дoпир ме бoлaт мнoгу.Истo и некoлку денa имaв слaби мен. бoлки прoследени сo гaсoви.Имaм и aптетит.Нo севo oвa сo исклучoк нa бoлните грaди ми се исти симптoми и кaкo зa дoбивaње.Инaку требa нa 22 дa дoбијaм.Иaкo знaм декa е мнoгуууу реткo дa се зaбремени oд предсеменa,ете пoвтoрнo се нaдевaм.

3. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Искрено мислам дека е многу тешко да се забремени од предсемена течност,на според тебе 7-8 ми ден од циклус,освен ако немаш рана овулација:/За болката во градите се одговорни хормоните,а знаеме дека варираат ја поврзувам со нив..ти посакувам среќа

На Abril му/ѝ се допаѓа ова.
  4. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    :hug: Не ми е проблем да си најдам занимација и да не размислувам многу. Проблем ми е друштвото, речиси сите се веќе со деца, ќе се собереме тие муабет на кој детето како напреднува што јаде... Пред некој ден дојдоа 3 пријателки со децата, молев бога што поскоро да си одат, ме удари психата, среќа успеав нормално да се однесувам пред нив. Ама ајде ќе дојдат и нашите 5 минути, не смееме да кренеме раце.:mm:

На hotiie и bubalce им се допаѓа ова.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Добро утро женички, ви посакувам убав ден! :*

Сум се нашла и јас во ситуација на маса да се зборува само за детето, па што јадело, кога мочкало, дали какало и слично. Се нервирав затоа што САМО за тоа се зборува, како само тоа да постои како тема, а до вчера сме зборувале за се друго и сега излегува не постои светов. Потоа сфатив дека тие и немаат за што друго да зборуваат, немаат ни време да мислат на друго, животот им се врти околу децата и тоа е тоа.
    Почна да ми пречи само да се смешкам и да кимам со глава како да ми е многу забавно, мрзам да глумам. И забележав дека кај нив нема концентрација кога им се зборува за друго, па муабетите стануваат еднонасочни. И досадно ми е, па земам и си играм со децата, им зборувам, ги смеам. Поубаво си поминувам со децата отколку со тие со кои до вчера сме дрдале за секакви работи. И си ветив дека кога ќе имам дете нема да ги замарам другите, а особено не тие што немаат дете бидејќи навистина тој што нема дете во моментот, не знае што да зборува и што да прави освен да се смешка, да кима со главата и да се бори да не зева.

На *sisi*, bebaa, hotiie и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Добро утро и срекна недела со многу позитивни тестови :l::l::l:

Мудро збориш:nod::hug:

На hotiie, bela.m, Monella и 3 други им се допаѓа ова.
  7. bubalce

bubalce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    281
    Скроз истото го правам и јас. Идентично. Само што јас не им ќутам, најдобри другарки ми се и цел живот ќе ми бидат и се им кажувам воо фаца, не дека нешто ќе се смени драстично ама бар малку од малку се трудат да ме олабават. Мене не ми е тешко или болка да ги слушам цело време за децата да зборат, само ми е мноооогу досадно. И тоа стално им го зборам. У апсолутно вистина е дека немаат за што друго да разговараат ама јас намерно им ги вртам муабетите малце од малце да сменат. И обожавам да си играм со нивните деца. Знам дека за некој друг тоа е огромна болка, ама мене ми е задоволство и среќа

На bebaa, hotiie, Acka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Добро утро и од мене.

Кога сме кај тема "Дете" не ми задава болка, како што кажа и Оли, веќе досадни ми се исто па исто. До душа се мешам во муабетот и јас нема проблем - дури некогаш и советувам:!::lol:

Немој да сте љубоморни и не завидувајте не туѓо.
    Сакајте се со мажината ќе станеме и ние МАЈКИ.

Едноставно уживајте во бракот и љубовта.
    Знам дека не е лесно и не сме целина, ама кога ќе дојдат нашите бебуши :inlove: Среќата ќе е на наша страна :l:

На Melinda85, *sisi*, bebaa и 11 други им се допаѓа ова.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ги обожавам децата на моите другари и другарки и многу им се радувам. Се топам кога ќе ми се насмевнат, кога ќе ме гушнат и ми речат "тетка Оли", кога ќе јадат и ќе ми дадат од нивното, кога заедно припремаме природно сокче за нив кога ќе ми дојдат на гости, кога се смеат додека им изводам, кога милион пати ме прашуваат со "зошто вака", "зошто така" :l: :l: :l:
    Морам да им ги занимавам дечињата на мајките, треба да си направат муабет :rofl:

На Ninichka, bebaa, hotiie и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

11. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Каква дискусија се отворила тукаа :inlove: Ги обожавам децата. Бебенца, дечиња слатки, морам да ги штипнам, да ги галнам, морам да ги земам во раце. Дечарка сум ептен значи. Не ми пречат воопшто, ги хранам, знам да држам бебиња од многу мала, морам да го земам во раце секое бебенце што ќе го видам, нормално ако мајката ми дозволи, а може и не :lol: Воопшто не се чувствувам лошо, во последно време можеби тажно малку, ги гледам па си мислам, ах ајде кога ќе си имам едно вакво. :?: Ама пак ќе кажам, дечиња обожавам, се заљубувам на прв поглед во нив!

А јас сум на три дена до НЕдобивање. :x Измешани ми се чувствата, нетрпеливост најмногу. Возбуда, стомак ме боли, ама тоа од храна мислам. Многу ми се јадеше овие денови, и сл симптоми на пмс како што и пишував. Плачењето си стои чат пат си поплакувам. :$ Се надевам ќе продолжам да плачам, од среќа.

П.С Мислам (знам) дека ќе добијам

Убав ден :l:

На *sisi*, bebaa, orhideea и 3 други им се допаѓа ова.
  12. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И јас исто обожавам деца, премили ми се, душата ми се полни ко ќе држам дете в раце. Никогаш не се осеќам лошо и не завидувам.
    Единствено шо ми смета се глупави коментари како примерот шо ќе го кажам од еден близок - шо сперма имал тој две му се фатиле наеднаш, се маваше в гради :tmi: и слични такви непромислени глупости.
    Јас сум на ден пред (не) добивање, овие дена ретко осеќам преслаби менструални болки и никаков друг симптом, температурата последните 3 дена ми е иста не е падната, па ќе видиме.
    Утре ќе правиме и нов спермограм да видиме дали работата оди во нагорна линија или веќе да си се упатиме во Плодност. Ве гушкам :hug:

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Хахаха ми текна на девер ми. Кога се породи женаму се чукаше по гради "Бил маж оти се фатило од прво и било МАШКО"
    А никогаш нема да му заборавам цитирам: Женами има најубава пупка во цела болница- на крај 1 недела не го цицаше :rofl:(facepalm)

На irenadaniel, hotiie, pandelka и 3 други им се допаѓа ова.
  14. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    :rofl: Е да, чоек да не знај дали да плачи или слатко да се изнасмеј на вакви глупавштини :lol:

На bela.m, podravka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    На темава-деца ми се интересни до кај 4-5 години,после тоа ми се малку напорни дека се љубипитни и нон стоп прашуваат нешто8-|,зборам за туѓите,секако со мое ке бидам и јас ко горе-споменатите мајки.Инаку,од друштвово мое имам едно ми е ептен омилено,знам може себично е вака да зборам,ама го сакам повеќе и од внуциве од братучедка.Дали дека знам колку тешко го добија(мајката имаше два абортуси,еден спонтан и еден во 6ти мес,бевме заедно во систина и се истрауматизирав),плус има таква ѕвезда,ме топи. Инаку периодов сум по слободна и забегав малку со истражување околу забременување,на англиски,германски,па српско-хрватски...не е на арно,бар да запишам медицина]:) И да,осеќам до среда ке светнат негде ||.Убав понеделник:hug:

На bebaa, hotiie, 0ли и 3 други им се допаѓа ова.
  16. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Devojki jas da ve izvestam za mojata situacija. Denes bev na ginekolog i ja potvrdi bremenosta duri slusna i srceva reakcija. Presrekna sum kaj site da se vraka vakva sreka. Doktorot rece deka zasega e se ok so bebeto se e normalno mi dade pojaka terapija, inekcii za krvarenjeto pa za edna nedela sum pak na kontrola. Fala vi na site za poddrskata kaj site da se vraka ovaa sreka

На irenadaniel, Rose-tulip, bebaa и 17 други им се допаѓа ова.
  17. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.049
    Super vest,da ti e zivo i zdravo.So lesno da si go iznosis.:hug:

На kiki_riki и delvi им се допаѓа ова.
  18. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Денес се изнаплакав баш од овие несовесни луге,Од најдобриот другар на мм толку бевме блиски што во ист ден се договориле да ни предложат брак тој на жена му мм мене многу убави моменти поминавме заедно.И сега тие имаат дете што денес прави годинка, мм го сретнал другар му му честитал роденденот на детенцето а тој глупак му кажал извини што не ве поканивме ама роденденот ке го правиме во игротека и гледавме да ги поканиме тие што имат деца, мм му кажал ок само да знаеш дека еден ден и ние ке имаме дете а ти никогаш нема да бидеш поканет си дојде со солзи во очи ми се скриши срцето кога ми кажа што се случило.Лугето како за инает прават работи да те повредат.

На CocaColla му/ѝ се допаѓа ова.
  19. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Честитки и со лесно:) Ајде ни тргна понеделнички ;)

На kiki_riki и QueenP им се допаѓа ова.
  20. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Немам коментар, остави го на страна и него и сите слични на него. Не е лесно ама ете...некој едноставно нема осет. Ќе ве поздравам сите со песнава ;) и нареден пат све по список.Имајте убав сончев ден :sun::