Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    :x:x:x:x Ми се случи тоа еднаш на роденден на блиски. Кај нас се собираат мажите во кафана, а жените во игротека. Ние бевме претходна вечер дома кај луѓето, за игротека никој ништо не спомна. Мислевме бема да чекаат. Поклон се разбира си однесовме. Дебел.:!: Другата вечер му се јавува мажот на мм и му вика ајде те чекаме во кафана каде си досега? Мм ме прашува и се чуди, јас викам не сме поканети. Кога му кажал на другарот жена ми не е викната во игротека (за мене) тој и се јавил на жена му и партал ја направил. Атер на мм отидов во игротеката по последен момент, а не и заборавам на жената што не ме викна. Изговорот и беше „вие се подразбирате не мора покана“. Оттогаш 100 пати сум се нашла во ситуација да ја буцнам и сум го правела тоа. Еве признавам намерно сум ја нервирала:lol:

На mal.ecka, kukla21, CocaColla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Едноставно немам коментар :x

Само едно ке ти кажам :!: "KARMA IS A BITCH" ]:)

На podravka, Bebulleee, CocaColla и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.597
    јас па @QueenP ги молам да не ме викаат. пошто на роденден, се сама треба да седам, а они се во игротеката со децата. ама ете, има и идиоти кои не знаат како да се постават. @Valentina888 е во право. karma is a bitch.

На podravka, Valentina888, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Воопшто не е сличен случајот. Штом сте толку блиски и сте знаеле дека ќе има роденден, нормално дека сте биле очекувани. Што е ова со поканиве, посебно очекувате да ви се јават? Убаво ви рекла - вие се подразбирате. Плус, ви се јавиле да ве прашаат што сте се задржале, значи сте биле очекувани. Па да памтиш долго време и уште да враќаш и боцкаш за тоа, не ми е јасно.
    Опишаното погоре беше скроз поинаков случај.

5. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Isto i jas kako tebe mila koga ke vidam nekoe malecko bebence si velam ajde i jas sakam neka bide pobrzo :( i mnogu se raduvam koga ke drzam bebence :inlove:

Bas ubavo pocna ovaj mesec i taka i neka zavrsi so uste pozitivni testovi :l::l::l:

6. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.049
    Bas taka,nie gledame nikogo da ne povredime i pak bez deca.Komsivkata do mene vo oci mi se smee i mi vika nikogas da nemas deca,a tatko i vika za tri godini stom ne rodi dete mozese mace ili kuce i se zaradi sto ne se druzam so niv.Majka i kako devojka ostavila dete vo dom i imaat oci da se smeat,a kerkata polurazvedena ednas ke ja vikni mazot i odma se vraka trudna i mi se smee vo faca i mi pee preku zid yea yea.I ima pravda nie od bolnici neizlezeni pak so prazni race.Sega deka primam inekcii i doagjaat od brza pomos uste poglasno pustaat muzika i mi se smeat na makite.

На CocaColla му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Не се можни луѓево веќе. Кретен :punch:
    Тој шо не претрпил вака како нас НИКОГАШ, ама никогаш нема да пази што и пред кого зборува.
    А ние со крстот на чело

На Valentina888 и manako1 им се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.994
    Допаѓања:
    13.789
    И јас се сложувам дека не е исто. Друго е да те викнат дома, а друго е ич да не те викнат.

9. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Децата и јас сакам да ги играм, такви мали душички па коа ќе кажат некое интересно зборче или нешто за нивна возраст многу паметно, да се стопи човек. Родителите нивни се тие што знаат да ја оплескаат работата и лошо да се почувствуваш. На пример коа пробуваш да се вклопиш во нивен муабет па кажуваш искуство од внуците и тие ти викаат не знаеш ти како е немаш дете. Коа мм што е далеку посмирен и пофин од мене се исклучи во една ситуација и отера се во пм ради коментарите јасно е до кај одат луѓето со боцкање кај што не треба.

На Valentina888 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    :x:x
    Господ ќе ги казни .
    Тебе ќе те награди со две од еднаш :hug:

Од кога се роди внука ми и јас ги засакав децата и малите бебиња.
    Предходно не знаев како со нив, кога ќе ме видеа како страшило им бев .
    Со внука ми , многу омекнав :l:

На mal.ecka, Momichka и manako1 им се допаѓа ова.
  11. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.049
    Bas denes se iznaplakav a vo cetvrtok test treba da pravim.Dali od stres ili pak probiva imav kafeavo proteceno,a do vcera ni kapka samo od utrogestanot.Kolku nie poveke se macime niv zivotot gi nagraduva.

12. hotiie

hotiie Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    253
    Glavata gore i ubavo mu kazal mazot ti , ne vredi da placis za nekoj koj sakal da ve povredi i jas isto taka ednas se iznaplakav koga bratucetka na mm me prasa dali odam po crkvi i sl za da ostanam bremena a taa veke bila 3mesec posle ni kaza...Ne vredi ednas isplaci se i da ne se povtori nikogas nema da placam poveke za takvi luge

На Valentina888, Momichka, manako1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Go znam pogore opisanoto, a I cuvstvoto dobro go znam za takvite kako tebe koi ne znaat dolgo vreme bev del od ovaa tema. Bolkata mi bese sto od site koi bevme doma, onie koi imaa deca bea povikani vo igroteka drugiot den. Jas samo bev autsajder. Ne znam kako se podrazbirase pokanata ama nema vtlrska. Da pomina, ama jas pamtam kako sum se cuvstvuvala. Dali vredi da se pamti I vrati toa sama odlucuvam.

На podravka, Momichka, bela.m и 2 други им се допаѓа ова.
  14. hotiie

hotiie Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    253
    Cestitki i lesna bremenost :)

15. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Leleee so zboris be??? vakov muabet pustil drugarov?? kako ne mu e sram..samo toa ke kazam!!! lele ne mi se veruva...

16. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Da se nadovrzam na muabetov za rodendenskite proslavi za najmalite...
    Prva bratuceda moja, gi pokani site bratucedi osven mene (od pricini shto jas sum bez dete), a taa samata znae shto znaci so godini da cekash da zacnesh. No, za zal, mozam da kazam deka nishto ne naucila i pokraj toa shto go izodila toj makotrpen pat. Me navredi postapkata ali toa e. Kje dojde red da i kazam ili pokazam deka bolat tie raboti. Taka zenski, mora da se nosime so tie raboti.

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Мила јас воопшто не се налутив дека не бевме поканети,Видов на фб дека му е роденден на детенцето,сигурно и мм видел од чиста култура према другар му кажал нека му е срекен роденденот на малиот , а тоа што тој го искоментирал ме остави без зборови му кажав на мм дека никаков контакт не смее да има со него.Знам декаа еден ден ке имаме дете и ке можам на сите во лице да им ги вратам постапките.

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не си ги земајте толку при срце работите. Знам не е сеедно, знам дека повредува, ама обидете да не е нервирате. Јас со тоа сфаќам кои не ми требаат во животот и само си чистам обврски. поклон помалку :)

На hotiie, podravka, 0ли и 5 други им се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Добро утро женички, имајте убав и позитивен ден! :*

Баталете кој ве поканил, кој не ве поканил, а најмалку замарајте се како ќе им вратите еден ден. Ма кога ќе си фатите дете во раце, многу ќе ви е гајле дали сега некој ве канел или не. Насмевка на лице, детенце во рака и што има да се замарате со "ќе видат тие". Опуштете се и мислете си на мажињата ваши, повеќе љубов - помалку замарање со други, ма другите нека бркаат работа 8)

Ајде ние оваа недела си чекаме ||
    Си имаме овде женички што нема да добијат и ќе славиме :inlove:

На Melinda85, hotiie, CocaColla и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    http://devetmeseci.net/nimalolaka/

Ве молам прочитајте го текстот. Толку ме разнежни и ми даде храброст за понатаму. Дека еден ден и ние ќе си ги земеме нашите "херојчина" во раце :l:

На hotiie, bela.m, eci85 и 9 други им се допаѓа ова.