Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Ти се поклонувам жено. Браво:bow::inlove:

На Вереничка и manako1 им се допаѓа ова.
  2. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Така е Оли,љубовта е она што не исполнува што не води напред дури и кога животот знае да не тресне од земја. Во овој случај не зборам само за љубов кон саканата/саканиот. На секој кој сака да ви го уништи расположението само подарете му насмевка :):):) и само насмевка.:sun::sun::l:

На bebaa, hotiie, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Ех... што да кажам јас. Оли толку си позитивна, значи немам зборови. :l: И јас сум таа што не требаше да добијам, утре. Ама ќе добијам. Почнаа болки во стомакот, емоциите на кулминација, и имам ужасна главоболка, а тоа е знак дека ќе добијам. И тоа е тоа.

Друго што сакам да ве прашам, кажете ми препорака за матичен лекар? И за гинеколог? Знам веќе прашував, ама не дојдов до решение. Значи на приватно или не, не важно, ама да е жена. И друго, каде можам да ги проверам хормоните, и по која цена? Луѓе неколку месеци пред да добијам ме боли УЖАСНО глава, неподносливо, два дена и добивам и престанува. Има ли некоја сличен проблем? И што може да е? Хормоните?
    Ве молам за предлог за општ и за матичен лекар? Не сум била одамна, немав некој проблем, а немав ни матични што е друга приказна.
    Се радувам на позитивните тестови, плачам од радост и измешани чувства, а ја читав и темата нез кој ја постираше, за како соопштивте дека сте бремени, па уште толку ..:rain:
    Ужасна главоболка, лошо расположение, а еден куп обврски. Ви се восхитувам колку сте позитивни и силни!:hug::bow:
    :* за сите

4. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Браво жени колку сте позитивни, би симнувам капа. Јас сум нова во сето ова, тек сега почнавме да правиме бебе, од прва не се фати зашто добив денес :( Ама нема гајле, верувам дека за сите ќе биде кога треба да биде и затоа нема откажување! Само да продолжите вака во темава, стварно сте многу позитивни и расположувате читајќи ве човек ИДНИ МАМИЧКИ :inlove::* И честитки за сите со две цртки неделава!

На eci85, bebaa, hotiie и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Добредојде и побрзо да си одиш. Уште си на почеток затоа не се оптеретувај многу. Уживајте..

На bebaa и Rose-tulip им се допаѓа ова.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Мееезе :rofl:(facepalm)
    Мојата волшебна тастатура :devil:

На AnonimnaDevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Вереничка, јас се надевам дека нема да добиеш, дека тоа што го чувствуваш е друго (fingers)
    Главоболки јас пред добивање немам (барем не се сеќавам, што не значи дека нема да ги имам некогаш), ми се јавуваат два дена пред овулација, па по овулација ми поминуваат. Јас пред добивање повеќе се борам со болки во стомакот. Тоа всушност не е стомак, туку во пределот на матката и јајниците.

Розе, добредојде и што пократко да останеш овде :)
    Нема разочарување, ќе биде можеби уште следниот месец (fingers)

На Rose-tulip му/ѝ се допаѓа ова.
  8. soledad

soledad Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    252
    Поздрав и честитки на сите со две цртки баш се радувам,од денес ви се придружувам на темава.Тек сега почнавме со правење бебенце имавме однос во плодните денови а треба да добијам наредната недела.Цело време на тоа мислам и си изнаоѓам симптоми иако поминаа 8 дена.Градите ги осеќам како пред добивање но читав дека може да е и симптом на бременост нестрплива сум многу,како и да е поздрав до сите заедно да се поддржуваме.

На Rose-tulip му/ѝ се допаѓа ова.
  9. hotiie

hotiie Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    253
    Hey bas mi e milo :) so lesno i ubavo da si go nosis i do godina okolu vratot ke go imas najubaviot nakit - negovite racinja :D Cestitki :*

На Rose-tulip, Melinda85, manako1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. hotiie

hotiie Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    253
    Wooow kakov tekst ! Se nadevam site tuka ke placime od sreka i ke bideme mamicki <3

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. hotiie

hotiie Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    253
    Orhidea nie vo plodnost imavme 2pati teratozoospermija pred toa astenozoospermija vo dr laboratorija i drzavno 50-50 % sekade razlicen rezultat i razlicna terapija vo rok od 1 i pol god posledno tie vo plodnost ni preporacaja condensil 2700 den i vlijaea loso na mm i sega od maj nemame ispitano i podobro se osekame i cekam vaucer za invitro bidejki imame slaba morfologija i kaj nas so terapijata i jatkasti plodovi so med br se zgolemuvase a podviznosta se namaluvase i so znam imame kupeno sexovit forte 1200 den mislam bea ama ne gi pie tie na prirodna baza se i pomagaat za podviznost kolku so imam procitano ama ne odat vo kombinacija so dr apcinja od vitamini ubavo e vit.C.Se nadevam ti pomognav

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  12. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.049
    Fala,pobrgu da me stignis samo prirodno da si fati kaj tebe:hug:

На hotiie му/ѝ се допаѓа ова.
  13. hotiie

hotiie Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    253
    Jas da se prijavam so novi sili ovaj mesec max se vloziv vo predizvikot i samo spremam veceri so mm i taka pred nekoja vecer si se napivme vino dobra vecera muzika kamince toplo doma... taka bas e ubavo da ne sme pod pritisok kako koga odev na folikulometrija i ,,sega e vreme '' vaka opusteno bez pritisok mozime mn ljubov i strast da si pokazime i taka sega ne placam kako malo dete deka dobiv (a toa go pravev so meseci )posledna stanica mi e in vitro i ne se plasam se spremam psihicki za toa a se nadevam deka pred ili po toa ke gi vidam dvete || mnogu nadez mi vlevaat pozitivnite testovi tuka zatoa i spodeluvam so vas oti so nikoj nemozam da zboruvam za ova pa ke si se sovetuvame edna so druga :) ubava i slatka nok devojki

На orhideea, Valentina888, 0ли и 5 други им се допаѓа ова.
  14. hotiie

hotiie Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    253
    Daj boze monako gospod site ubavini kaj site da gi dava :*

На AnonimnaDevojka и manako1 им се допаѓа ова.
  15. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.049
    I tebe i na drugite sto imaat problem so podviznosta da vi kazam ne da ve plasam lek za podviznost ima.Tri godini mazot mi go otruv od lekarstva 2 invitra ke napravevme za tie pari za vitamini.Po 12 apcinja dnevno.Sekoj nareden spermogram bese se polos i polos.Da se najdese doktor da recese odete direkno na invitro ke mi spasese i godini i nervi i operacii sto pominav se za dzabe.Rezultatite od spermogramot treba da vi gi vidi embriolog i da kaze mislenje a ne obicen ginekolog.Slusajte patalec ne vi mislam loso na nikoja.:hug:

На MedenaLedena, hotiie, orhideea и 2 други им се допаѓа ова.
  16. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    518
    Честиткии со лесно бременоста:)

На manako1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Каква беше подвижноста кај мт? Можи зависи колку е лошо. Се изначитав секакви примери и имам сретнато и случаи со подобрена подвижност. Кај мм 12% прогресивно подвижни и 55% неподвижни. Нема да чекам можи 3 години, ама некој месец сигурно ќе почекаме. Плус има леукоцити зголемени за 4 пати значи уште има некоја инфекција, па можи да се среди то па ќе се подобри и подвижноста. Кај вас како беше?

18. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.049
    I mene ne mi se cekase tri godini,dva pati pravev miomektomii i posle operaciite trebase najmalku 6 meseci pazenje,znaci za dvete operacii 1godina pazenje.Leukociti nemase.Prviot rezultat mu bese 25 posto podvizni,posle site lekarstva pred prvoto invitro bea samo 4 posto podvizni.

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Убави и добри женички
    Јас добив. Ден порано, или можеби на време. Ми помина и главоболката. Денов ми беше ужасен, од заборавени ВАЖНИ документи на работа, до враќање дома, цел ден само со една банана и чај, со одбиена трансакција на картичка и со три банкомати аут оф сервис. :x:x:x Доста е веќе. Извинете за моето нерасположение и негативен став, ама денов ми е... ;(;(;(
    А тука толку добри вести, и позитивни тестови. Се радувам за вас! :l:
    И овој месец ништо, го заокружувам оној период на толеранција од 6 месеци.
    Не успеав да соберам информации за општ лекар и матичен гинеколог тука, па наредниве денови ќе се впуштам во сериозна потрага, морам да најдам што поскоро.
    Имајте убава вечер и добра ноќ.
    Јас не сум добро друштво.
    ...

20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Соледад, добредојде и што побрзо да се префрлиш во тема каде што си пишуваат бремени женички. :)
    Рано е за симптоми, вистинските симптоми почнуваат малку подоцна. Градите болат од хормоните, но не значи дека не си бремена, дај боже да си.

Вереничка, милата таа :* :hug:
    Денес денов ти е крш и дозволено ти е да ти е таков, но утре е нов ден. Нови сили, нова надеж, посилна ќе бидеш утре :hug:
    Зошто бараш жена гинеколог? Ако не сакаш да кажеш, океј е, чисто ме интересира. Или ми се чукнал паметов и друга некоја прашуваше за гинеколог да биде исклучиво жена? Денес чув за некоја што била добра и ја фалат кај градски парк некаде имала ординација. Мама ли се вика ординацијата не знам, но ете ти предлог да одиш таму. Побарај на сајтот на златна книга, таму има и телефонски број.
    Одмори, наспиј се и утре кукурек.

На Вереничка, dunika и Bebulleee им се допаѓа ова.