Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bubalce

bubalce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    281
    Срцка јас сум задоволна од тројца, Мама, Агнеса во Капиштец и Ложанковски во Центар. Инаку и јас мака мачам со главоболки одвратни пред добивање последнава година. Хормони со упат на ГАК 80 денари

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  2. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Јас сум во исчекување...денес требаше да добијам но сеуште ја нема вештерката:xпоарно да не идее:$ но како и да е денот ми помина супер а за утре ќе бидете известени;) Ве :hug: сите и само позитивно..темата станува се поинтересна.Лека-мека ноќ:*

На hotiie, Вереничка, 0ли и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    @manako1 cestitki i lesna bremenost:)))
    Mnogu se raduvam na pozitivnite vesti i bogami Noemvri ne prestanuva da iznenaduva:) sea za sea kolku sto pamtam bevme 4-5..ajde uste nekoja i prakam sreka
    Ostanatite sto im dosla vesterkata im posakuvam sleden mesec da.ja izbrkaat:)

На AnonimnaDevojka, Melinda85, manako1 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    @Bebulleee разбрав за мезе :P ,ама што е тоа после мезето што си знаеме :wasntme:
    (poolparty).....те гушкам:hug:

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    40.521
    Немој толку да се разочаруваш. Јас сум 5 години во брак и сеуште не ја губам надежта
    Битно е самода знаеш кој ти е нареден чекор.
    За матичен лекар неможам да ти помогнам,а ама за гинеколог приватен, можам да ти ја препорачан Лидија Черепналковска. Ако си решена за приватно искрено ти ја препорачувам. Работи во Промедика, карши Рамстор.

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Zeni ako ima nekoja na temava vo momentov ve molam za brz odgovor. Prolaktinot se ispituvashe na 13 den, taka? Tnx :*

7. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.049
    Oli ne se sekavam mnogu kade go procitav toa ama zena sto niz se pominala rekla zena zabolekar i ginekolog nikogas.Od moe iskusvo a me pregledale sigurno nad 20 i mazi i zeni ginekolozi,mazite sekogas bile ponezni pri pregledot i odnosot,a zena ko zena odi razberi se.

На MedenaLedena и 0ли им се допаѓа ова.
  8. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Prolaktinot se ispituva vo bilo koj den od ciklusot, ne e ograniceno samo vo odreden den.

На kukla21 и bebaa им се допаѓа ова.
  9. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Ja mislam deka bas prolaktinot moze vo bilo koj den mada jas koga gi proveruvam na vtor den site gi proveruvarvam.

10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Мене првиот гинеколог ми беше жена, демек ај да се пресрамам. Дете. Ама кога видов дека не ја бива, си отидов кај постручен доктор. За мене не е важно дали е жена или маж, важно ми е да е саглам доктор. И од двата пола има стручни и нестручни.

Убав ден ви посакувам! Сонце со заби е надвор ама е прекрасно да се прошета. Излезете барем половина час на воздух, дали на пауза од работа или на пазар не е важно. Нов ден, нови сили :*

На AnonimnaDevojka, Bebulleee, Melinda85 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Баш ја погодивте темата, реков еднаш се погоди да прегледам хормони на трет ден, за пола реагенси нема. Немало реагенси за ЛХ, а сигурно нема за уште еден, ми беа пишани 5, а платив за 3 :@

12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Каде испитуваше?

13. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Во битолската болница и многу се изнервирав. Залудно малтретирање од сабајле. Секогаш фали некој реагенс овде дали за хормони дали за микробиолошки :@

14. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Добро утро ви посакувам со топло чајче :coffee: и добра музика :music: Да пријавам болки ниско во стомакот вчера, на 19 ден од циклус, ме болеше ко да ќе добијам до вечерта.Болката се прошири потоа на левиот јајник-на тој овулирав :!: и на колкот, ме удираа бранови топлина и сега си се филмам дека имав имплантација :dance:, а може беше само реакција од ладново време. Имајте убав сончев ден :sun:

На hotiie, dunika, Momichka и 5 други им се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    И јас сакам да верувам дека е имплантација :inlove:

На hotiie, AnonimnaDevojka и babyhope им се допаѓа ова.
  16. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    :* :hug: :*

На AnonimnaDevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    :hug:Ти благодарам позитивна Оли
    Жена, досега кај жена сум била и не знам да не звучам глупаво, срам ми е кај маж. И плус уште нешто... тетка ми заврши лошо со нејзиниот гинеколог(несуден додворувач) а една поранешна колешка почна да излегува со нејзиниот гинеколог(во кој дел од прегледот се одвивало додворувањето не знам) :lol: Ова се два примери во илјадници успешни соработки. Може ова звучеше глупаво ама ете што да правам кога ги знам тие информации. :wasntme:
    И да, стоматологот ми е маж. :)
    А сум слушнала мн позитивни нешта за многу мажи гинеколози така да не знам еве може предлог и за маж. За мама пред неколку месеци читав многу позитивни работи, во последно време неколку негативни, но често е спомнувана. Ќе ја земам во предвид. Работи со или без картони?
    Оли остани така позитивна и што поскоро постани мама! :l:

На kukla21 и 0ли им се допаѓа ова.
  18. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Фала ти :*
    Не ја знам твојата приказна, нова сум, ама знам дека 5 години се храброст! Нека ти се заокружи петката со успех (highfive)

19. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Фала ти Бубалче :*
    Последните 5-6 месеци пред секој циклус имам ужасна главоболка, два дена и кога ќе добијам престанува. Она ми е подобра и од календарче, главоболка-менструација. Пијам и апчиња ама за кратко и пак убива. И кај тебе е така? А од што може да е? Хормони?
    А приватно предлог за хормонален статус?
    :f:

20. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    @Вереничка мене матична ми е д-р. Снежана Гавриловска Миленковска во ПЗУ Коруновски, супер е жената, не е некоја груба, објаснува, ептен сум задоволна и работи со плави картони. Може да ја земеш предвид...