Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Јас ги испитав следниве хормони на трет ден од циклус: TSH, Total Tyroksin T4, FSH, LH, Prolactin и E2. Овие мислам дека се основните, за овие ми даде матичниот упат. Јас испитав во Универзитетска клиника за клиничка биохемија, на клиника е ова. Ми се паѓаше во сабота третиот ден од циклус и супер поминав, жив човек немаше, само језиви ходници и плочки како од некој хорор филм. Во сабота ми зедоа крв, во вторник отидов по резултати. Јас не сакав приватно, не ми се даваа толку пари. Овде платив 250-300 денари (не се сеќавам точно), а приватно сигурно околу 4000 ќе ме чинеа, ако не и повеќе, мислам дека е 700-800 денари од хормон на приватно.

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    http://www.newbornclinic.mk/ourprices.html
    Од овде ми е информацијата..

3. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.129
    Jas sum kaj nejze I sum prezadovolna od nejze I kako doktorkata I kako sogovornik sve ti objasnuva IMA mnogu golema poznavanje I konsultaciite se besplatni.

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bubalce

bubalce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    281
    Исто и кај мене добивам и престанува, два три дена пред добивање ужас, со гадење со сѐ. Не верувам хормони да се зошто мене се ми беше ОК. Приватно за еден хормон ти е 800 денари. Треба да испиташ минимум 5. Ако ти е ОК јас ти ја препорачувам Авицена. До сега скроз задоволна од таму. Сум слушала и негативни приказни ама не сум искусила никаков проблем. Многу често одам кај нив те за крв те за урина и спермограм правевме таму. За хормоните во тој момент немав финансиски услови толку да платам па отидов на ГАК. Многу голема разлика во цена ми беше. Е сега не знам на колку време пак се испитуваат. Не ме пратиле мене на одново испитување. Инаку бев февруари или март

5. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Безплатни се консултациите во њуборн.

6. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Mislam deka i progesteron i testosteron se ispituvaat mene barem.mi gi davaa..a inaku na privatno se od 700-800 denari po hormon...na drzavno so plavi kartoni odprilika fakaat 500 denari vkupno za site hormoni:) rabotata e sto ne sekogas gi imaat site reagensi...

7. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Не ризикувај на своја рака да ставаш вагиналети!!!Затоа се прават микробиолошки брисеви да се види дали има некоја не дај боже бактерија и на таа основа се дава антибиотик и вагиналети по потреба. Е сега пошто не си во можност за вакво нешто,а и како разбрав не си во Македонија не знам дали можеш да најдеш таблетки за обновување на вагиналната флора (јас ги пијам ЛАКТОГИН)Или ако можеш барем телефонски слушни се со докторот. Сама да се лечиш со вагиналети НИКАКО без разлика дали си или не си трудна.

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  8. hotiie

hotiie Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    253
    Jas go imam probano ova prvoto samo na poinakov nacin : sekoe utro 1smokva i sekoja vecer 1smokva taka 40 dena na vrvot malku crn biber melena i sveta voda piev...vikaat ova podobro e za mazite so los spermogram i jas za drustvo so nego :D Ova pred 2 meseci go probav rezultati uste nema mozi treba da se pregledame pa da vidime dali ima efekt ;) od togas samo povrakam :/ eve denes od sabale kafeto pak go povrativ i sokot so go piev ,tvrda stolica i jaki grcevi vo stomakot od vcera...

9. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    A da si napravis test?

На hotiie му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Што ве нема девојчиња? Видовте сонце надвор и магла :)

На pandelka, SophiaBella, babyhope и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    counting down to 10 (27.11) ;)

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  12. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    И јас си count-ам,25.11 ама пусто па овој месец ни симптом ни бутур,али шо вика бабче мое- жив е Господ:).Ке стискам палци за тебе у другиве што чекаат деновиве:hug:

На babyhope, pandelka, manako1 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. hotiie

hotiie Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    253
    Imav dobieno ciklus i dvata meseci ovaj mesec negativen bese testot ke vidam i onaka treba da dobijam ciklus za inseminacii pa ke vidime

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Rezultatite od hormonalniot status od treti den gi zemav denes. Hormonite nikogash ne mi bile volku pod konec. Bev do kaj doktorkata da gi vide, voedno i zakazav za merenje folikuli na 23ti mesecov, zadovolna e od dosegashnite rezultati. Brisevite mi se cisti, pap testot zaedno so klamidijata denes i stignale na doktorkata i tie se okej. Dosega terenot e cist. Denes mi vika: "Da znaesh deka kje uspeeme"! I, i veruvam da vi kazam. Znam deka kje uspeeme. Gospod kje ni prati cedo na site. Na 13 den pak kje ispituvam hormoni. Potoa mm kje pravi spermigram i spermokultura, a za kraj ja ostavivme proodnosta. Ete taka e situacijata kaj mene. Polna sum so pozitivna energija. Mislam deka se blizi krajot.
    Ako minatiot mesec imav premnogu iskudna menstruacija, e mesecov salam mi naplati. Obilno i mnooogu bolno. Denes 4ti den a ushte obilno.
    Ljubete se vikendov, jas samo na gushkanje kje ostanam :D

На AnonimnaDevojka, hotiie, apple12 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Мило ми е што се се средува и се редат коцките.

Игледа 23ти ќе ни е среќен ден, и јас сум тогаш на мерење фоликули:inlove:

Имам измешани чувства: Надеж, среќа, копнеж, страв..
    Ама едно знам дека сме во добри раце и ќе успееме жени:hug:

На bela.m му/ѝ се допаѓа ова.
  16. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Lavici moi kako i sto ocekuvav denes mi dojde (nepokaneta) 15 meseci veke bez uspeh. Veke neznam sto da pravam so sekoe doaganje novo razocaruvanje. Moram da priznaam deka mi e tesko.

17. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Mislam deka mozebi stanuva zbor kaj mene za sekundaren sterilitet bidejki ednas iman zabremeneto, a sega 15meseci NIKAKO da fati :(

18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Не се разочарувај, има Господ верувај.

-Ти ја праѓам мојата позитивна енергија :sun:
    После нова година почни со подетални испирувања ако немаш напраено.
    И биди сигурна дека чим еднаш си останала пак ќе останиш. Тебе психата те тепа... Опушти сее ќе биди:l:

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Kolku prekrasna dusa imas ti @Bebulleee Gospod da ti ja dade i na tebe najgolamata sreka na ovoj svet ti posakuvam.
    Inaku kaj mene od ispituvanja gi imam praveno slednite:
    Pap test - ureden
    Mikrobioloski ispituvanja - cisti
    Hormoni: Fsh, Lh, Estradiol, TSH,T4, Prolactin ---->Се е било во ред досега во граници на нормала.
    Вагинално ехо: Супер без цисти.
    Фоликулометрија-Добри фоликули со супер големина, само малку тенок ендометриум што е нормлно нели со самата овулација тој се задебелува. И на наодот си пишува дека све е во ред.
    Хсг-- оставам на крај кога мм ке испита се па после, ке видеме за Хсг.

А и да малку ми е криво зошто тогаш од капка бидна работава секако несакајки од моја страна, а сега на толку свршување ништо. Барем да немам останувано бремена немало до волку да ми е криво, а вака знам дека имам останато бремена,а сега не можам. Многу се каам за тој мој чин меѓутоа тоа е .

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А спермограм?!