А зошто само кај тебе ја бараш вината? Велиш мт нема направено спермограм, па која е веројатноста да е во него проблемот, штом ти веќе имаш останато бремена? Многу голема. И вервај ако е во него проблемот (не дај боже), воопшто не е лесно да се поправи, треба многу време. Толку месеци поминале а не сте направиле спермограм. Убеди го и барем ќе бидите на чисто.
Да да апсолутно решени сме за спермограм и спермокултура само во моментов сме во странство па здравје после Нова година и кај него испитувања,некако немам многу притисок од негова страна, али ја сум таа што си го создава притисокот
Па после толку време чекање нормално да има притисок, ние на 5тиот месец почнавме со испитувања. После 4 месеци од дијагноза спермограмот е само делумно поправен пред некој ден пишев за ситуацијата. Време треба и никогаш не се знај дали ќе се реши, така да напрајте си го шо побрзо.
Колку што сум информирана кај мажот малку потешко се подобрува спермограм и мислам дека ако е лош се оди на ивф
Е па да, зависи шо е причина за лош спермограм, бактерија, варикочела, хормони и сл. Ние прво пробавме со антибиотици имаше многу леукоцити па ете делумно е поправено. Сега ќе посетиме и уролог, па ќе видиме како ке биди. Зато и те советувам за спермограмот оти осетив на своја кожа.
Уффф колку е тежок и макотрпен овој пат. Вистина човек мора да биде многу трпелив и јак за да го издржи сето ова разочарување и тропање по разни врати по болници. Ама кога се сака се бара начин, Тоа ми е единствена желба бебче
Извини што се убацувам вака но 15 месеци обид за бебе и се себеси се обвинуваш зашто до сега не направивте испитувања кај сопругот? Престани веќе да се обвиниваш,без разлика намерен или ненамерен абортус имала секоја трета жена и кога тогаш таа жена пак родила. И пробај веќе да се опуштиш и позитивно мислење,бебе со сила не се прави.
Ај здраво! Јас видов сонце и му ја здувнав на викенд со мм, така малку ослободени и опиени од чист воздух да се "видиме" Ве поздравувам и ви посакувам убав викенд! п.с. магичен ќе да е тој 23-ти, среда за среќно Ај па ќе си ги мериме во милиметри ние за сите
@*sisi* мила мораш,ама мораш што побргу да го 'исфилтрираш' некако фактот дека имаш аботрус,тоа е позади тебе-таму и нека остане.Јас лично не сум имала за да знам точно како ти е,може звучам дрско и некултурно и ти се извинувам,ама сум сигурна 1000000% дека тоа е причината што не зачнуваш.Имаш огромен психички товар,знам и дека м.т не знаеше за тоа(барем до пред некој месец)што си поминала,и не ти е мирна совеста и душата.Немој да се обвинуваш себе си,така требало да биде,здрава права си,имаш партнер покрај себе и гледај напред.Те гушкам и ти се извинувам уште еднаш
Овој рецепт не го знаев. Но на неколку дена кога ќе ми падни во очи ''Чувар куќа'' си каснувам по 2ливчина.. Да напоменам многу помага за киселини и болки во желудник (барем кај мене)
Добро утро од мене да си кажам имам уште 7 - 8 дена до доаѓањето на мојата вештерка. Го мразам овај период си велам ај нека иди побрзо да си знам никако не ми поминува времево незнам дали и се случува на некоја друга вака значи недела дена пред да ми дојди само ми се јади станувам на сабајле и одма на јадење мислам ако видам нешто друг да јади одма ми се пријадува уште лиги што не ми течат ☺️ и секако тоа си го мислам како едно симптомче хаха маки то е УБАВ ДЕН
3 дена по прекин од Примолут нор и не добив... 5 дена претходно ги пиев на 12ч, нормално е? има некоја од вас што не добила и од хормонски апчиња? Не ни осеќам дека за скоро и ке добијам...
da tezok e ovaj pat i sekoj ciklus novo razocaruvanje , da mi kazese nekoj deka tolku tesko ke mi bidi nemase da veruvam i posebno e uste potesko koga problemot e vo mazot i za da ne se oseka neubo nema ni ti da pritiskas a site okolu ke pritiskaat za se postoi resenie ama mora da izdrzime se pa posle ke si se raduvame ne na edno tuku na po dve tri bebinja
Девојки здраво!Сакам само да ве прашам утре треба да одам во државна да испитам хормони,па да не знае некој од колку саат до колку можам да одам дека е недела и дали има врска што сум настината или глупости трескамкако и да е пријатен ден и убав викенд