Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    А зошто само кај тебе ја бараш вината? Велиш мт нема направено спермограм, па која е веројатноста да е во него проблемот, штом ти веќе имаш останато бремена? Многу голема. И вервај ако е во него проблемот (не дај боже), воопшто не е лесно да се поправи, треба многу време. Толку месеци поминале а не сте направиле спермограм. Убеди го и барем ќе бидите на чисто.

На Valentina888, kukla21 и *sisi* им се допаѓа ова.
  2. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Да да апсолутно решени сме за спермограм и спермокултура само во моментов сме во странство па здравје после Нова година и кај него испитувања,некако немам многу притисок од негова страна, али ја сум таа што си го создава притисокот

На hotiie му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Па после толку време чекање нормално да има притисок, ние на 5тиот месец почнавме со испитувања. После 4 месеци од дијагноза спермограмот е само делумно поправен пред некој ден пишев за ситуацијата. Време треба и никогаш не се знај дали ќе се реши, така да напрајте си го шо побрзо.

4. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Колку што сум информирана кај мажот малку потешко се подобрува спермограм и мислам дека ако е лош се оди на ивф

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Е па да, зависи шо е причина за лош спермограм, бактерија, варикочела, хормони и сл. Ние прво пробавме со антибиотици имаше многу леукоцити па ете делумно е поправено. Сега ќе посетиме и уролог, па ќе видиме како ке биди. Зато и те советувам за спермограмот оти осетив на своја кожа.

6. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Уффф колку е тежок и макотрпен овој пат. Вистина човек мора да биде многу трпелив и јак за да го издржи сето ова разочарување и тропање по разни врати по болници. Ама кога се сака се бара начин, Тоа ми е единствена желба бебче

На MedenaLedena, hotiie и SophiaBella им се допаѓа ова.
  7. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    http://popara.mk/2015/zhivot/zdravj...otiv-bolesti-na-matkata-i-cisti-na-jajnicite/

8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.666
    Извини што се убацувам вака но 15 месеци обид за бебе и се себеси се обвинуваш зашто до сега не направивте испитувања кај сопругот?
    Престани веќе да се обвиниваш,без разлика намерен или ненамерен абортус имала секоја трета жена и кога тогаш таа жена пак родила.
    И пробај веќе да се опуштиш и позитивно мислење,бебе со сила не се прави.

На Valentina888 и *sisi* им се допаѓа ова.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ај здраво! Јас видов сонце и му ја здувнав на викенд со мм, така малку ослободени и опиени од чист воздух да се "видиме" :inlove:
    Ве поздравувам и ви посакувам убав викенд!

п.с. магичен ќе да е тој 23-ти, среда за среќно :music: :rock:
    Ај па ќе си ги мериме во милиметри ние :lol:

:hug: за сите

На hotiie, pandelka, manako1 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    @*sisi* мила мораш,ама мораш што побргу да го 'исфилтрираш' некако фактот дека имаш аботрус,тоа е позади тебе-таму и нека остане.Јас лично не сум имала за да знам точно како ти е,може звучам дрско и некултурно и ти се извинувам,ама сум сигурна 1000000% дека тоа е причината што не зачнуваш.Имаш огромен психички товар,знам и дека м.т не знаеше за тоа(барем до пред некој месец)што си поминала,и не ти е мирна совеста и душата.Немој да се обвинуваш себе си,така требало да биде,здрава права си,имаш партнер покрај себе и гледај напред.Те гушкам и ти се извинувам уште еднаш:hug:

На pandelka, Valentina888 и *sisi* им се допаѓа ова.
  11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Овој рецепт не го знаев. Но на неколку дена кога ќе ми падни во очи ''Чувар куќа'' си каснувам по 2ливчина..
    Да напоменам многу помага за киселини и болки во желудник (барем кај мене) :)

12. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Добро утро од мене да си кажам имам уште 7 - 8 дена до доаѓањето на мојата вештерка. Го мразам овај период си велам ај нека иди побрзо да си знам никако не ми поминува времево незнам дали и се случува на некоја друга вака значи недела дена пред да ми дојди само ми се јади станувам на сабајле и одма на јадење мислам ако видам нешто друг да јади одма ми се пријадува уште лиги што не ми течат ☺️ и секако тоа си го мислам како едно симптомче хаха маки то е УБАВ ДЕН

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.800
    Допаѓања:
    77.182
    3 дена по прекин од Примолут нор и не добив... 5 дена претходно ги пиев на 12ч, нормално е? има некоја од вас што не добила и од хормонски апчиња? Не ни осеќам дека за скоро и ке добијам...

14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    И јас сум иста на недела дена пред добивање. :whew:

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  15. hotiie

hotiie Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    253
    da tezok e ovaj pat i sekoj ciklus novo razocaruvanje , da mi kazese nekoj deka tolku tesko ke mi bidi nemase da veruvam i posebno e uste potesko koga problemot e vo mazot i za da ne se oseka neubo nema ni ti da pritiskas a site okolu ke pritiskaat za se postoi resenie ama mora da izdrzime se pa posle ke si se raduvame ne na edno tuku na po dve tri bebinja :D

На orhideea и manako1 им се допаѓа ова.
  16. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Девојки здраво!Сакам само да ве прашам утре треба да одам во државна да испитам хормони,па да не знае некој од колку саат до колку можам да одам дека е недела и дали има врска што сум настината или глупости трескам:)како и да е пријатен ден и убав викенд

17. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Jas dva pati koga gi piev dobivav 9 dena po prekinuvanje. Pocekaj uste nekoj den, ke dobies sigurno.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.800
    Допаѓања:
    77.182
    Јас па дека прв пат кога пиев добив одма 5ти ден, викам да не не е нормално вака, фала :)

19. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Обично до 5 ден сум добивала.
    10 дена по 2 апчиња на ден.
    Ќе добиеш :*

20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Веќе ти пишале. Кај некои повеќе треба :) Почекај.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.