Ке бидам мама и не се отказувам, и јас тебе лале ти посакувам сто е мозно побргу да си ги видис своите две цртки, а и на сите останати
девојки....ми кажаа да пробам 40 смокви да земам суви и во средината по едно зрно бибер секое утро на празен желудник 40 дена по ред.....ке пробам дај бозе ова да успееее
а за што е тоа? за плодност? мене ми личи на бабени деветини.... бевте со маж ти на преглед да видите каде е проблемот што неможиш да останиш трудна? млада си верувај му на докториве не на смоквите...
сме биле на лекар 3 години сме наваму натаму и сега деветини не деветини кога си очаен се ке пробаш само да биде јас искрено ич ама ич не сум верувала во вакви работи ама сега кога имам мака што и да ми речат прифаќам само да не израдува господ не губам ништо ако пробам
Каква диагноза имаш од гинекологот дали ти даде диагноза дали имаш направено сите испитувања и ти и тојот маж?Мора да ти дадат објаснување и диагноза не може тоа така. поздрав
сме се испитале се сигурно нема јас сама да изигрувам лекар... тој бесе уреден ама му дадоја да пие витамин е за подобар квалитет на спермата,,јас имам не редовен циклус и примав терапија со дабростон и кломифен и овулација имав супер ме следесе гинеколог фоликули супер ама џабе ее велат малди сте ке биде ке фати господ кога сака ..........и затоа јас не се откажувам па не ми е на одмет да пробам малку природно па здравје после празнициве пак ке одам ке пробам со кломифен тоа е..........
Мариатим јас и ти некако слични сме. И ние скоро 3 год се обидуваме ама ништо засега ( И јас со Кломифен имав 3 рунди по 3 месеца и ништо. Имав овулација, фоликули супер но ете сеуште ништо. Кои витамини пие сопругот може да ми кажеш? Спермограмот на ММ е супер но не е на одмет да пробаме уште нешто друго. Позз
тогаш кај маш ти е проблемот треба пак да направите спермограм да се провери дали се подобрувал состојбата, ако не така господ здравје ќе пробате со инсиминација. И јас овој месец за прв пат сум пиел кломифен за стимуалција на овулација зашто имам полицистични јајници и нередовна менструација а кај мм е све во ред.Па ќе видиме уште една недела чекам да гледам дали сум успеал овој месец.И ти немој да седиш само со тие анализи побарај и друг доктор и друго мислење направи пак спермограм зашто не е доволно само ти да бидеш во ред треба и тој да го среди тој проблем.Се надевам дека во најскоро време ќе успеете. Со почит
уф лелеее не ми текнува сега...витамин е се побарај црвено кутивчето е.... ич не ми текнува ама вит.Е пишува на него....а исто ми кажаа 1кг ореви 1кг бадеми и 1 кг лешници да се сомелат и да се измешаат во 1кг мед и секое утро двајцата по едно дрвено лажиче ...морало дрвено нз засто па и тоа ке земеме па да видиме NEVER SAY NEVER
ДА да дај боже на сите господ да даде па како што кажав после празнициве здравје нови сили спермограм се што треба и кломифен дај боже да биде ЗА СИТЕЕ
Mariatim, тоа со смоквите и јас го знам, но се ставаат во маслиново масло да стојат, и секое сабајле на гладно се јаде по една смоква. Пред неа се пијат по неколку зрна бибер. Тоа е за подобрување на бројот и квалитетот на јајце клетките, и јас немислам дека се бабини деветини, сметам дека здравјето и лекот е во природата а не во апчињата. Да си ја направиш рецептава. И јас забременив со мед,полен и прополис а не со лекови. За спермограм Ики да пие маж ти Цинк, многу помага, иако нема проблем, и маж ми немаше проблем ама се појачува спермограмот и се подобрува квалиеттот и подзижноста на сперматозоидите. И витамин Е е добра опција во комбинација со нив. Поздрав и ви посакувам уште овој месец две цртички на тестовите.
Природни лекови не се бабини деветини, слободно правете се што ќе слушнете во врска со природни работи. А јас ќе кажам и уште нешто, веќе имам спомнато еднаш, МОЛИТВИ луѓе, има молитви за таа намена, ама треба и да се верува, во црква да се појде, да му се спомне на свештеник што е проблемот, и тој знае која молитва треба. Кај мене утре би требало по правило да ми дојде, немам никакви симптоми за добивање, ама па и обично немам симптоми, многу ретко. Не ми се прави пак тест да не се разочарам само, ќе почекам со добивањето, се надевам дека нема да ми дојде
Не знам дали претходно имам пишано, но на еден колега жена му се парела со вар (долу). Значи клечела над гасена вар која испарува (ако го добро разбрав). Распрашајте се кај постари за ова што како иде. Кај неговата сопруга имаше ефект, двете деца ги родила со помош на овој бабин лек.
Bogorodice Devo, raduvaj se blagodatna Marie, Gospod e so tebe! Blagoslovena si ti megu zenite i blagosloven e plodot na tvojata utroba, zosto si Go rodila Spasitelot na nasite dusi. AMIN Svemozni Boze Te molam od se srce da im gi ispolnis zelbite na site, da dobijat bebe pa ako e voljata tvoja i nie da dobieme bebence. Seta moja taga,zelba i nervoza, okolu zatrudnuvanje ti ja predavam vo tvoi race. Veruvam deka site nie koi od se srce te molime, ke ne uslisas i ke ne blagoslovis da dobieme bebe i da ja osetime roditelskata radost. AMIN Presveta Bogorodicke najmila, TI mi pomogna da gi prebrodam crnite dni, TI mi pomogna da me osvetli i mene sonceto, TE molam ostani so mene do mojata cel, da mi se ostvari mojata edinstvena zelba, i pomogni im na site na koi si im potrebna, blagoslovi gi nivnite utrobi, vecno ke go slavam imeto TVOE i na GOSPODA! AMIN, AMIN, AMIN Мислам дека и порано ги имав ставено молитвите,јас нон стоп се молев и мислам дека тоа најмногу ми помогна да останам бремена,а вооедно да остане и живо и здраво моето мало ангелче
Луѓе ве молам за совет,јас пишав дека чекам 2цртки но треба да добијам на 27 ми,денеска правев тест и негативен излезе,дали е можно да е рано,дали мора да се плодни денови за да останам,имав однос на 2ри па на 8 ми месецов незнам што да мислам,а намерно купив поскап тест од 189 ден кој покажувал 5 дена после зацнување.Ако може некој нека ми пише стварно се разочарав,бидеќи после спонтаниот што го имав пред 5 месеци ова мие шок малце.
Охооо и тоа како е рано за тест, штом треба да добиеш на 27. Тест се прави најрано ден-два пред очекуваниот ден за циклус. Има уште многу време.
Никако да се разочаруваш, мене првиот пат кога бев бремена (ама имав спонтан пред 2 месеца) правев тест порано и ми покажа негативен, па правев два дена пред да помине цел месец од претходното добивање и покажа позитивен. Сега овој пат, исто правев пред една недела, исто порано, не ми се чекаше додека би требало да добијам, ама негативно испадна, еве денес требаше да добијам, сеуште немам ништо, ке си почекам да видам дали ќе ми касни, па после пак ќе направам тест
Леле ви благодарам многу ми олесна,ете ке почекам за тест уште малце,а тебе ти посакувам исто да се израдуваш само со Господ напред
Од сите многу наскоро очекувам/ме да кажете во утробата имам ангелче! Господ е голем ке помогни на сите!