Здраво убави жени. Јас вчера бев на преглед, целосна контрола, и пап и све, не сум била одамна викам ајде да си се проверам, и така почнавме со обиди за бебче. Докторката ми кажа вака на ехо дека е се под конец, многу сум била плодна, и така си се надевам дека наскоро ќе ја биде работата , да видиме и папот и остантото што ќе каже. Ви посакувам на сите убав ден, па да почнат слики со две цртки уште неделава... шо викате?
Дали може некој да ми го ѕирне резултатов од хормони трет дем.Ако може некој мислење да ми каже добро е не е добро.Зашто во понеделник имам закажано на гинеколог ке умрам од грижи до тогашпоздрав убав ден
Еве за чаеви за во бременост. Една пријателка се обидува да забремени и рекле да пие чај од ајдучка трева.
„Опушти се. Најважно е да размислуваш позитивно“ или„Напната си затоа не можеш да забремениш“. За жал, колку и да е добронамерен или утешувачки овој совет, тој не „држи вода“. Неплодноста не е ментален проблем, туку проблем со репродуктивните органи за кој е потребна медицинска помош, а не одмор во Грција или релаксација на планина. ЛАЈК!
Така е, а кога прочитав за психолошка неплодност, епа пукнав...не знам, но во нашиот случај со лош спермограм, јас не оставам место за психолошка неплодност.
@manako1 пиши ги тука,што е толку тајно па во порака мора. Мислам за апчиња некои беше работава(за прочистување колку разбрав од претходните постови)
Ne se tajna lekovite ke gi pisam,sepak nas doktor ni gi prepisa na svoja raka ne se pijat.Ne se na bilna baza pa koj saka neka pie.Za mazot:Levoxa 500mg(protiv bakterii,leukociti,infekcii,sinusi,mocen meur i prostata)1apce dnevno 7dena; Biseptol 2x2protiv eserihija koli(7dena),prodolzuva so Biseptol uste 10 dena (2x1), Micomax protiv kandida dva dena po edno apce. Za zenata:Levoxa 1apce dnevno 7dena i Micomax dva dena po edno apce
Zdravo devojki i od mene da prijavam veke tri dena sum pospana i umorna pa si mislam deka mi se plodni denovi...Ajde za brzo site po edna slika so pozitiven test
Лелеле јас не можам да се разбудам бре. Спијам по 10 саати ноќе како бебе некое )) Зимава не утепа а за воздухот ич да не правам муабет. Инаку тоа со опуштањето и мене ме вади од такт. Се научија лекариве се нешто што не можат да најдат причина се нешто од стресот ни е. Па кој не е под стрес денес бе?! Такво време дојде па пак има жени што од еднаш забременуваат, а само нас ни влијае стресот... Кај мене сега најново е дека освен стресот и дебела сум била. Не дека не сум, имам доста кила за симнување, ама до сега не бев дебела 15 месеци, е сега немало шо друго да е, па дебела сум. Има 3 пати подебели од мене па остануваат трудни по втор трет пат. И така... Знам дека сум напета ама веќе почнав да им смеам во фаца на докториве. Од што и они веќе не знаат што да не советуваат па мора некаков одговор да дадат. Инаку вака психички ОК сум, мм е човек што цел свет му е позитивен па ме крева скроз кога ќе забегам со депресиите. И тоа е главно женски, најдете си некоја личност околу вас што е полна позитива и залепете се ко крлеж ))). За мене тоа е спасот, да се дружам со насмеани луѓе
Затоа дека е со психата проблемот и јас не се сложувам баш. Сигурно не сме волку оптеретени од старт. Точно дека коа пробуваш прв пат си поопуштен за разлика од после некое време континуирани обиди. Ама ако е толку работата да не се оптеретуваш зошто тогаш не би се фатило од прва додека сеуште си опуштен. Исто и коа ми зборат за здрава храна, здрав живот... јас не знам ни една пијаница, пропалица, наркоман, што немаат деца. Имаат и тоа по неколку,непланирани. Ако е до здрав начин на живот тие сигурно никогаш не би имале дете.
Добро утро женички, убав ден да си имате Сум се разбудила во 3 за вц и до 5 не заспав А бе наспана како да не сум била поспана. Температурата ми е уште ниска, ќе видиме докторот што ќе каже денес за овулацијата
Добро утро и од мене женчина. Сум се наспала топ. Надвор магла прст пред очи не се гледа. Базална температура 36.5 на 11 ден. Вероватно е рано сеуште Ќе видиме што ќе кажи докторот денес. Позз имајте убав ден
Добро утро и од мене. Што не сум наспана, некако ќе се помине денов, ама со загадениов воздух што правиме?