Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

A daleku mi e 1 vi nikako ne pominuva vreme

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Од каде си? И зошто еден преглед не отидеш на приватно? И јас се акав како тебе по сите врати на државно и пак тапкав во место, сватив дека не сум во право секако со поддршката на мм другите феминки кои ден ноќ беа со мене и во добро и во лошо....
    Оти на приватно и за се има лек, само треба трпение, верба дека ќе успеете и моли се!
    Моли се пред Господ, однеси нешто за здравје во црква, пости.... Ти ќе си одлучиш, поздрав :*

manako1 likes this.
  3. Smilleeeeee

Vo sredata bev vo crkva mi dojdoa svetci na son a i ja se mislam da idam vo sistina inace od skopje sum

hotiie likes this.
  4. izmislena

izmislena Истакнат член

Можеби сметаат дека не ти треба терапија, зашо запнуваш со терапија? мислиш многу убаво е...најдобро е природно, опушти се малку.

0ли and Bebulleee like this.
  5. Smilleeeeee

Daj boze ke probam da se opustam eve cekam da ne mi dojde a ako dojde ke idam na doktor i ke mu kazam da mi objasni ubavo sto e kako e so gospod napred ke bide da ne gubam nadez

6. 0ли

0ли Форумски идол

Не, мила :) Се чистам, сигурно убаво не излегло се додека имав добиено. Позитивно се трудам да гледам на ова, подобро да се исчистам отколку да стои во мене нешто што треба да излезе. За некој ден сум пак на преглед, па ќе видиме.

Ви посакувам убав ден, бидете ми добри! :*

Бебуле (fingers) (fingers) (fingers) :*

Bebulleee likes this.
  7. hotiie

hotiie Истакнат член

Planiram da odam 1den pred toa na pregled jas veke porano imam sledeno folikuli i den za ovulacija mi e 17 den od ciklus pa ke vidime mozi da se izmeni od klomifenot

8. Вереничка

Вереничка Популарен член

Љубовџики да ве прашам нешто :mm:
    Колку вообичаено или просечно( месечно) водите љубов со вашите партнери? :lol:
    :d::inlove::dance::P

9. Smilleeeeee

Eve jas ke ti odgovoram nekogas sekoj den po 2-3 pari nekogas preku eden den vcera nemavme odnosi sabajlevo imavme pa koga ke dojde od rabota ke se opustime so po edna eroticna masaza pa pak ke mu udrime na rabota ☺ ajde si te sto sakame bebinja i sto se trudime okolu toa neka ni dade gospod po 3 bebinja od ednas

10. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

@Вереничка јас секој ден . Освен кога неговата служба не попречува или пак евентуално мојот циклус .
    П . С . Имајте верба феминки . Што е ваше ќе си дојде . Еден пријател сега се венча и раскажуваше како неговата сопруга тешко забременила поради полицистични јајници . Со терапија се се решило и сега си го очекуваат првото бебенце . Ви посакувам среќа како оваа на мојте пријатели и побрзо бегање од оваа тема , а преселба во Труднички муабети . Бог да ви го даде најубавиот подарок пред новогодишните празници :hug::*

Bebulleee and Вереничка like this.
  11. Вереничка

Вереничка Популарен член

Да не звучи малку директно и индискретно... чисто поради темата, колку љубов е потребно или доволно за бебе :) Иако според примери, и тоа баш од овде, нема правила. Еве ние на пример, некоја недела секој втор-трет ден, некоја недела еднаш ко ниеднаш, а последниве месеци навистина послабо.... :wasntme: Па затоа сакам да знам како вие тоа го правите... 8)

CrazyGirl15 likes this.
  12. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

И да знаеп дека нема правила . Јас веќе имам две бебиња , од прва забременив , со второто во неплодни денови , така да се е среќа и трпение и верба , голема верба пред се во Бога а потоа и во себеси и партнерот . Камо сите да можеше да забременат лесно како јас . Да можев да направам нешто , да имав таква моќ , најпрво сите жени би ги направила мајки . Не коментирам редовно на темава бидејќи е доста осетлива ( во фамилија имам случај на неплодност и горе-доле знам како изгледа сета мака ) но редовно ја читам и одвреме навреме коментирам и сакам да пружам психичка поддршка за сите тука .

13. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

@Вереничка 3-4 пати неделно во просек :$ ама зависи и од период, некогаш почесто, некогаш поретко...ама имам две другарки, од прва им се фати, така дааа ....

14. hotiie

hotiie Истакнат член

Добар ден од мене ! Ајде сите позитивни тестови да пријавите за брзо и нова година со нешто ново да ја славиме , јас некако не се надевам дека од 1ва инсеминација ке фати како шо читам и со ин витро не поминале сите баш со позитивен тест и се си мислам дека е процедура што треба да ја поминам за ин витро али што е тука е само господ на сите да ни поможи и надешта последна умира , иначе знам дека не е можно природно само цела недела спијам денеска главата од перница неможев да ја кренам а пак навечер покасно заспивам и понекогаш станувам за вц има уште 1 и пол недела до нареден циклус ...

15. VedaG10

VedaG10 Популарен член

@Bebulleee ти пуштам срекаа(fingers)(fingers) Јас со мерење на фоликули останав бремена .. Дај боже .... Чекам убава вест :l:

delvi, bubalce, bela.m and 1 other person like this.
  16. dunika

dunika Форумски идол

@Вереничка сличен случај сме ко вас,кога како,не можам да речам секој втор ден.Од кога се обидуваме за бебе,плодни денови редовно,а пред да добијам недела дена сум тапа-чисто ради маж ми имам секс,не уживам и не е фер да лажам,хормоните ми се тие.Инаку од стручни истражувања што сум читала околу забременување,парот кој е во обид,треба да има редовни односи,со континуитет од секој втор ден,а во овулациска фаза/период на точно ден ипол.Ова е ради спермата-да се одржува на густина,како и бројот на живи сперматозоиди;) @Bebulleee навивам многу,најмногу за тебе мила,ако има ред,ти прва треба да си одиш од тука,диши длабоко,сакај се со мажето,и сонувај големи сништа со отворени очи,на пример како следната година ова време ке спремаш бебуш за новогодишна фотосесија:hug: Мојава уште ја нема,само по некое сечење осеќам-нешто ке дојде:?:. Надвор студи,викенов "плаче"за ноќи со винце и гушкање:$:inlove:

CocaColla, bela.m, Bebulleee and 2 others like this.
  17. babyhope

babyhope Истакнат член

Страшна вртоглавица денеска, често одење во wc и базална пониска од претходните денови 36,5 -со тоа што се разбудив еден час порано и мерев....ете тоа е кај мене сега за сега....

CocaColla likes this.
  18. Вереничка

Вереничка Популарен член

Исто. И јас немам баш желба некои денови. Еве после завршување на меснтурација прв пат имавме односи после 3-4 дена. :?::x Едноставно некогаш немам желба, и не се форсирам, ниту пак него го форсирам. И знам дека не е доволно, дека е ретко ама не можам сосила, и се осеќам како во некој круг.. не знам кој е вистинскиот начин.. (facepalm)

dunika likes this.
  19. Smilleeeeee

Kupi si vo apteka nekoe ubavo mirizlivo maslo masirajte se pustete nekoe ubavo muzice i uzivaj te samo sto ja uzivam na kratko i sekogas mislam sega ke se fati sega ke se fati i nikako da se fati i sekogas sama se presecuvam koga ke me udrat nekoi misli sekundarno

zalosna likes this.
  20. orhideea

orhideea Форумски идол

Nie imame sekoj den seks, retko nekogas da nemame ama jas mislam ako treba da se fati ke se fati i od 2 -3 pati nedelno, i da koga i kazav na doktorkata vo plodnos deka imame sekoj den seks taa mi rece ne treba sekoj den barem preku eden den :?: