Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Додека сме кај односите:
    -Просечно имаме на 3-4 дена, некогаш и на 10дена. :$

Дури се обидувавме за бебе во плодните имавме секој ден.... :inlove:

А сега ветувам дека ќе сум послушна и ќе работам на тема бебе (fingers)

@dunika Ти благодарам од се срце.. Господ сите да не израдува и да станеме МАЈКИ.:l:

Acka22, CocaColla, podravka and 3 others like this.
  2. bela.m

bela.m Популарен член

Zabushavame i nie bo posledno vreme. Vaka kako mene ako se pravi bebe :)))

3. BirMelek

BirMelek Популарен член

Mesecot koga ostanav bremena prviot seks go imav otprilika 18 - 19 den posle menstruacija. Nikogas sme nemale odnosi sekoj den, nitu na pocetok na vrska :) I toj mesec koga se fati imav 3 ili maksimum 4 pati nedelno.

joy1, hotiie, pandelka and 2 others like this.
  4. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

Devojki a dali znae te nekoj caj citav macina treva i caj od virka ima nekoja probano

5. manako1

manako1 Форумски идол

Jas kako postara da te karam malku da ne panicis i tolku se potresuvas,zosto za se ima lek.Ke si izberes dobar ginekolog,da te vidi na eho,ke ti zeme brisevi,pak ke ispitas hormoni i ako ne e vo red nekoj ke primas terapija.Proodnost na kanali mora da imas napraveno,klomifen se prima dokolku ti se proodni kanalite.Stom pominale 2 godini bez da ostanes bremena a kaj mazot ti se e vo red znaci treba detalno se da ispitas i ako e nesto za lekuvanje da primas terapija.Dzabe odis kaj toj maticen i si trosis nervi,vreme i pari.Isto i za prasanjeto kolku pati da se vodi ljubov pisuvas po nekolku pati na den i samo na toa mislis.Sekoj ginekolog dokolku se vo red dvata partnera preporacuvaat 2-3 pati nedelno.Nikoj da ne te laze kolku pocesto pobrgu ke fati bas naprotiv,nitu se porasnati nitu sozreani spermatozoidite.Ako si preopteretena so taa misla zemi si valerijana i caj od matocina toa e na prirodna baza ke se smiris.Koga ke gi imas site rezultati doktorot(a mozes da slusnes i poveke mislenja)ke ti kaze dali mozes prirodno ili potpomognato da ostanes bremena.Ti posakuvam dobri rezultati i bebence.

6. dunika

dunika Форумски идол

http://forum.femina.mk/threads/Природни-лекови-за-полесно-забременување еве тема имаш,и извини не ме свакај погрешно ама делуваш премногу напнато,тоа е проблем што го имаш во сама себе,и воедно тешка борба.Сите овде сакаме сакаме бебе,има членки по повеќе од година се во темава па пак се позитивни и присебни.Мораш малце по храбро да застанеш,за бебе не е доволна само матка и јајници,еден куп фактори се во игра и сама рече дека хормоните не ти се во ред-од главата иде тоа;) Среќно и најбрзо да си видиш ||

manako1 likes this.
  7. agron

agron Истакнат член

dali nekoj slusnal i probal spermotrend i za kolku vreme se dobivaat dobri rezultati vi blagodaram

8. manako1

manako1 Форумски идол

Porano doktorite gi preporacuvaa niv,mazot mi gi piese mnogu vreme bez podobruvanje.Sega mnogu gi falat tribestan.

9. Smilleeeeee

Fala vi na sovetite i slobodno kazete mi se ☺

Rose-tulip likes this.
  10. Smilleeeeee

Fala i na tebe za sovetite ne ve svakam pogresno slobodno kazete mi se dur da najdam asalen doktor da mi objasni sto mi e poso ni sama neznam fala uste ednas

Rose-tulip likes this.
  11. bubalce

bubalce Истакнат член

Мој статус денес, 2 фоликули едниот небитен 11мм другиот 20. Ендометриум 9.9. Ми рече вечерва да си напишам домашна а после 6 дена да испитам прогестерон. Не ми рече пак да се вратам да следиме пак. Она беше задоволна па и јас покрај нејзе. Е сега да ве прашам вие што имате искуство со мерење фоликули какви "процедури" си следите после ваков статус :)

kukla21 and Bebulleee like this.
  12. manako1

manako1 Форумски идол

Jas sum zadovolna od Vladimir Trajkovski od New Born,mozes da odis kaj nego na razgovor da te upati sto i kako po red da ispitas da ne te matka maticniot,konsultaciite ne se naplakaat,osven ako sakas da te pregleda.

13. Smilleeeeee

Moze li da mi kazes kaj se naoga

14. agron

agron Истакнат член

i so sto go podobri rezultatot

15. manako1

manako1 Форумски идол

16. manako1

manako1 Форумски идол

Mazot mi ima varikocela i za zal so nisto ne mu se podobri podviznosta,nekogas piese po 12 vitamini dnevno plus zdrava hrana.Ako e za podobruvanje kolicinski pomagaat i spermotrend i tribestan i med so jatkasti plodovi.Najubavo e da se odi na pregled kaj urolog ili embriolog da dadat mislenje.

17. Smilleeeeee

manako1 likes this.
  18. agron

agron Истакнат член

denes bev i mi dadoja spermotrend 2x1 ama toj mi rece ako gi nema tie vo zamena nesto pobaraj ke ti dadat kaj mene e se ok samo sto nese dovolno podvizni pa zatoa prasav :)

19. manako1

manako1 Форумски идол

Za da ne se drogiras so lekovi pojdi si na urolog i najubavo ke ti kaze.Spermotrend i tribestan se vitamini i ne se stetni mozes da pies od koi sakas.I obavezno mislenje od urolog

agron likes this.
  20. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Здраво феминки. Ве читам редовно и решив да ви пишам.да се приjjавам за Недобиванje на 5 декември се надевам дека нема да доjде вештерката.. гградите ми се осетливи на допир.. имам редовен незаштитен однос се надевам ке биде овоj месец.. останува да си чекаме.. ве:hug: сите што поскоро да се израдуваме :l:

Rose-tulip, kukla21, hotiie and 5 others like this.