Za in vitro ne se bitni kanalite. Bitno e da imas dovolno jajce kletki. Vo odredeni slucai namerno se zatvaraat kanalite za vo slucaj na bremenost da ne dojde do nastetuvanje na plodot.
Женски? Што е ова, каде сте, што правите? Зафатени бевте со љубење сигурно ааа? Викендов како? Утрово? Понеделник како понеделник, а? Ајде нека биде ова затишје пред бура, нека има бура од II цртки! за сите!
Ево мени цури само што се вратив од доктор.. - Прснати се 2те ј.к Останува да чекаме да ми касни, имајте убав ден
Во саботата со мм направивме опуштена шетка до Солун. Последно во четвртокот бев на мерење и дека докторката викендот на семинар, се договоривме понеделнички да ме види. Претходно пишав дека маж и на докторката исто е доктор и е многу близок со мачор мој. На сред Солун, му ѕвони мобилниот на мм, кога ќе види - докторов. И му вели: „Речи и на Бела да се слушне со докторката, нешто важно сакала да и каже. И се јавив на докторката и таа ми вика: „Се вратив порано од семинар, кога ќе завршиш со шетка обавезно доаѓај во ординација да видиме до каде си стигнала“. Јас жени, се воодушевив од нејзината постапка. Значи ете колку е професионалец жената. Толку многу ја ценам оваа нејзина постапка. Се вратив во мкд дури во 8. Дојде и ми отвори на среде дожд! Ситуација: Фоликулоите пораснати, доминантниот напукнат, пред прскање. Ендометриум 8. Од 16 ден ќе ми даде дабростон. Ние и саботата и неделата пишавме домашна. Сега останува утре да видиме што и како се случило. Инаку денес испитував хормони, вчера ми беше 13 ден ама дека недела и затоа денес. Освен оние што ги испитував на 3 ден, денес пак тие ги испитував и плус уште едни други, меѓу кои insulin и DHEA-S ги немаше на државно, па во авицена си дадов 2.000. Ама ако, уште 100 пати по толку ќе дадам, само да биде. Останува да чекаме. Муабетот ми беше дека чувствувам дека сум во сигурни раце. Многу ми значеше што така постапи докторката. Да не мисли и да не сака ќе си се придржува до договореното за во понеделник и готово. На заминување ми рече: „Малку е ако речам 100 проценти дека ќе успееме. Биди сигурна дека ќе успееме Бела, само те молам не се разочарувај ако не успееме месецов. Јас гарантирам дека ќе успееме“. Психата ми ја смени, начинот на размислување ми го смени. Така борци, ќе биде, ќе видите! Ниту една нема да остане тука!
Оли? Чудно е што те нема.. да не го згреши домашното, па за казна требаше да напишеш 10 пати иста реченица, па се измори?
Јас со добиено ке навивам за Вас од бекстејџ деновиве,па здравје Боже пред нова год да си праиме муабет на тема 'прво тромесечие од бременот'.Може така?Стискам палци
Девојки, трет ден, а менструацијата веќе од синоќа ја нема.Сабајлево само малку розевко на бришење и толку. Некоја со вакво искуство?
Хормони имаш проверено?? И јас некогаш имам така, и докторот ми вели дека е сосем нормално некој период да е така