Da gi vidi rezultatite i eho pravevme da tocno vide dali se isfrlile jk. Odlicno e, polno tecnost produciraat folikulite megjutoa endometriumot slab. 9mm. Mi dade recepti za dabroston i folan, pa ostanuva da cekame. Inaku hormonalniot status super za ovulaciska faza.
Sveznajki moi me inetresira dali testosteron i Tsh kaj mazot vlijae na plodnosta. Mm vcera pravese krvna analiza megu koi i testosteron i Tsh naznaci da se ispitaat. Pa utre cekame rezultatite? I drugo mzoebi ke zvuci smesno, no dali ako mazot ima mali testisi vlijae i toa na plodnosta?
И докторот и гинекологот ми препорачаја да почнам да пијам пренатални витамини. Дали некој од вас пие/пиел од овие витамини пред да забремени?
Tемпературиве се од интернет чисто информативно за сите тука.. Бидејќи имаше феминки кои не им беше јасно како и што за базалната. А пошто мене ми текнува на вас па објавив... П.С Не е моја температура, ама исто денес ми е 17ден од циклус и имам температура 36,9 (37) баш како на втората слика
Па ме збуна.. Знам дека е рано да ти е 28-ми ден од циклус Убаво што го стави, појасно ќе им е на сите. А твојата да си продолжи да ја следи втората слика
Мене никој ништо не ми препорача освен фолна. Пијам фолна со јод, витамин ц 1000, мултивитамини, б-комплекс. Доста ми е ова се надевам, а не сум го ни прашала докторот дали треба нешто поинакво.
@Troi Разлистав на интернет околу пренаталните витамини, има позитивни коментари. Чим ти ги препишал доктор пијај си... Иначе јас на своја рака еве скоро 3 месеци си пијам Фолна Киселина. Му кажав и на докторот рече дека е во ред и да си продолжам да пијам
Zeni mozebi e van temata, no pak da prasam mozebi nekoja znae. Dali ste cule za covekot od Kumanovo sto vadi zivi. E toj covek mi kaza deka imam ziva vo jajnicite i deka moze da mi pravi problem na bremenos, a kaj mm nemase nisto i bevme zaedno so uste edna prijatelka i kaj nea nemase ziva, a od kaj mene izvadi ziva i ottogas mi kaza da idam uste 2 pati ama nekako so vreme i ne sum bila. Dali ima vrska ova so zivata ?
Snaa mi mesto na doktor si odese na vadenje zivi,po bajaci bionergii za 10 godini zaedno ne ostana bremena.Se premazi za drug da dokaze deka ne e kaj nea problemot eve nekolku godini pak nema deca.Jas vo takvi raboti ne veruvam,ne postoi nekoj sto ke mi dokaze,vo crkva odam i za ovie 4 godini dodeka se lecevme od sterilitet me pregledaa 15 doktori i nivno mislenje slusav.Napravi si gi site pregledi detalno ti i mazot ti,ako trgnes po vakvi vrati daleku nema da stignes.
@*sisi* Пред некое време се дискутираше на темава за таа живата. Наводно барал 100евра (дали е истиот човек незнам) И џабе фрлени пари