Да,можно е,тоа се апликации со просечни параметри,добри се за ориентација но не и да се водиш според нив.Човечкиот организам е чудо,особено женскиот.Може да имаш две овулации во еден циклус,менструација без овулација и обратно.... Маж ми е закон.Не се разбира баш од стручни поими и ми вика:Овој месец израчунај точно кога ке бидеш во револуција.Јас денес подобра,ако по утрото денот се познава,и месецот по првиот ден,декември ке го завршам со насмевка.Ве гушкам и ајде вадете тоа позитивните тестови
Ама ме насмеа, на глас се смејам раволуција, мило ми е што си насмеана, ајде цел месец така да си останеш
Феминки, нова сум на темава. Од септември со мм сакаме бременост. И како што налага правилото отидов на гинеколог да најавам и се понадевав дека прво ќе ми каже да направам крвна слика за да ја види општата здравствена состојба. Меѓутоа не, ми кажа да земам фолна и да имам односи во наредниот период бидејќи ми бил плоден. Испадна да добијам за недела дена. После тоа ме прати на испитување на тироксин и пролактин. Во октомври поради некои закажани обврски во странство немав односи, повторно ми побара да правам испитување на тироксин, и испадна пак добро. Бидејќи во октомври добив ми препорача да пијам од 5 ден на циклус Цикло прогинова (белите), па естрофем, па дабростон, имав односи во плодни денови, но пак добив и сега препорача да оди тој на спермограм. Во текот на месеците одев на фоликуметрија и почна и тоа да ми влијае на психа. Ми се чини претерано многу апчиња и хормони за млада девојка која нема ни 30 години. Решив во наредниот период да не се клукам со апчиња и да не правам никакви анализи. Што мислите вие? Благодарам и извинете на подолгово писание
@dunika еве признавам и јас и маж ми така си ја викаме некако поубо ми звучи РЕВОЛУЦИЈА бе не сме нормални нели
ние лекцијата за овулација ја поминавме, стигнати сме до инсеминација и разлики со ин витро Добре дојде и побрзо да си одиш од тука во повесели теми. Релативно кратко се обидувате така да мислам дека ти е во ред одлуката да се опуштиш и да не мислиш на никакви анализи.
Зошто толку многу хемии уште од старт? Уште ни не почнати да работите на случајот??? Жени пијат таблети, кломифени и чуда, да, ама после долг период, да не речам години и години обидување. Вие работите на случајот од пред 2 месеца, од кои едниот месец не сте ни имале односи. Веднаш прекини со се, почни да се храниш поздраво и поприродно и исчисти си го телото од сите тие препарати што ги наброја.
Бебуле, мене ме интересира што ќе биде со тоа трето фоликулче што сега е 25мм. Ќе пука? Ќе остане? Што се случува во таков случај? Што вели докторот?
Искрено, и мене ми дојде многу чудно. Затоа и реков дека нема да ги земам. Сега пијам само фолна. Освен со невнесување толкава хемија, постои ли и друг начин на детоксикација?
Треба да си пукни и да си се повлечи само... Докторот рече дека не е опасно и неверува дека можи да се напрај во циста... Ама затоа ќе следиме. Еве од 12 ме нема фатено стомак можеби пукна можеби е затишје пред бура П.с- и ние си ја викаме ЕВОЛУЦИЈА
Здраво на сите вас Цела година се обидуваме за бебе ама ништо и ништо сеа сефте сум стимулирана со кломифен , све ми е во ред освен сум на терапија Бромергон поради пролактин кој ми е 18 Има ли некој слични случувања да ми каже дали има позитивни резултати со кломифенчето ? Поздрав
И јас бев пред 10дена со кломифен па ќе бидиме ко ќе дојди денот за НЕ добивање.. Ти посакувам среќа и успех за || линии Во врска со Бромергон не сум запозната
Jas da prijavam ima uste 5-6 dena za nedobivanje , simptomi za toa nemam uste osven poduen stomak i povremeni stomacni grcevi dolu vo matkata inace uste sum pospana , prvo mislev deka e od plodnite denovi a sega pred tolku dena za dobivanje ne e mozno terapija uste nemam pocnato... pozz i ovaj mesec uste pozitivni testovi da prijavite
Prashanje za onie koi primale dabroston. Imavte li neobicno cuvstvo vo stomak, kako nateznato nekako vnatre?