Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Јас треба во недела да НЕ добијам, а тест здравје од понеделник до среда, зависи колку ќе ми издржат нервите. Ќе ве известам меѓу првите секако! ;)

2. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Леле, знам како се осекаш, јас дури и кога добив дента направив уште еден тест од пуста надеж дека нели се случува и кога имаш добиено првиот месец до два да си бремена, ама нормално си покажа негативно, пфффф, после си се чудев колку сум ненормална... Ама ти нема да добиеш, ќе видиш две цртицки на тестот и ќе скокаш од радост :) :) :)

На elena.mak и Lori-30 им се допаѓа ова.
  3. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Здраво девојки,

Што има ново кај вас дали некоја има убава вест?Јас денеска направив тест и излезе како и секогаш без промена Негативен.Не знам многу се надевав овој месец дека ќе успеам зашто примав и кломифен за стимулација ама еве не бидна.
    Тоа не зависи од мене веќе, тоа сепак е Божја волја.
    Многу тешко ми спадна овој месец немам ниту желба ниту волја за ништо денеска, се уморив од ова борба веќе година и пол ;( ;(

поздрав :(

4. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ништо и од мене месецов... Си добив прописно утрово...:'(

5. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Не очајувај, туку продолзи да се борис и да успеес! зал ми е , знам дека е теско ама сто мозес, нервозата и не е најдобро ресение! ти посакувам следниот пат да се израдувас :*

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Здраво јас сум нова на форумот. Сакам да и цеститиам на сите мајки со си ги видеа двете цртицки.Мозеби мојот проблем не се спага во оваа тема ама се надевам оти има некој сто ке ми помогне. Во брак сум 2 год пред 5 ипол месеци поцнаве да раб на слуцајот за бебе но нисто. Имам не редовва менстуација и пред некој ден бев на гениколог и ми каза дека видел цисти на јајниците и ми предлози два нацини за да ми ги снема првиот нацин е да пијам апцинја а другиот нацин е да одам на операција. Јас не зивеам во МК. ММ го праса докторот сто е подобро тој каза оти повеке гаранција има операцијата отколку со апцинја бидејки со операцијата ке ги снемало а со апцинја не е сигурен оти ке ги сенма. Па сега сум во дилема ми даде време да размислам до февруари сто ке правам. Дали има некој со ваков проблем ако има нека ми даде совет и нека ми помогне. Голем поздрав и ви благодарам многу :)

7. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ја би ти препорачала со операција да го ресис проблемов, незнам во која дрзава си, и јас не сум во мкд, но тука мислам дека навистина докторите знаат сто прават и сигурно ке ти помогнат! се најубаво

8. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Јас зиевам во Австрија. Па докторот каза бидејки до сега не сум имала секогас обулација поради цистите мозно е кога ке ме оперира нагло да ми пукаат фолекулите и да добијам близнацинја или тројка. сега не мозат да ми пукаат фолекулите бидејки цистите ми ги здебелуваат јајниците. Фала ти лори многу

9. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Ништо и од мене овој месец... ;( многу сум тажна,незнам веке што да мислам....дали да земам некои витамини? незнам ве молам феминки мои дајте ми совет :*

10. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Еци, ќе биде еден ден, не оцајувај, не си единствена, ке се случи чудо и за тебе еден ден, сите чекаме, биди јака, поздрав

11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.193
    Допаѓања:
    124.702
    Ви испраќам една гушка до сите :hug:

Да се надеваме дека 2013 ќе ни донесе повеќе среќа :)
    Јас сеуште се плашам,иако добив зелено светло од докторката,неможам некако....поминаа плодни денови,и се си велам ај уште овој,ај уште овој месец итн.....
    Мене баксузните бројки ми се среќни,се надевам оваа 2013 нема да ме издаде :lol:

На Moira, MacenceEna и kravce им се допаѓа ова.
  12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Не сум ве посетила извесно време, за нана сакам да кажам, жал ми е, но нема предавање :!: Животот е борба, за некои повеќе, за некои помалку, ама ти си знаеш, како и сите овде, за што се борите па од тоа црпете си сила. Која и да е сила, Господ, енергија што и да е тоа во универзумов што не движи, ви посакувам да ви ги оствари желбите и да си бидете сите мами :f:

13. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Ти благодарам Lori за подршката,ајде па новата 2013 да ни донесе убави вести за сите што чекаме,те :hug: :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Пиеш ли фолна киселина? Мене матичниот гинеколог ми го препорача. Иако веќе некое време не се фаќа и кај мене, но барем знам дека правам нешто... |(

15. Crnka88

Crnka88 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    Здраво и честитки на сите што си добија 2 цркти,јас сеуште во диелма,вчера направив еден тест ми покажа негативен а веке на 27 ми треба да добијам,дали е лажно негативен или е рано незнам што да правам,можеби не успеало месецов,имав еден спонтан како што ви пишав еднаш,ама таа бременост од прва од еднаш се фати затоа ме фака паника ако ништо не биде,незнам веке ни симптомиве дали се вистнски или халицинирам?

И знам дека две недели од зачнување се прави тест ама незнам точно кога било,еднаш на 2ри па 8ми па 15ти :D ваљда имало плодни денови тогаш........

16. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    А градите како ти се или круговите околу брадавиците?,А јас се бев омалаксана и мислев ке кренам температура стомакот ми тежеше,а ти не се разочарувај прицекај го датумот 27 мислам беше и ке знаеш што да направиш,поздрав

17. Yeats

Yeats Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    67
    Благодарам Silk. Во меѓувреме почнав поздраво да се хранам, го намалив кофеинот а ја зголемив количината на внес на овошје и зеленчук. Секое утро сакам да го започнам со чај наместо кафе, а и помалку благо јадам. Со маж ми заедно сакаме да водиме поздрав живот па се надевам дека ова ќе ни ги оттргне мислите и дека ќе оставиме се да си тече по природен пат. Во право си кратко време помина и веројатно нема причина за страв.....
    :)

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ocaen.angel-1

Ocaen.angel-1 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    дали некој мозе и знае да ми го пише рецептот со виното иренот ве молам

19. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Го имаше рецептот во оваа тема порано напишано доколку имаш време побарај, мислам дека беше со 1 литар бело три години старо вино шишето се полни третина од ренот а другото се дополнува со вино стои 1 недела а потоа се пие по 1 филџан наутро со пиенје се почнува веднаш откако ке ти заврши сепак не сум сигурна во точните мерки

20. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.274
    Повели :) .