Колку боли? Колку боли навреда? Сосем малку... речиси ништо, повеќе боли наведната глава од срам и немоќ - тоа боли многу. Боли и стравот и грутката во грло боли и празниот кревет проклето боли и студот во коските што носи староста и тој луто боли но најмногу боли повеќе од се боли повеќе од изгореница од трет степен и од одрана кожа и од искорнати нокти и од отворена рана и од самиот живот дури повеќе боли празна женска утроба желбата за чедо за главче меко како крофничка и свилена коса за првата насмевка за првото чекорче за првото МАМО. Ако не си ја осетил таа болка не се жали МОЛЧИ! Дека не знаеш ти што е болка. - Драган Таневски, "Така се грми"
се мислев дали да постирам, ама многу беше убаво составено. за поддршка на сите овде, кои одлично се разбираме. за сите нас, храбри мајки кои ќе го надминеме сето ова... еден ден. се надевам брзо ќе дојде тој ден
Mene iskreno ne mi se desavase nisto od tipot na losenje ,gadenje,vrtenje osven hipersenzitivni bradavici
Mojata "popladnevna" dremka samo shto zavrshi... Lele lugje, shto e ova vakvo? Padnav vo koma, drugo nishto neznam...
Mi kasni dva dena nemam nikakvi simptomi na dobivanje osven na momenti slaba bolka kaj jajnicite i toa mn reko strav mi e da napravam test nesakam pak da se razocaram podobro da pocekam uste edna nedela ajde drzete mi sreka daj boze site da si docekame sto pobrzo
Женски завршија и моите плодни денови.13ден ми беше овулацијата.Резултатите од брисеви и пап чисти,за хормоните ми кажа гинекологов дека се одлични,секако и спермограМот на мм. сега останува да не добијам на 14ти.Туку и спомнав на мојов гинеколог за проодност на канали меѓутоа вели да го оставиме тоа после нова година,да си дадам уште шанса зашто ситуацијата ми била со голем потенцијал.Но ми спомна нешто за систина дека можело и со анестезија,(секако јас ја прашав за анестезијава зашто ми прпа да се прави проодноста.Има ли некој такво искуство? Тежок е патов девојки,но со верба и трпение сите ќе го изодиме
Ајдееееееее да се радуваме. Мила уште денес ако не добиеш зимај тестот. Какво разочарување ќе има две цртки ќе видиш Не знам како да Ви објаснам ама кога ќе каже некоја од Вас дека е бремена многу ми влијае. Еве откако пиша @orhideea (честитки мила) цело време сум позитивна. А прилично сум напната и нервозна личност . Многу Ве сакам. Јас мерев прогестерон на 21 ден и ми беше 9. Сега пак со чекање уште 10 дена, умрев од ова чекање. Ајде да видиме овој месец што сме направиле. Инаку две недели имавме односи преку еден ден. Се надевам дека беше доволно. И да, добро утро на сите и убав ден
Колку време се обидувате мила? Инаку за анестезија јас не би ти ја препорачала. Немаш апсолутно никаква потреба. Боли ама тоа е толку кратко за 5 секунди завршува. И после како да не било. Можеме сите да истрпиме 5 секунди болка. За толку кратко да се изложуваш на анестезија јас не би те советувала
Daj boze da se isplati cekanjeto i da nema poveke razocaruvanje kaj ni edna neka ni podari gospod na site bebinja
Ова е веќе 9ти месец како се обидуваме.Моите циклуси се редовни проследени со редовна овулација,ама ете неможе да се дојде до две линии.Што би рекла мајка ми не чукнал саатот Колку да ме утеши))
Добро утро, прекрасно утро! Ви посакувам најубав ден, видете какво е прекрасно надвор! Излезете на прошетка, малку студ да ви излади образи, а сонце да ви стопли душа и тело Најтопло ве поздравувам од една клупа на сонце, излегов на пауза да украдам некој зрак