1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Заљубена, јас пред да дознаам дека сум бремена имав толку силна болка што мислев дека ќе пукнам. Мислев дека ќе добивам , па земав се напив кетонал. А сега знам дека не сум смеела, ама ајде де од кај знаев. Не би требало ништо да ми биде од една таблета. Можно е да си затруднела, ајде ти стискам палци :up:

2. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Исто ми се случува и мене, треба да ми дојди на 11 а обично вакви болки имам точно на денот. Ти благодарам ciribiribela :*

3. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Белувче како си,ај со Бог напред се да биде ок па заедно да се радуваме во јули,ти Блонд како напредуваш каква е состојбата,кај мене нема некои посебни промени уште ептен малце ме болат градите,некој периоди имав мачнини сега немам ништо не знам дали тоа е нормално,во четврток сум на преглед па ќе ви пишам како сум поминала и што ми рекле :*

4. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Елеонора, бебушот е добар, престанав со вагиналетите што се за поддршка на бременоста, еве два дена како не ги примам, ќе видиме дали пак ќе ми се појави крварење. Ако ми се појави веднаш почнувам пак терапијата.А плус сега јас и се разболев, ми тече нос, катастрофа сум...

5. swet-roses

swet-roses Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    ајде луѓе нов месец нова надеж. :inlove: Може овој месец Дедо Мраз ке ни ја исполни желбата на сите ние што очекуваме да видиме позитивен тест па ке им се придружиме во клубот :* на СРЕЌНИТЕ МАИМЧКИИИИИИИИИИИ. ПОЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ

6. Eleonorastrumica

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Блонд ај не се секирај се ќе биде во ред,сега јас се плашам ,мислам ептен ми е стресно кога одам на лекар,али се надевам со Господ напред дека се ќе биде добро,кога прв пат слушнаа срцева акција и го видоа на ехо кај тебе,јас кога бев 5 недела не можеа да видат ништо,сега кога ќе одам ќе сум седма недела па се надевам дека ќе го видат :*

7. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Во 7ма недела ќе го видат сигурно, јас тогаш бев и имаше срцева акција :*

8. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    339
    Ви посакувам на сите што си очекувате бременост што поскоро да ви се оствари. Мене почнуваат некои мајчински интинкти да ми се јавуваат :lol: . Се соживувам со сите вас и најискрено од се срце ви посакувам во новата година да си влезете во множина :lol:
    :hug:

На Zaljubena111 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Темата навистина е добра, и јас сакам да забременам знам дека овулацијата се јавува две недели од денот на добивање на менструација поточно од 12-14 дена од денот на добивање на менструација и тогаш сум нај-плодна пробав овој месец па ќе видиме дали сум останала бремена држете ми среќа. Им советувам на оние девојки кои сакаат да останат бремени да не се оптоваруваат толку со помислата дека нема да можат да бидат мајки туку да се опуштат во љубовта и тоа само по себе ќе дојде. Доколку имате проблеми со овулацијата или со созревање на јаце клетките ќе треба да се јавите кај својот киноколог и пазете на инфекции кои се чести причинители на отежнувањето за забременување напревете пап тест, па потоа пробајте да забремените и користетет витамини на пример Alle Vitamine ги има во Зегин и содржат 13 витамини и не се скапи. Користете исто за обновување на женската флората Lagtogin доколку имате проблем со кандида или доколку пиете антибиотици. Поздрав и со СРЕЌА НА СИТЕ ШТО САКААТ ДА ОСТАНАТ БРЕМЕНИ

На Zaljubena111 и ciribiribela им се допаѓа ова.
  10. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    690
    Девојки,

Јас не сакам да забременам (мислам не сега во моментов, понатаму да), меѓутоа ви давам огромна поддршка и многу ми е мило што ве има толку многу на темава мамички и потенцијални мамички!

Ви пуштам среќа на сите...

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Eli-femina

Eli-femina Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво пријателки мои, еве ме мене повторно на форумов, инаку до пред еден ден работевме на случајот како сто рече докторот, сега ми даде од денес да пијам 10 дена повторно добрестон, па после тоа ке видиме, се надевам дека нема да добија и ќе си видам позитивен тест со божја волја секако, секој ден го молам господ да ми подари едно слатко мало бебушче, па се надевам ќе ми се исполни желбата како на мене така и на сите сто си чекаат.

Ама Ферман изнапишав :rock: , како и да е ви испраќам големи :hug: :hug: :hug: .

12. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    41

Те разбирам комплетно, јас пак направив и микробиолошки брисеви, све ама буквално све, и немаше ништо освен ешерихиа коли, ама ми кажаа дека не е проблем, пиев антибиотици што ми ги даде гинекологот,и после тоа немаше ништо, ама на вториот преглед утврдија дека од непозната причина, плодот во 8-та недела престанал да се развива! Утврдија дека е мртов и мораше да се отстрани....А толку бевме среќни......Одвај го пребродувам тоа, и јас како и сите овде сакам да си имам бебушче најмногу, сеуште сум во депресија, а најмногу во страв дали све ќе биде во ред понатаму!!! Се приклучувам во групава и им давам подршка на сите што ја посакуваат најголемата радост на целиот свет-бебчето и со вашата среќа и подршка што ја читам, мислам дека многу ми е полесно и со нетрпение го очекувам моментот кога и јас ќе можам да пишувам дека сум повторно трудна и дека се е во ред.........Секако ќе препорачам да се направат сите испитувања и прегледи и да се планира бременоста.......ГИ САКАМ И ГИ ГУШКАМ НАЈСИЛНО СИТЕ ШТО ОЧЕКУВААТ БЕБЕНЦЕ, и ОГРОМНА ПОДРШКА ЗА БЕЛУВЧЕ И ЕЛЕОНОРА, ДА ВИ ДАДЕ ГОСПОД СРЕЌА И ЗДРАВИ И ЖИВИ БЕБЕНЦА, па после некое време и мене........ :*

13. Eli-femina

Eli-femina Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Миличка немој да се разочаруваш и да пагаш во депресија, надежта последна умира знаеш и самата, би ти рекла само дека само со господова волја и се ке биде, како и ние месец за месец, ама не се откажуваме, имаме и разочарувања ама си наогаш мотивација дека најголемата желба ти е бебушот и продолжуваш поната му и не се предаваш. Ти испраќам големи :hug: :hug: :hug: како на тебе така и на сите верни пријателки на форумот.

14. Ferhunde-87sk

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    41

Фала многу Ели, многу ми значи подршката, некако до пред кратко време не ни сакав воопшто да коментирам на оваа тема, и ретко кој ме разбираше, константната нервоза и испади ми се секојдневие, секако полека тоа поминува, и сите ги сфаќам овдека и онака некако се опуштив читајќи ги мислењата тука....Поздрав до сите и да, надежта последна умира

15. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Секогаш ми иди наутро-ова утро не ми дојде вчера цел ден имав нагон на повраќање. Леле не знам да се радувам или да плачам. Денеска не бев можност да одам до аптека за да купам тест, но утре здравје ако не ми дојди ќе одам. Ајде Господе нека биде овој месец. :hug: :hug: :hug: за сите феминки

16. Ferhunde-87sk

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    41

Ајде мила да ти даде Господ 2 цртки на тестот, и да бидеш најсреќна на целиот свет, па ние заедно со тебе! :hug: :hug: :hug:

17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Девојки ве молам помогнете ми,
    добив на 1ви овој месец ми заврши пред 4 дена, а минатиот месец неколку пати имав односи со партнерот и свршуваше во мене. Последен пат вчера сврши во мене и не знам што да правам,. дали е можно да сум останала бремена иако ми дојде менструација и дали можам овие денови да направам тест, дали би покажало ????? Уффф не знам што да мислам, овие денови ме болат јајници како кога треба да ми дојде а и половината ме страшно боли веке неколку дена..........ве молам ако знае некоја нека ми даде некој совет!

18. Eleonorastrumica

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Фала за подршката, па Бог нека ги благослови сите жени кои со исчекување сакаат да станат мајки,мене ме интересира дали во 8 недела од бременоста освен фолна киселина треба нешто друго да се пие,и кога да се направат некои дополнителни испитување како микробиолошки и некои други што не ги знам,зошто мојот гиниколог ми кажа сега за сега само фолна киселина поздрав на сите :*

19. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Еве трет ден кога ми касни :^) , вчера отидов во аптеката ама таму имаше многу познати и си купив само таблетки аналгин :o ,бидејќи ќе имаше после муабети -утре ќе одам во соседниот град и ќе си купам тест, па што мислите вие дали да го правам утре навечер или да го оставам за вторник наутро?

20. Eleonorastrumica

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Па најточно би ти покажало наутро ако го направиш,ако не направи си еден вечер и еден наутро па ќе видиш што ќе ти покаже,немаш ли некои симптоми поздравче :*