Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Драги феминки, се вели дека самодовербата и психата се најсилното нешто.И дека тие многу допринесуваат за текот на нашите животи. Верувајте во себе и молете се, никој не е како господ - а господ на вашето тело сте вие.
    Еве ви една молитва:
    Биди милостлив Господе према молитвата наша и сети се на законот твој за размножување на човековиот род и биди милостлив покровител да со Твојата власт се сочува она што сам си го установил. Ти со твојата власт и сила од ништо се си створил и го постави почетокот на се што во светот постои. Го створи и човекот према својот лик и како висока тајна ги посвети супружничкиот сојуз и унапред укажа на тајното соединување на Христос во црквата. Заради тоа ти се молиме милосрдни погледи на своите слуги ( кажете го своето име и името на мажот) споени со брачен сојуз кои те молат за твојата помош да над нив биде милоста твоја,да бидат плодни, да го здогледаат тие синот од синовите свои дури трето и четврто колено и да ја дочекаат саканата старост и влезат во царството небесно кроз Господа нашега Исуса Христа на кого му доликува секоја слава,чест и поклонувањето на Светиот Дух во век и векова - Амин!

Ќе даде господ и секој од вас своето ангелче ќе го гушне во новата 2013 - среќна година за вас!

На Norah Jones, Crnka88, HeidiDiWalt и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    ^
    Прекрасно напишано Сноу ,потполно се согласувам! Молитвата е најдобриот лек,секако тука спаѓа постот и покајанието така е Бог поблиску до нас ! Поздрав доо сите кои се во исчекување и во Новата година сите со едно бебенце :inlove:

3. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Сноу, цела среќа на светот ти ја посакувам!!! :* Колку знаеш кога и што треба да каже и направиш, посебно на овие да речам осетливи теми каде што се бие битка за бебе! Алал да ти е! :clap:

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^Благодарам на убавите желби. А јас секогаш ќе ги почитувам и поддржувам ваквите упорни и силни жени кои ја заслужуваат таа среќа. Еве токму денес многу добра пријателка (една од неколкуте искрени пријателки) токму после три години борба, ме израдува со прекрасната вест.

Значи точно било дека се ќе дојде точно кога најмалку очекуваш. Бидејќи имало причина зошто сега ова анѓелче се зачнало, а не пред 3 години.

Со господ напред сите ќе дочекаме бебиња во нашите прегратки...и ќе се наречеме себеси МАМА!

На elena.mak и lale24 им се допаѓа ова.
  5. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    678
    поздрав :*

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  6. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    многу убава молитва ја прочитав и си најдов утеха во молитата се надевам ке не усреќи господ сите нас сто го очекуваме господовиот дар со среќа на сите :)

7. Crnka88

Crnka88 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    ....еве ме мене,дојде и помина 27 ми денес решив пак со тест да проверам и незнам дали е точно покажа јасна една црта и другата мноооогу бледа,скоро ич ако се загледаш ке ја видиш иначе не,дали е можно да е тука цртката и мм виде и тој рече дека јсе гледа по малце,ве молам за помош или да почекам уште некој ден па да видам пак,можно лие покасно да настанало зачнување па затоа.

:x

8. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Да,да Црнка можно е. За некој ден цртката ќе си биде со појака боја. Но штом е тука-се знае. Јас само можам да ти честитам бременост, да ти посакам се најдобро во неа, и со лесно да си ја износиш. Те поздравувам и кажи му фала на дедо мраз за најубавиот новогодишен поклон :*

На f.r.o.s.i.c.e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Crnka88, нормално е тоа втората црта да биде бледа. Ако за неколку дена пак направиш тест ќе биде појако црвена :) Сега слободно закажи си на лекар и чекаме потврда и од чичо доктор дека е се во ред со малото гравченце :)

10. Crnka88

Crnka88 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    ЛЕЛЕ ЈУПИИИИИИИИИИИИИИИИ :inlove: стварно многу ми олесна фала ви многу јас си помислив дека ептенскоро не се гледа дека си замислувам или нешто не е во ред со мене :D многу многу сум пуна емоции им посакувам на сите да им даде господ,и се надевам дека ке биде во ред се нема да ми се повтори тоа од прошлиот пат(пред 6 месеци имав спонтан)можеби сега и ке треба да бидам повнимателна за се.Ве сакам многу ке ви пишам после лекарот,позз и имајте убави празници.... :inlove: :inlove: :inlove:

На MAYAG, silk, kravce и 3 други им се допаѓа ова.
  11. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Ти посакувам појасни цртки доколку правиш пак тест или уште подобро ако одиш на гинеколог да ти подврди.... овој пат да си родиш здраво право бебенце....најубаво на мама :*

12. f.r.o.s.i.c.e

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    честитки до тебе црнка88 и се најубавко да си родис зрдави и зиво бебенце и ти посакувам се најдобро :clap: ;)

13. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Честитки и имај убава и лесна бременост :clap: уживај во неа :inlove:

14. f.r.o.s.i.c.e

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115

дали мислите дека ке ми успее со кломифен да останам бремена ве молам казете ми ако сте имале такво искуство :?: веќе очајна сум скоро година и половина цекаме новост јас и сопругот но ништо :$

15. love4ever

love4ever Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    37
    Честитки за бременоста,со лесно да ти е :clap:
    Втора цртка не се појавува без hcg хормонот,повтори го тестот за 2-3 дена,втората цртка ке се познава многу повеке од сега.
    И јас бев така во недоумица,дали сум или не сум,ама после 2 дена кога го повторив тестот итекако се уверив дека сум бремена :lol:
    Поздрав и се најубаво :*

16. Crnka88

Crnka88 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    Ви благодарам на сите,да си дочекате ваква радост а јас ке направам пак тестче за да утврдам појасно

17. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    јас два пати пробав со кломифенот и не ми успеа ама не значи дека кај вас нема да успее ако е речено се ќе биде остави на господ јас така направив јас веќе четири и пол години чекам :worried:

18. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Честиткииииии! :inlove:

19. f.r.o.s.i.c.e

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115

fala na odgovorote se nadevam sto pobrzo ke imas bebence vo racete ;) resiv da ne mislam vekje na toa ostaviv na gospod kako ke resi taka

20. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452

Не си единствена сите чекаме со надеж дека ќе ни се исполни сонот некогаш.Јас минатиот месец почнав со терапија со кломифен но ниѓто вчера добив и ако една недела покасно но добив.Сега не знам можеби кај тебе ќе има успех разговарај со твојот гинеколог за терапијата.

Поздрав ;)

Ти честитам имај лесна бременост ;)