Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Леле луѓе немојте по тие работи.Исто такво дрво(така што личи како трудно имаме во чаршија во градот, па треба ли сега и кај тоа да одат жени.Сето тоа е суеверие,нема врска што некои жени останале трудни.

На Momichka, kukla21, podravka и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    Jas taka slusnav a kolku e tocno neznam mislam kolku pari se trosat i po lekovi i doktori i pak nisto a ako si zivee blisku moze da pojde i da zapali sveka nisto nema da kosta za toa i se izviniv i pak ke se izvinam nemav nikakva losa namera toa sto go pisav procitav sto pisala i iskreno me rasplaka posto znam kako i e dve ipol godini se macev pak ke se izvinam nesakam da me svatite pogresno

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Седум години ја бијам биткава ја разбирам тотално,истите прашања си ги поставував и јас.Но само Бог таткото може да ни помогне,нијакви дрва никакви свеки.Наскоро сите да бидеме мајки.

На Momichka, eci85, Victorian и 4 други им се допаѓа ова.
  4. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    @bela.m zal mi i znam niz sto pominuvas.Dve i pol godini se dovolni za probuvanje prirodno,moj sovet ti e da si ispitate se(ne pamtam dali bas se imate ispitano)i da odite na konsultacii kaj doktori za neplodnost i da ne tapkate vo mesto.Jas 4 godini nemam izlezeno od bolnica tolku simpatii ne sum imala kolku doktori me pregledale i dale mislenje.Dve miomektomii,edna neuspesna inseminacija,edno neuspesno invitro.Site po svadbi i odmori jas na operacii,ednas ne zaplakav i doktori i sestri do denes me pamtat kako najhrabra i raspolozena.Mi se placese mi se viese ama imav zacrtano bebe i bolki zaboraviv i se.Se kaam zosto ne otidov direkno na invitro da ne gubam godini i nervi.Sega sum bremena so vtoro invitro,mesto da sum srekna jas sum najispanicena trudnica,se gubam za sitnici zosto zivcite otidoa.Te sovetuvam izberi si doktor na koj mu veruvas i da si ostanis bremena dali prirodno ili vestacki ne e bitno.Vaka te citam sekoj mesec prijavuvas simptomi i poveke se trosis psihicki.Ako nesto mozam da ti pomognam slobodno pisi mi licna poraka.Koga ke bides bremena ke se kaes za site ovie stresovi pred vreme.:hug:

На Momichka, Lolipop23, eci85 и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Добар ден на сите!
    - Си стојам на ветеното и да ве известам дека мене ми дојде.. Точна како швајцарски саат.
    Малце се разочарав на толку терапии мереења и 300 глупости не бидна.. Ама не е крај на светот ќе биди друг месец... :)
    Барем не ми закасна за да не се разочарам уште повеќе...
    Ве гушкаммм :hug:

На Smilleeeeee му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Gabrielli

Gabrielli Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    44
    Bas mi e zal bebulle iskreno
    mislev deka ke pisese radosni vesti.Ubedena sum deka pocetokot na idnata godina ke bide srekna I beriketna.

На Вереничка, Smilleeeeee и Bebulleee им се допаѓа ова.
  7. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Оф мила Бебуле нема да ти речам да не се нервираш оти знам дека не е можно, ама ќе те потсетам да не губиш надеж, следен месец со нови сили. Сега одмори се малку, исплачи се да ти олесни и за неколку дена како нова, со нови сили кон целта. Те гушкам :hug:

На Smilleeeeee и Bebulleee им се допаѓа ова.
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Женички сакам да правиме спермограм во Адриалаб Битола.
    Тие шо имат правено таму дали имаат и морфологија?

9. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Нема :(

10. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    Nema,nie ednas pravevme i izleze normozoospermija i ne bese tocen.Najprecizni rezultati ima na GAK,150 denari so zakazuvanje od opst maticen.

11. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И нас планот ни е следниот на ГАК да го прајме.
    Имаме правено и бо болницата во Битола, ама од него помизерен нема.
    А во Плодност има морфологија пред некој ден Орхидеа го имаше објавено тука, ама прескап е. Повеќе се исплаќа до Скопје да одиме :sweat:

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Крајно решение ќе ми биди да се нацртам во Плодност 4500ден... :drunk:

@manako1 Не сум од Скопје, ама ќе имам во предвид :)

13. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    I jas Bitola ziveam,ama koga gi pravev operaciite vo Skopje site doktori mi rekoa deka imale donacija najsovremeni aparati i da si napravime tamu.Sekoja moja kontrola i spermogram pravevme.Fo fondot sigurno ne mozele da gi prebrojat,a pravevme i kaj Tashe ama za taa cena dvapati do Skopje ke odite.

14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Во право си

15. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Nas i kaj Tase i vi adria ni izleze istiot rezultat. A sto so morfologija ke razberime ne mi e jasno? Ne moze da izleze normozoospermija, a morfologija da ima losa. Demek ako ti e od 4% za in vitro ste, ama kako i da e od fond toa nema da bide dovolno. More srce me stegna koga mi ja kazaa cenata. ne bi pravela vo plodnost pak pa sto saka neka bide. Uste nekolku pati posle pravevme vo adria i tocen bese.

16. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Битна е морфологијата и тоа како, кај нас кај Таше беше 4% од фонд побараа нов спермограм направен на Гак кој покажа 40 %нормална морфологија. (значи од Таше не го признаа, два имав на приватно) Иако завршив со инвитро имавме нормални сперматозоиди без дефекти. Битно и е на бебуле морфологијата дека останува а има спонтани, можеби проблемот е баш во сперматозоидите.

17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А каква е таа морфологија што е спњцијална за 4500 мкд? Ние секаде каде сме правеле има информации за морфологија. Глава, опашка, тело..

На pandelka и TheGetmaki им се допаѓа ова.
  18. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Znam deka e bitna,ama.i da go napravi kaj Tase nema da.e.dovolen, toa.mi bese muabetot. Ako veke se trgne po toj pat podobro e Skopje odenje. Duplo poeftino sose pat, a rezultat poverodostoen. Ovde site imaat teratozòospermija so.losa morfologija. ne znam za spontanite i vakviot spermogram, kaj mene ete ne bese slucaj. Koj moze da znae spontan od sto ke nastane. Jas go prasav embriologot za losite spermatozoidi i toj ne bese kategoricen vo odgovorot. Odgovor za spontanite treba da se bara i vo zenata, da se napravi prvo proodnost pa so toa da se vidi i matkata i eventualnata potreba od laparo ili histeroskopija. A spermogram skopje, plodnost e sepak preterano skapo za ista rabota.

19. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Само Авицена ви ја препорачувам бидејки важи за најточна , во Систина никако никако само пари да ви лапнат а резултати на сите исти им даваат катастрофа се

20. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Женички чувајте се од вируси :*
    Здравјето е најбитно , се друго ќе си дојде на свое место.
    Вчера ме примија на пулмологија но си одам и пак им одам на инфизии.
    Немаат место за лежење таму.
    Ви посакувам добро здравје :* :*
    20161210_135431.jpg