Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    Opst maticen ti zakazuva,samo treba da se javite na klinika da kazete koj den ke odite,treba do 10 da ste tamu i rezultati istiot den vo 14h.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Kako sto razbrav si pravila invitro prv pat ili? I dali te sleduvase toj vaucerot od drzava za invitro bidejki mene mi kazaa deka so 4 neuspesni inseminacii sleduvalo invito od drzavata.

3. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Не правев. Ваучерот им следува на сите кои ги исполнуваат условите. Во зависнот од проблемот кој постои кај брачниот пар, постојат различни услови кои треба да бидат исполнети за да ти биде одобрен ваучер. На пример, ако е проблемот машки фактор со отсуство на живи сперматозоиди во ејакулат, ако жената има запушени канали или нема канали, тогаш инсеминации не се бараат воопшто. Понекогаш е доволна една инсеминација со извештај на докторот дека не може да се постигне оплодуавње на тој начин (0ва ќе беше наш случај ако не забременев природно докторот така не советуваше). Зависи што проблем имате, различно е кај сите за добивање ваучер.Иако, точно, во повеќе случаи се бараат инсеминации 4 и тоа преку еден месец да се правени.

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Sepak fala na odgovor. Jas imam problem so ovulacija imam sindrom na policisticni jajnici i tesko da stvoram folikul no so klomifen 1 po 2 imav dva zreli i me bockaa stop inekcija i ja pravev po dva dena prvata inseminacija i sea sum vo iscekuvanje ama sekako sakav da znam za toj vaucer.

5. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    И јас имав ПЦО. Ако спермограмот ви е добар најверојатно ќе ти требаат четири инсеминации. Па , што знаеш, некоја ќе биде успешна и ваучер можеби нема да ти треба. Среќно!

6. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Fala ti na pozitivnata misla.

7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    На мм ист му беше спермограмот секаде. И авицена, ремедика, институт, систина. Мислам @Libra88 имаше таков спњрмограм во авицена и ако не се лажам кажа дека имало причина за тоа - некоја терапија која ја примале. Да не шпекулирам сега и јас.

8. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Ne od opstiot maticen na maz ti. Vidi na moj termin tocni se terminite. Nie ne se javuvavme dopolnitelno samo maticniot sto mu zakaza. Istiot den gi davaat rezultatite

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Здраво девојки. Денеска бев на гинеколог, правев ПАП тест, и баш сум на средина на циклусот, и докторката ме прегледа на ултразвук и виде фоликула доволно зрела за оплодување, но ми рече да немам односи денеска по што ми зеде брис.. што да правам, некој совет ?? Има ли некоја што правела ПАП тест а имала потоа односи ??

10. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Da, izleze azoospermija, no dali beshe falsh ili ne neznam. Ja prekina togas terapijata sto ja primase, od koja mozebi se sluci taa momentalna azospermija I pocna da jade od Tentorium proizvodite, za mesec dena dobivme 3,5 milioni.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Znaci ako ti taka kazala dotorkata poslusaj ja sekako ako imas zrela folikula ke se oplodi i utre. Normalna sperma moze da prezivee i dva dena taka da opusti se i utre so pozitivna misla i srekno.

На lovely-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Женски како оди постапката за инсеминација? Матичен прати состојба, а инсеминацијата се прави на клиника или доктор од клиника треба да те следи?

13. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Mene me sledese doktor od klinika pa toj ti kazuva sto
    kako da pravis ako imas zrela folikula bez stimulacija super ako ne toj dava hormonska terapija vo zavisnost od problemot.

14. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425

I mene me interesira ova decki
    Koja e procedurata okolu dokumentacijavi potrebna ,koja cena e privatno/drzavno iskustva nekoi ? ❤️

15. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Jas pravev vo Stip kaj Organdziski na privatno 16000 a dokumenti nisto samo me pregledaa kaj nas spermogramot e normalen jas imam policisticni jajnici I so klomifen postignav ovulacija I na 1 12 ja napravivme prvata inseminacija I eve Sega cekam rezultati. Zavisi od problemot koj go imate pa mozebi ke mozete I drzavno nas ne ne smetaa za poseriozen problem!

На kukla21, TheGetmaki и Bebulleee им се допаѓа ова.
  16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    :muscle:

На Victorian, babyhope, dunika и 18 други им се допаѓа ова.
  17. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425

Kaj nas e sve okej, spermogram okej, kaj mene ginekoloski e okej .
    Samo sto imam blago pokacuvanje na prolaktin 18 , i toa mi pravi problem edinstven

18. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Toa I ne strasen problem so hormonska terapija ke se srede I nemaj gajle samo pozitivna misla. Konsultiraj se so maticniot pa vidi so ke ti predlozi. Pozdrav

На TheGetmaki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Pijam bromergon veke 5 meseci i ete tesko se siminja,ama aj ke bide se nadevam...
    Se dvoumam za Hsg dali da pravam hm sto vikate?

20. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Do Sega dali si se konsultirala so doktor specijalist od klinika ? Mozebi ke ti pomogne.