Da da veke 6 neseci kako sto idam redovno me sledat , mi kaza doktorkata deka malce e rizicno Hsg poradi bakterii pa zatoa malku se dvoumam dal da napravam
E toa neznam ama znam deka ke bide I ti posakuvam sreka. Slusaj si doktor najubavo. Silni sme ke izdzeme.
Ќе си направиш претходно брисеви и ако се чисти ќе правиш хсг. Така апсолутно нема ризик од бактерии, докторката треба да го знае тоа. Не може да се каже дека се е во ред без да се види проодноста. После тупаат кломифени, а состојбата на каналите и матката неиспитана.
Treba da ti predlozat ili sama da pobaras za inseminacija inace ke te setaat po tavani i ke ti baraat uste ispituvanja , pred se treba da imas hsg a mazot ti spermogram i da odlucat dali ke ti pravat vo zavisnost od rezultati da vi predlozat terapija, jas imav prethodno i pap i mikrobioloski i mm spermokultura i spermogram , napraviv i hsg pa sega zdravje ke vidime , mozi da si sledis folikuli kaj maticnata a inseminacija vo plodnost e 9000 den pozz
Чука вештерката на врата, дури два дена порано... Ме скина стомаков цел ден, кај и да е ќе стигне. Ќе заврши ли некогаш ова мачење...
Pomagajte ne znam veke sto da mislam.ovoj mesec bev so klomifen pa primiv pregnil imam uste 3 veceri I zavrsuvam so utrogestanot,trebase da mi dojde na 9 ,pukam od nervoza Mozno Li e da ne mi doaga od apcinjava ili najposle sum . ........
Ќе заврши, бубалче Ќе бидне кај сите, мора да се биде упорен Се надевам дека нема да стигне иако имаш чувство дека ќе добиеш. Инаку, и јас размислувам за инсеминација.
ако не биде уште месец два не ни размислувам веќе, одам одма. Доста беше. Во цел живот вкупно немам толку солзи изнаплакано колку овие 15 месеци. Немам више за плачење. Сега спреми се да се радуваме.
A kako go primase utrogestanot? I kolku vreme? Ti kazaa li koga da proveris? Sorry za prasanjata ama i jas ista ko ti cekam da vidam pozitiven test. Ama uste cekam mojata inseminacija bese na 1 12
Pocnav da go pijam vednas stom zavrsiv so estrofenot od 29 . 11 po 1 apce navecer , imam uste za 3 veceri. Zatoa Li mi docni,reakcija od terapijava Li e...
Mozno e od terapijata da e. Jas primav 3 po1 ama vaginalno utrogestanot i imam uste za 4 dena pa odkako ke zavrsam eden den pauza i test. Edvaj cekam
Немам вистински зборови за утеха, но знам дека еден убав ден сите ќе се израдуваме на позитивен тест, и тогаш ќе има солзи, но најпрекрасни - радосници
И јас планирам инсеминација, ама прво да видам дали микробиолошките ми се чисти овие дена треба контрола..а треба и ХСГ да правам ама многу ми е страв, не сум чоек шо има висок праг на толеранција на болка, а ии преголем паничар сум премногу се плашам
Мораш да правиш тест. Тоа се хормони, кои дур ги пиеш нема да добиеш, а ако си трудна треба да продолжиш да ги примаш. Не е ова настинка па дозата даја допиеш.
Fala vi na odgovorite znaci da ne si umisluvam nisto , da si gi zavrsam utrogestanov pa ako ne dojde posle 2 dena e togas test.
I jas sum panicar ama ne e tolku strasno nemaj gajle. Koga ke pomines se ke ti e polesno sea samo se utepuvas so misli so kako e