Здраво другарки.Почетокот на оваа работна недела ми почна ужасно пристигна вештерката како швајцарски саат ова више не се трпи...следно по се изгледа ќе биде инсиминација поздав до сите стискам палци за сите да си видиме две линии..мојата ќе биде после нова година
Мажот ми во Бугарија оди,ти кажував. Ова за еден другар сака чисто да се провери нема никаков проблем,да помине поевтино.
Женски ме боли левиот јајник т.е на препони дури накај ногата Ме болеше и изминативе денови, пецкање, бодеж на неколку секунди. Не спомнав дека сум/бев малку како настината, кивање, малку кашлање, а секретот ми беше редок како водичка Па си реков тоа е затоа што сум настината. Но еве денес пак, ме здоболе на два пати а четврток веќе треба да добијам(не) Што може да е? Боли ли јајник ако си бремена? Само прашувам И инаку стандарт реакција имам на левиот јајник само, ама како овој месец не ме болел и пецкал.
E Sega nisto ne mi e jasno.pod terapija sum so utrogestan I ne trebase da mi dojde nikako neli?dodeka sum pod terapija , e sega gledam deka mi proteklo malce ama kafeavo . mu se slucilo Li nekomu istoto ? Inace trebase da dojde na 09.12
Napravi si test,ako si bremena ke prodolzis so utrogestan.Ako ne si ke prekinis za da si dobies ciklus.
за смајлито (што го нема откако цитирав) Инаку и јас на лева страна реагирам и знам како ти е. Да не ти е пецкање кај матката, а не јајник? Ако дошло до бременост, ѕидот на матката реагира, дајбоже да е тоа
Да ве прашам , како би изгледала бременоста во иднина со асма? Ова моево најверојатно испага дека е тоа. На ренген мирно е . Симтомите испагаат на некоја инфекција . Од антибјотикот имам кандида , и вештерката касни пак. Убаво си доагаше после инвитрото ама еве ме сега во ваква состојба. Утре пет ден на инфузија , ќе потрае малку подолго. Убава вечер девојчиња
Е Оли бе каде е sидот на матката? од кај да знам, шо знае дете шо се сто кила! хаха Аман веќе sидови, канали, мислиш градежна конструкција сме, а не жени! Ете таму на лева страна долу на препон накај нога ме стегнува. Ич не верувам, еве почна ми се лоши, гадење, немам сила мој типичен пмс на два три дена до циклус. Ако има нешто леле ќе ве бацам сите по ред!
Вереничка, мене многу ме болеше овој месец во плодни денови левиот јајник, а еве денес пак ме здоболува по малку и плус 2-3 дена исто имам зголемен исцедок и мене ми е малку чудно, но јас имам време до НЕдобивање, уште 10 дена. Обично 2 недели пред добивање не заболуват градите но до денес сеуште не ме здоболеле, останува да си чекаме.
Jas sun na dabroston draga (isto progesteronska terapija), eve nekolku dena mi tece maaalku kafenko. I jas se prashuvav ova shto ti se prashuvash..
дајбоже да си бремена! Ама направи си тест, уште пред некој ден те советуваше кукла да си провериш за да знаеш дали да продолжиш со терапија или не. Ајде, само храбро и да пишеш две цртки!
Дали додека пиеш антибиотик пиеш и трипати на ден б-комплекс и линекс форте? Линекс форте се пие два часа по/пред антибиотик. Без б-комплекс не треба да се пијат антибиотици, а за жал докторите и не ги кажуваат овие работи и тоа ме нервира.