Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. bokace

bokace Популарен член

@0ли мила не сум пиела ништо.
    Ќе морам да земам , се надевам дека не е касно.

2. 0ли

0ли Форумски идол

Секогаш паралелно со антибиотици да пиеш б-комплекс трипати на ден. Антибиотиците уништуваат и лоши и корисни бактерии, па мораме да ги надокнадиме некако. За стомак линекс форте, пробиотик е битен и за црева, а б-комплекс за пуста кандида.
    И додека ја лечиш, избегнувај благо и леб, таа се храни од вакви јаглехидрати.
    Ќе биде добро, само следен пат антибиотик заедно со овие две работи обавезно.

Last edited: Dec 12, 2016
  3. Вереничка

Вереничка Популарен член

:^)
    Шо иам??

0ли and CocaColla like this.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Може нешто од јајници да се пренесува некој штрек, но може и од мускулче, може од матка. Кој знае, некако се пренесува болка, пецкање, сечење. А баш отворив сега слика од анатомија кај жена :wasntme: А препон не е само долу (како што сум се фатила ко пијан за стап), целата спојка нога со труп е препон :x
    Како што ми било чудно кога ми кажувале од бубрег болка да се пренесува некаде напред :?:
    Ај не мисли, ако не е страшна болка, за убаво само нека е и бремена да си! :*

Како што гледам, на бладање се префрлив.

Вереничка and CocaColla like this.
  5. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Женски ај едно инфо да споделам па ако сакате пробајте.
    Се видов случајно кај една другарка со тетка и, гинеколог во пензија. Рече ако веќе е се проверено и е во ред или имаш некоја мала цистичка, земи наутро и навечер после јадење по еден Андол. Добар ефект имале врз функционирањето на јајниците, многу жени што имале ваков проблем им препорачувала да земаат, најголем дел од нив забремениле по вториот месец редовно земање Андол. Јас одлучив да пробам. Не верувам дека би имала некоја штета од андолот.

hotiie likes this.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Здраво цури како сте ми..
    -Штотуку се вратив од преглед и одма на рапорт тука... :bow:
    3 ден од циклус ми даде контрацептивни апчина - Микрогинон

Овој месец пазење бидејќи имам циста на лев јајник 2.5цм а на десен фоликул од 15мм...(facepalm)
    Ко ќе речам јас цела лошотија е собрана во мене никој не ми верува ете! :tmi:
    Од маки неможам куртул да видам, ако не се бактерии ќе биди нередовна менструација, ако не е тоа ќе биди циста, ако не е тоа спонтан. Абее :@

7. 0ли

0ли Форумски идол

8. Вереничка

Вереничка Популарен член

:@

9. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Како бе така на своја рака да пиеш АНДОЛ|( и не сум баш сигурна дека нема да имаш штета од нив. Прочитај нус појави и кој се НЕ ТРЕБА да пие па после одлучи си сама:|. Јас искрено не би пиела без консултација со доктор:)

CocaColla and 0ли like this.
  10. babyhope

babyhope Истакнат член

Ах,бре @Bebulleee ајде,само храбро,со позитивна мисла и ќе биде се во ред :hug:

Bebulleee likes this.
  11. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Poleka so andolot, steti na srce. Nemoj taka da veruvas na se, ako mislis deka posle dva mes ke oStanes bremena od andol, togas pij go cajot od macina trava. Nekoj da izdrza, dva mes da go pie dva pati na den ima li? Drugarkava so ostAna bremena (ja spomnav u minatiot post) mi kaza deka tri mes go piela dnevno dva do tri pati. Na toa da se nafatis ke razberam, nema steta, ama so antibiotik ne si igraj.
    @Bebulleee znaes deka i pred ovaa prepreka nema predavanje. Samo hrabro, ke pomine i ovaa maka :***

Bebulleee and CocaColla like this.
  12. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Еве јас пијам мацина трева 2 месеци, секој ден без исклучок по 3 пати на ден и немам никакво подобрување, ни ми се регулира циклусот ни останав бремена...

13. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Razl iskustva, ne mora da znaci deka poradi cajot ostanala bremena ama mozebi pa i deluval nekako... Poentata mi bese caj na svoja raka ne steti, ama apcinja ne bi se nafatila bez konsultacija so dr...

SophiaBella likes this.
  14. Valentina888

АНДОЛ не е антибиотик:o :^);)

15. CocaColla

CocaColla Истакнат член

оти веќе не мислам на ништо освен на бебе прифаќам инфо така како што ми се сервира, без гуглање, без мозгање, сепак не верувам дека е поштетен од сите тие хормони што ги примаме сето ова време со обиди... не знам што да кажам повеќе

16. Valentina888

Мака имаш пиено?

17. CocaColla

CocaColla Истакнат член

немам... како е подобро да се зема во прав или таблети?

18. Valentina888

Јас пијам во прав,а која е подобра стварно не знам. И да знаеш најмалку три месеци редовно пиење за да има резултати.

CocaColla and 0ли like this.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Добро утро женички, ви посакувам убав ден! Поубав да биде од вчера! :*

Вале убаво се сети на маката.
    И јас пијам во прав мака. Ама маката се пие заедно со какао, какаото го зголемува дејството на маката.
    Ја препорачувам, јас само арно сум видела откако ја внесувам. Ја консумирам многу долго време, од време уште кога не се обидувавме посериозно за бебе. И мм ја пие, еден ден не сме промашиле. Наутро по рамно лажиче од неа ставам во сок што го блендирам со рамно лажиче какао.
    Рецепт за наутро: сок од половина лимон и еден портокал, чаша вода, половина јаболче, рамно лажиче мака и какао, неколку непечени кикирики, лажица семки од тиква и сончоглед, лажиче мед, две урми. Се во блендер и на здравје!

Ај сега ве поздравувам, бидете ми добри :sun:

Last edited: Dec 13, 2016
  20. dunika

dunika Форумски идол

Добро утро женчиња:)Само да ве поздравам,тука сум нон стоп но немам што да кажам..чекам да видам || кај било која,само да не снемува од тука.За маката,подобра е во прав,за побрза абсорбција во организмот,јас ја ставам во блендани сокови/каши, и си правам сирови бомбици од неа,мелени урми и јаткасти(какви сакате)сок од лимон/портокал,малку какао+мака и ги валкам во кокос;).Штета нема,само позитивно може да ви влијае.Гушкам и праќам мнооогу среќа за тие што чекаат деновиве:*