Уфф колку е ладно, со @hotiie стана жешко! Сакам нешто жешкооо јеее! Браво женска! Никогаш да не се отрезниш од таа љубов, со убаво со лесно! Ајде влечи нога!
@hotiie Ti si mojot duplikat. Isti simptomi ima zatoa te naterav test da napravis. Isto imav zakazano inseminacija vo plodnost na koja nikogas ne otidov, eve za pola saat se nadevam ke odam, ama ovoj pat ke me zadrzat za poragaj Uzivaj vo bremenosta, toa e eden cuden fenomen. Se najubavo
Честитки, имај лесна бременост! Ајде повлечи нога сите по ред да ги видат овие цртички на прагот на Новата година!
Јас бев кај жена во Систина - Корнелија Трајкова. Задоволна сум од пристапот, ведра и насмеана, ми кажуваше цело време при процесот што прави и што ќе прави, ми ја раскажуваше постапката.
Така си е, едноставно нешто ми кажуваше дека си Јас тешко дека месецов ќе се израдувам, бидејќи сите симптоми за вештерката ги имам, ми тропа на врата ама ајде, верувам дека за сите ќе биде еден ден
Одсекогаш ми била многу мила темава.Девојки имам едно прашање што гинекологот не ми го разјасни баш најдобро.Дали миом од 4 мм би бил пречка за забременување? Дали некоја од вас има такво искуство?
@hotiie честитки за бременоста,имај убава и школска,јас и ти сме тука некаде со неделите ќе си делиме совети, ајде само вакви убави вести да се читаат.
Jas dva pati pravev operacija na miomi,vo mojot slucaj bese problem bidejki bea mnogu.Mi rekoa nema problem za zabremenuvanje a ima vo iznosuvanje na bremenosta.Se zavisi kolku e golem i kade e postaven.Tvojot so 4mm ne e ni vidliv mislam nema potreba da se sekiras.Ako sakas strucno mislenje pojdi si na GAK tamu sekoj den so toa se srekavaat i ke ti objasnat.Maticnite ne se tolku strucni za miomi osven da gi vidat i izmerat.
Многу ја сакам темава кога е полна со честитки,@hotiie со среќа,и само со убаво мила,влечи не и нас со тебе
Женски еве ме на рапорт, ама имам прашања сега Докторот рече дека изгледа како да имало овулација, ендометриум 11,5...ама на јајниците немаше голем фоликул прснат како претходните два пати кога имав овулација. Имаше мали црни точки то е веројатно дека полицистични ама голем немаше...Во матката виде дека имало овулација.. Можно е ако била порано овулацијата да биди вака или мора да се види фоликул голем не ми е јасно? Ве молам таа шо е поупатена да ми кажи. И да ми кажите дали ми е ендометриумот добар?
vaginalno kje stanav i jas a mi kaza doktorot mozes da gi pies, ali so dobroston imal loso iskustvo mn glavobolki vrtiglavici i zatoa gi stavam nautro i navecer. inace mene ne mi dadoa da pravam inseminacija poradi cistata koi sega posle nekolku dena stanaa cetiri. zdravje ako ovoj mesec ne bide nisto od klomifenot nareden so ins. ti posakuvam od srce da se izraduvas i pisi ni, najubaviot poklon za nova godina kje si go dobies jas ne se nadevam mn ovoj mesec ali nikogas ne se znae
Endometriumot e dobar. Folikul golem ne moze da vidi ako prsnal. No stom ti rekol deka verojatno si imala ovulacija togas sigurno vo matkata videl izlaceno zolto telo progesteron odgovorno za poddrska na bremenosta dokolku nastane. Sega cekaj si
Да во матката имаше се гледаше бела течност чудно ми беше за фоликулот зато шо претходните два циклуси кога се потврди овулација се гледаше фоликулот голем и ми кажа и од кој јајник двата пати и нешто течност околу фоликулот...овој пат немаше ништо само ситни црни точки, зато ми беше чудно..а температурата дури денес малце ми се покачи. Како и да е, ќе си чекам сега Фала ти Едит: Еве сега и прочитав дека можи да исчезни фоликулот после овулација How do I know Ovulation has occurred? Following ovulation, the follicle usually disappears from the scan picture completely or the walls of the follicle become irregular and collapsed. This is the best evidence that ovulation has occurred. Fluid can often be simultaneously detected in the abdomen behind the uterus. This is the follicular fluid that is released when the follicle ruptures.