Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    :hug::hug::hug::hug:
    Ќе биде мила, ќе си дојде и нашето, ни треба позитивна мисла, смирена душа и без лутина. Знам дека е за лутење ама немој, сакај си се со маже и се ќе си се скоцка, се ќе биде најубаво.
    Ајде нова година нека биде романтична, винце, опуштена атмосфера и ќе биде новото Верениче:sun:.

Чуда се случуваат, имајте верба!!:hug:

На Вереничка, Dust, CocaColla и 3 други им се допаѓа ова.
  2. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Isto mi e i mene ama bas isto pravam :)

3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    ;( добро те сваќам како e.. И мојата вештерка дојде точно на денот.. Барем не се залажуваме напразно.. Знам дека е тешко, некни ти ме тешеше ама денес јас ќе те тешам :* те гушкам најсилнооо ќе успееме биди сигурна

На Вереничка и CocaColla им се допаѓа ова.
  4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Мхм оти јас дури примав Дабростон паузиравме затоа прашав...
    Ќе успееме дами еден ден ќе сме мн горди мајки

На manako1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Вере моја :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:
    Исплачи се, но испрати ја оваа година со насмевка и нареднава ќе ни биде посреќна на сите на коишто не ни успеа оваа година. Наредната година ќе си славите Нова година тројца, ќе видиш!!! :* :* :*
    Те гушкам најсилно!

На Вереничка и Dust им се допаѓа ова.
  6. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Daj kazete nekoi finti ,taktiki, bilo sto,sto praktikuvate posle sex krevanje noze kako sveka ili ... nesto drugo :) :D:D:D:inlove:(facepalm)

7. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ќе си најдете место каде што најубаво би било после секс да кренеш нозе.
    На пример на кауч, ако каучот има наслон висок или во спалната каде што ќе можеш одма да ги кренеш високо нозете.
    ( За поза ја препорачуваат кучешката )

Јас пред три ипол години ги кревав на зид нозете високо , стоев некој си 5 до 10 минути така, па нареден пат се вртев на стомак лежев 20 минути .
    Може упали тоа , сега одма станувам или пак заспивам зависи кога ќе имаме :lol:

Мој совет диши длабоко и кога ќе чукне часовникот тогаш ќе биде, поубаво води љубов со мерак без притисок ( во смисол ете нозе горе , па чекај ова ќе правам , па чекај вака ногата )
    Ќе видиш дека за брзо ќе се радуваш :l::inlove:

На pandelka и TheGetmaki им се допаѓа ова.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Ах,јас потпирам нозе на ѕид,едно 10 минути,дали игра улога незнам,битно не станувам одма.Некои доктори препорачуваат,други не,кој знае!Братучедка ми,ми се довери дека и за правењето на двете деца,зет ми по барање на лекарот,ја 'протресувал' со нозете нагоре и благо со коленото и ја држел кичмата нагоре.Речиси сигурна е дека така се зачнале и двете,и деновите ги памтела(со мерење на фоликули)е забременета... @Вереничка те мислев одвреме-навреме денес,се си мислев ке се радуваме :( :hug:силно,што и да кажам сега е џабе,во иста "каша" сме цела екипа овде,ама ке се извлечеме наскоро:muscle::l: Љубовта СЕКОГАШ раѓа љубов!

На Вереничка, Bebulleee, CocaColla и 2 други им се допаѓа ова.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Се извинувам за еден по друг пост,ама може ке помогне IMG_0270.PNG

На Вереничка, Bebulleee, CocaColla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Колку што имам читано нема врска ,,финтата,, кревање нозе или посигурна поза. Јас имам приметено дека спермата најбавно истекува во доги, и затоа при крај така се местеме и останувам така некое време :$

11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Кога сме кај позите.... Практикувам со перница под задникот и лежам 30мин до 1 саат... Така најбавно излегува спермата..

А иначе бидејќи јас сум со цисти каде можам да најдам рузмарин??

12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    На пазарче или во поголемите маркети. Прашај и по комшии , може има некој засадено.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Ме примате во друштво?
    Знаете повеќето дека јас бев еднаш бремена ама со неубав крај.
    Три месеци циклусот ми трае по 1 ден,имавме неколку обиди не чести.
    Денеска бев на гинеколог и се разочарав мислев дека сее во ред знам дека се средува но ете и ова ме плаши,немам овилација и многу мали фоликули,на левата страна едвај се гледаат,друго цисти миоми нема ништо сее чисто.
    Сега на трет ден ќе испитуваме хормони на трет ден од циклус,на 5 ден ќе ми даде апчиња за зголемивање на овулација и фоликули.
    Имала ли некој вакво искуство?
    Ви посакувам на сите до една до Нова година дс се исчистите од тукс и да ме чекате во труднички моабети.

На podravka, pandelka, Bebulleee и 5 други им се допаѓа ова.
  14. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Добредојде и што побрзо да си одиш од темата :)
    Јас така имам мали фоликули и имам касна овулација, претходен циклус на 27ми ден, тој пред него на 63ти ден, овој циклус на 29ти ден... следеше фоликули покасно во циклусот за да видиш дали имаш касна овулација или воопшто не овулираш? А со стимулации немам искуство, прво треба да средиме спермата и да направам проодност на канали :|

15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Немам ништо следено,мислев сее во ред ама ете не било,сега полека ќе пробаме да ја средиме работава.

16. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Ако е добар спермограмот и каналите ок е да пробате со стимулации. Ти посакувам среќа и првиот обид да биди успешен :hug:

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    :hug:
    Кај сите обидите да бидат успешни и сите да се радуваме.

На Bebulleee, sanja.burgundy и SophiaBella им се допаѓа ова.
  18. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Шалвари у Шутка колку сакаш има:bandit::?:
    А ова другово во било која продавница за здрава храна би требало да го има,ако не најдеш ке ти испратам од Куманово :hai: (highfive)

На Вереничка и CocaColla им се допаѓа ова.
  19. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    Mene maticnata mi velese po odnosi polezi si eden saat i mienje utredenta ne mnogu rano i samo povrsinski.Probav so pernica i noze na zid i od stres seksot ne ni bese ubav tuku teska zadaca i vo kakva polozba i da bev od mene izvirase spermata sto pobrgu da istece.Taman ke zavrsea plodnite denovi ne istekuvase,znaci tolku sum bila pod stres sto godini pominaa taka dzabe.Vo Bugarija eden doktor velese ne pravete bebe,pravete ljubov.

На Valentina888 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Добро утро драги женички!
    Ви посакувам убав ден! :*

Им се придружувам на тие што добија, сабајлево падна температурата на 36.2 и стигна и кај мене :|
    Не знам како се чувствувам. Среќна не сум, но се трудам да не ме кутне ова долу, од петни жили си давам надеж и верба дека ќе биде.
    Кога во животот ќе сум се разочарала од некого или од нешто, сум го тргала од своја близина и од мисли и така сум ја одболувала болката, сум се трудела да ја гледам позитивната страна на нештата бидејќи секогаш и во се има позитивна и негативна страна, а сами избираме која ќе ја одбереме.
    Ова е нешто друго, ова е посебно. Ова не е нешто што можам да го тргнам од мислите, ова не е нешто што сакам да го тргнам од мислите, ова не е нешто што некогаш ќе го тргнам од мислите! Ова е најважното нешто и единствено кое има најсилна позитивна страна и страна што убива.
    Добиваш и надежта што си ја имал цел месец - ја снемува. А ако нема надеж, нема ни среќа. Ќе те кутне длабоко надолу добивањето, но утредента почнуваш да ги правиш првите исправувања. Ден за ден, ден за ден, полека се исправаш и продолжуваш со огромна надеж и сила и следниот месец. Нема умирање на надежта, нема откажување, само борбата постои. Борбата што само една жена може да ја знае, да и е блиска. Борбата што ти ја води мајчинскиот инстинкт, нешто исконско, нешто најсилно на целиот свет. Цел свет е тој инстинкт и желбата за свое чедо.
    Затоа, драги мои, затоа жените се најсилни борци и секоја од вас ќе биде победник. Кој се бори, тој и ќе победи! Секоја од нас ќе биде мајка, верувајте во себе и кога мислите дека нема надеж.
    Жените се феникси!
    :l:

На Elenota, monik55, SophiaBella и 13 други им се допаѓа ова.