Утеха нема ... Можат само да разберат тие кој го поминале тоа Жал ми е ... Обратисе кај доктор што ја разбира оваа работа , некој стручен. Покрај основното пап и брисеви , ги има и они имунолошки и кариотип испитувања , хсг или хистероскопија , да се види дали има преграда на матката . Исплачи се , тешко е премногу но мора да бидеш силна за понатаму. Ете така требало да биде , за некој месец пак ќе пробате и Господ ќе те благослови
Поздрав жени И јас да го обновам постот од пред 2-3 дена.. Значи и јас сум во исчекување.. треба да НЕдобијам на 22ри. Засега имам чудни болки (грчеви) во долниот дел на стомакот што незнам како да ги опишам и меки и болни гради. Гушки за сите во групата на исчекување
Napravi uste eden test ili pojdi na doktor da znaes sto e pricinata.Koga saka da dojde doagja i preku utrogestan.
Не сакам да се разочарувам, што знам...Плус мислам дека ќе си добијам, мене и така знае да ми касни. Ќе почекам до следна недела, па ако не добијам до тогаш, здравје боже ќе се прави тест
Здраво женски Како сте? Многу позитивни вести се очекуваат, а? Ајде, која е прва? @Rose-tulip не чекај, таман си за тест, и тоа позитивен! Ајде израдувај не! Јас сум добра, така стивнаа емоциите, си се помирив, уште ден два и готово со овој циклус, и со нови сили и нова надеж. Уште ден два, и ќе си бидам во форма, а не вака како Убав ден да си имате, и нека започне неделава со убаво, па нека завлече нога некоја Ве
за жал се случува.....тешко е ама ќе помине, ќе се радуваш наскоро пак. За испитувања најдобро ќе ти каже доктор, односи кога тој ќе ви одобри и кога ќе се чувствуваш подготвена. Те гушкам
Жал ми е што те читам за вакви работи. Немам ни еден вистински збор, и ништо што ќе ти олесни. Плачи, исплачи се, ќе ти помине. Тука има многу слични, помалку или повеќе лоши приказни. Знам дека се прашуваш-зошто ти? Ти посакувам побрзо да закрепнеш, и најбрзо да пишеш нова радосна вест.
Да ти кажам право и јас ако се уште немам добиено, се помирувам со тоа дека ќе добијам...градиве никогаш во живот не ми биле волку меки..меки како памук,скоро и да ги нема ако вака се останувало трудна, не знам тогаш, ама што е тука е.
Сепак ќе почекам, знае и по 10 дена да ми доцни некогаш. Ќе почекаме до следната недела, ако не ми дојде вештерката до тогаш
Ах не знаев дека така ти доцни. Но дали ти доцнеше сега претходниот месец и тој пред него? Не знам дали често ти се случува или ретко? Овој месец да не имаше некакви стимулации и сл или вообичаено само љубење? Ти знаеш најдобро до кога треба да чекаш
@Вереничка ми се случува често, и минатиот месец ми доцнеше, зато и си знам јас. А инаку немам примано ништо, само љубење ајде, ќе видиме што ќе биде... најважно е да сме позитивни и да не губиме надеж Ви посакувам на сите плодна недела
Браво за блогов! И јас се соочувам со тој проблем околу пријателите. Цело ,, друштво" наше имаат деца, сите правевме свадба во скоро ист период. Веќе ни на роденден не не повикуваат , не доагат ни на гости што се вика едно кафе да се напијат со нас. Од околу прашуваат до кај сте и толку. Маж ми ме прашува зашто не се дружиш , и како да му кажам дека не сум интересна за нив , немаат тема на муабет со мене . Многу глупаво чуство , отфрлен си од сите. Дома не сум накитила за нова година , а имав голема желба . Имате ли инсиминација или инвитро направено?
Инсеминации 3 направивме, и секој пат огромна надеж. Дури си замислував симптоми и се убедував дека тој пат сигурно сум бремена. Еве ништо. Дремев на гугл, купував витамини, пазев на исхрана, на маж ми на глава му се качив. Дури не сакам ни да се сеќавам што се сум му изнакажала. И ми се врати надеж пред некој ден кога прочитав на ФБ дека една познаничка после 4 неуспешни ин витро процедури, останала бремена. Мораме да бидеме ентузијасти...колку и да ни е тешко
Болна сум, грип Немав сила деновиве да пишам и само ве читав. Криво ми е што баш ме фати кога требаше да почнам со кломифен. Многу ќе ми беше ако покрај високиве температури додадам и хормони (а што е за право, не бев ни способна да одам кај докторот по рецепта), па решив овој месец да се опуштам. За време на празниците ми се плодните денови, па ќе им се посветиме само на љубовта во неограничени и винце во ограничени количини
И јас да ви удрам еден поздрав.Задутре е денот Д,ке видиме што ке донесе.Вчера бев на слава,и како и по обичај на сите такви собиранки ,доаѓа до израз македонската (НЕ)култура и дрскост.Почнаа глупи муабети од типот "до кај сте",па налет тоа,алудираа на 3 деца обавезно.Ако не ме потсетеа немаше да знам дека децата се богатство!Најмногу ме нервира што ги прават тие што уште немаат деца себични,а се свесни дека секое второ дете е зачнато по вештачки пат.Тоа не е нит табу тема нит страшно и срамота,едноставно реалност е!