Уште едно разочарување за мене ... Втор спонтан абортус за 6 месеци... Неможам повеќе (( вчера го изгубив бебето во 6 та недела исто како и минатиот пат. Што е проблемот незнам но подолго од 6 недели не можам да го износам. Ќе правам испутѕвања да ми заврши циклусот. Се ми паѓа на памет. Работам со надградба на нокти веќе 3 год секој ден. Мислите дека штети тоа за бремениста? Често ми се случува да забораам да ставам маска на уста и дишам прашини и миризби од хемикалии. Планирам да прекинам да работам со тоа по нова год. Вие што мислите штети или не имал некој проблем со тоа?
Жал ми е Обрати се кај друг доктор што ќе ти каже да испиташ за повторувачки спонтан. Мислам дека не е до работата што ја работиш.
Не очајувај, ќе се радуваш пак, само направете си подетални испитувања и ти и мт.Мое мислење да провери спермограм-морфологија пред се. Не верувам дека е од работата што ја работиш.Гушки
Многу ми е жал И јас исто мислам дека не е од гелните нокти (секако при работа можиш да ставаш маска) одмори малце и психички и физички. Потоа со помош на некој добар доктор отријте го проблемот зошто неможиш да ја износиш брменоста... Ти посакувам мн среќа и нареден пат до крај
So seker nemam probano a so soda probav koga veke imav potvrdena bremenost,nitu pravi penja nitu nisto.Mnogu rano mi pokaza test od najeftinite.
Девојки, сабајлево одејќи на работа видов гулаб каков што никогаш во животот немав видено.Убав,убав, преубав, па си реков, може ќе ми донесе и мене убав глас Да си се понадевам малку до утре
Dusicko mn mi e zal no veruvam deka kje se sredi, stom nemas problemi so zacnuvanje kje se sredi. Jas mislam deka mozno e da e od hemikaliite bidejkji edna moja drugarka sto raboti so nokti dobi hormonsko poremetuvanje od toa. A imam slusnato i od sedenje deka e. Podobro e da se dvizis i da lezis odkolku postojano da sedis. Ajde duso hrabro kje uspees
Denes bev na pregled...za zal neubav...go zagubiv bebushot...vo ponedelnik ke me cistat ..mnogu mi e tesko...mnogu..
@miss-bootylicius и @Lavica2016 знам дека нема зборови шо можи да ве утешат во вакви моменти. Ќе ви кажам само бидете силни . Многу ми е жал
Stvarno mi e zal,pojdi i na vtoro mislenje doktorite znaat da zgresat.Maticnata mi kazuvase za pacientka koja odela sekoja nedela na pregled edna nedela se e vo red,drugata nema srceva akcija taka so meseci i go zadrzala bebeto.Neka te pregleda i drug doktor nemoj da izbrzas.
Bev na vtoro mislenje na gak..prestanal razvoj vo 7-8 nedela...ja bev sea 12ta do novi sil znam...na desen jajnik imam folikul 20 mm...dali nekoj imal vakiv slucaj?
Zdravo zenski dali nekoja od vas moze da mi kaze kolku cini u drzavna hsg i histeroskopija i dali stv e mn bolna procedurata? Fala pozdrav