@Lanic мила адхезиите ти се од некоја инфекција поранешна( како пајакова мрежа се во тубата). И јас сум слепо црево оперирана па на левата туба сум имала адхезии а не на десната кај шо е слепото црево. Мој совет е да не се обидувате додека не го исчистиш нив. Верувам дека после хистеро-лапаро зафат мн брзо ќе останеш бремена. Те гушкам
Ајде феминки оздравете и фрлајтесе на работа празници се ближат. Имам еден доста ефикасебн рецепт за температура кој за пола саат се спушта и ќе бидите свежи како пуфки Во еден филџан турете јогурти и две лајчина сода бикарбоба само да не се преполнува филџанот оти ќе почни да врија и да се крева нагоре. (Можи и ви подлабок сад немора во филџан).Убаво измешајте и измачкајте се по цело тело оставете на вас да отстои околу еден час и после тоа истуширајтесе со млака вода и температурата ќе ја снема. И доста со антибиотици лечетесе со работи од кујна.
Базална се мери или орално или вагинално.. Под пазуви неможиш да се ориентираш, пошто можи да покажи лажно.. Еве јас овој месец не сум трудна пошто не се обидуваме.... под пазува температурата ми е 37..
Шо знам јас досега трет циклус мерам и супер ми покажва, можи вагинално или орално само да е повисока малку температурата, а инаку друга разлика не гледам. Мислам дека негде имам и прочитано дека можи и вака...ептен ми покажва покачвање после овулација и опаѓање на денот на идење. Секогаш ми варира не ми е скроз иста секој ден, ама пред овулација се движи во некоја долна линија, а после овулација во горна. Засега ќе терам вака па ќе видиме
Не се ослонувајте баш на базална температура. Има случаеви кои константно имале иста висина на базална па настанала бременост. Теоретски треба да се покачи, ама практичното е секогаш различно од теоријата. Отворив календар да видам до кај сум, си викам близу е датумот за недобивање, ко вака уште цели 2 недели имам Па ние тек треба да ја ,,ориме нивата,,
http://acibademsistina.mk/health/in...dravje-zeni/972-najcesti-prasanja-za-hsg.html Еве нешто за хсг , ќе се најде за некоја девојка што сака да го направи.
Така го преставуваат дека е безболно. Но болката е како појака менструална болка и трае кратко. Како во еден момент да те пресече или згрчи во матката. Но мислам дека самиот организам или психата игра улога, затоа што цело време мислиме дека боли и дека е многу страшно.
Јас сум преплашена и паничар невиден, уште размислувам дали со анестезија да правам А дали кетонал или некој лек против болка вистина помага за ублажување на болката или само колку за психички да си поопуштен?
Нема потреба од анестезија , се издржува ќе видиш. Ќе си бидеш опуштена и нема да си бидеш стегната , ако бидеш во грч самиот памет ќе ти оди на тоа дека е болно. Јас се напив спазмекс и пак осетив некоја кратка болка. По хсг ќе чуствуваш нелагоднос и може малку да прокрвариш , ќе си замислиш дека треба да добиеш , и кога ќе те сликаат и кога ќе дојде болката ќе си кажеш аха ете добив Сакам да ти кажам , има пострашни болки . Кога ќе станеш од столот ќе осетиш големо олеснување, ќе завршиш голема работа и мисли си позитвно затоа што шансите за бременост се зголемени после хсг
Дојде,ама нема да ми го уништи новогодишното расположение,туку ќе ме натера уште посилно да си го гушнам мм и да уживам со чаша винце и добра музика. Ќе ја испратам како што е редот и во Новата год.не сакам да ја видам!
Се надевам и јас ке донесам радосни вести на темава , дечко ми изрази желба за бебе па ке почниме со исполнување на неговата желба :
Се надевам дека е така!Исто ми изреагираа и во систина за слепото црево,сега кога ќе се вратам назад ми текнува дека имав многу големо воспаление,со силна болка како мала и мене итно одма ме земаа на операција,дали стварно има врска тоа незнам.Како и да е дај боже добро се да испадне,многу сум исплашена од ова хистеро-лапаро...само нека се заврши се добро.Те гушкам,фала ти на совет
Вака јас се напив и кетонал и диазепам и пак паничев и имав болка ама се издржуваКога легнав ми се смееа дека срцето како зајак ми чука Верувај дека се издржува мн е кратка постапката.Колку можеш опуштено,тоа е лекот.Верувај ми,ти држам среќа