Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    кој резултат. Тој од Хсг пред некој ден?

2. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    da

3. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    Septum e pregrada na matka.

На Lanic му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    го видов. Според пишаното има септум во матката. Не сакав да пишувам тогаш, не знаев како ќе сум сфатена.

5. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    Gledam deka maticnata ne i kazala pomisliv deka i jas sum greska.

6. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Колку можи да биди долга лутеалната фаза над 14 дена? Денес 14ти ден после овулацијата температурата уште повисока од вчера. Некако не сакам да се надевам за да не се разочарам уште повеќе.

На mace89 и 0ли им се допаѓа ова.
  7. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Затоа ќр одам на второ мислење иако она ми кажа дека во десниот канал не излеал контрастот,малку сум збунка со тоа септумот.Само ме интересира дали тој зафат кога ќе се направи шансите се поголеми,зашто пак јас сум запнала дека мене овулација ми е на лев јајник

На manako1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    septumot mora da se vadi za da ne dojde do spontan ili nedaj boze intrauterina smrt na bebeto vo podocneznite meseci.

На 0ли, manako1 и Lanic им се допаѓа ова.
  9. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    posle 4 meseci. :)

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Вчера бев на преглед, 11ти ден од циклус, на десен јајник убав фоликул од 21 мм. Само што не прснал. За мерак. Левиот јајник и месецов мрзелив.
    Денес пак правев крвна слика и седиментација, се спремам за проодност. Другите анализи ми беа одлични само седиментацијата ми беше покачена али најверојатно дека тогаш кога испитував бев настината и не примав терапија.
    Му кажав на мм како е ситуацијата. Меѓутоа мислам дека нема да сме баш активни периодов. Потешки здравствени проблеми кај татко му, хоспитализиран е веќе три дена, операции итн. да не должам. Сето тоа се одрази и врз двајцата, а првентсвено врз него.
    Едноставно не е расположен, не очекувам ништо деновиве, а и ми даде до знаење дека е така.
    Нерасположена сум, жал ми е и мене многу, но сепак сметам дека и нашиот проблем не треба да го занемариме. Можеби сум во право, можеби и не сум, незнам. малку наелектризирана ни е ситуацијата дома. Излева дека не сум доволно емпатична...
    Спермограм немаме уште. Во јануари ќе правам проодност за да си го тргнам од глава. Докторката ми рече дека досега се е во најдобар ред. И за да не продолжам да се разочарувам, нареден преглед со резултати од спермограм и проодност да и одам, за да знаеме што понатаму. Вака сега се е супер. Уредна овулација секој месец, фолукулите си растат и прскаат, а уште ништо нема. До пола ја завршивме работата и толку.
    Се чувствувам тажно, уморно. Не сакам да влијаам на расположение на ниедна но, ете така ми е на душичкава. Само да се излеснам.
    Би сакала некоја да ми препорача доктор за проодност и на државна во ск и во систина. Би била многу благодарна.
    Ви посакувам на сите убави празници, среќни и весели денови исполнети со многу љубов и слога.
    Јас чувствувам потреба малку одмор да си дадам од СЕ.
    Остана уште проодноста. Ја завршувам и толку. Еве уште сега се повлекувам. Оставам се на Господ! Толку од мене.

На Lanic и babyhope им се допаѓа ова.
  11. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Сите поминуваме низ некој период во животот,дали работа,дали здравје,дали финансии се си влијае на односот.Но,по овој пат е многу важно разбирањето,подршката и најмногу од се трпението.Те советувам прво да испитате спермограм кај сопругот,па потоа проодност.Јас лично бев кај Корнелија Трајкова во систина.Ништо не е страшно.Ти посакувам успех и се да заврши добро

На bela.m му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Samo trpenie, smirenie I razbiranje vi e potrebno vo momentov...znam, taka od strana lesno e da se kaze, no toa e toa.
    Hsg pravev kaj Mitko Ivanovski vo sistina, toplo ti go preporacuvam, te opusta do stepen da ne osetis deka rabotata e zavrsena. Nelagodnost kako zemanje brisevi.
    Isto taka mnogu e vazno da napravite I spermogram. Edno bez drugo e dzabe.

На bela.m му/ѝ се допаѓа ова.
  13. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    Toa e zivotot,se doagja.Znam kako ti e za dijagnozata na svekor mi doznavme za vreme na protokol za invitro i pocina bas pred punkcija.I pokraj site stresovi ni doktor ni familija ne ni dozvolija da se otkazeme.Sega koga mazot ti e pod golem stres ne bi ti preporacala da pravite spermogram,moze da bide momentalno los rezultat i dopolnitelni stresovi ne vi se potrebni.Sekogas ke ima vo familijata sekakvi problemi ama na vas na prvo mesto treba da vi bide bebe.

На babyhope и bela.m им се допаѓа ова.
  14. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Честиткии:hug:

На Seduction му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Како да проверам кога имам овулација, на кој принцип работат тестовите за овулација и која цена се? Бев на гинеколог минатиот месец на средина на циклус според календар што имам во мобилен требаше да сум во баш плодни денови, а гинекологот ми рече не си, поминати ми биле или не сум овулирала. Еве сега ми заврши пред два дена, сакам да се обидам со тест за овулација... Многу хаос менструација имам, неколку пати со апчиња добивам, врска немам кога ми се плодни денови..

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    За цената ич не се сеќавам бидејќи пред три години ги купував. инаку мерат ниво на LH хормон кој пред овулација е највисок. Мислам дека пакувањето беше со 5 теста (за 5 дена). Нешт како тест за бременост. Мочкаш и чекш да се појави линија. или евентуално пробај со следење на фоликули, само малку е помачно затоа што би требало да одиш кај матичниот гинеколог на два дена за да го следи развојот. Со лесно. :*

На kukla21 и mariz им се допаѓа ова.
  17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Се користат во периодот кога мислиш дека си во овулација. 5 ленти се цената му е 300ден..
    Исто имаш и ''микроскопче'' кое се користи постојано ''не се троши''... тоа ти е малце поскапо
    1000-1200денари.
    Најдобро ти е да го причиташ упатството...
    Лесно е и едноставно, кога ќе има 2 дебели линии значи си во овулација следните 12-36часа... Со среќа

На baby 5 и mariz им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Фала @Ano и Бебуле, баш ме интересира кога ми се плодните, вака промена не приметувам на мене, ниту болка, боцкање во стомак.. која нели кај некои ја има за време на овулацијата. Некако инат овој пат, со првото за брзо останав бремена.. но не се замарав волку, може затоа :D
    Имам и проблем еден кој заборавив да го кажам на гинекологот, малиот одамна ми е одбиен веќе некои 10 месеци од цице, а во градиве имам млеко сеуште, чатпат ме пецкаат од страна како да ми надоаѓа дури, па си викам тоа да не ми прави некој проблем :/
    Минатиот месец само скокнавме (пауза за бебе ради проблем со забите), од овој продолжуваме :)

19. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    @mariz мила а хормони имаш испитано?

20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на: