Zdravo nova sum na forumov ama i kako site i nie maka macime so mazmi da ostanam trudna za zal jas nemam redoven ciklus i tesko e da se otkrijat plodni denovi kako i neam bazelna temperatura pogolema od 36 site vikaat ne se zamaraj ama prasanjata so"ajde ima li nesto novo "ili "ajde sto cekate me ubivaat??????" sakav da ve prasam procitav dosta za FEMISAN A kapkite pa dali nekoj gi ima pieno i dali ima ostanato bremen od niv voedno na site novi mamicki im cestitam i samo sreka i veseli momenti im posakuvam a site ko moene im posakuvam vo Novata Godina mnogu decinja da izrodime ... [mod-kirilica:27q2701g][/mod-kirilica:27q2701g]
Здарво јас сакам да ве прашам нешто,предходниов месец ми беше менс на 21 ноември и мм не бесе тука си дојде на 15 декември од тогаш наваму имаме односи редовно и сега на 21 ноември не ми дојде,еве сега на 31 сабајле направив тест беше негативен дали е можно бременост да има ама покасно да се има фатено , поради тоа што имам нередовна менс па за тоа уште не ми доаѓа.еве денес е 3 ти и уште немам ниш време ли е за нов тест?
чул те господ дај бозе да не стигне таа радост и нас најубаво ти да си направиш уште еден тест со среќа
Kатенце ич не му се замарај се ке си дојде во свое време и јас постојано се нервирам на тие прасања а пусто и незнам што да им одговорам мене ми ги препишаа КЛОМИФЕН и сеусте ги немам почнато да ги пијам чекам како ќе испадне овој месец не мисли на тоа и кога најмалку очекуваме тогаш ќе се фати верувај ми...јас сакам да се ослободам од тие мисли некако ама неможам изгледа и затоа не се фаќа ама тоа тие се надевам дека оваа година господ ќе ни даде среќа на сите да станеме мамички поздравче до тебе не мисли многу на тоа ќе биде само имај надеж во тоа
боже девојки....па ова е прекрасно дај боже цела година вака да е...влечете се што треба ама и на први и на 2ри убаво завлекле носиња и нозе новите трудници....ептен плодна ќе е годинава. pandelka, честитки имај мирна и лесна бременост
И мене првиот тест што го направив ми испадна негативен и бев сигурна дека ќе добијам зашто имав такви симптоми (гради отечени, стомак боли како пред добивање и сл.) и после 4 дена гледам пак ништо од мојов циклус а никогаш не ми касни и направив уште еден и ОП позитивеееен така да могуче е да се има фатено покасно а и знам дека тестовите не покажуваат одма одма, направи уште еден и пиши што си направила, со среќа
Лелеее, убавиниииии! Честитам Панделка, да си имаш најубава бременост, па што побргу да ти се придружиме и сите кои се бориме!
Ви посакувам на сите од срце да си дочекате две цртки и го молам Господ по две -три да даде наеднаш....ајде напомош да е денов што иде , да поможит...ви ја пуштам најголемата среќа на светот а со неа и втора цртичка, и џиновски мешиња .. ве прегрнувам ситееее
секогаш кога сум на темава кога читам колку само голема желба има во сите нас,и како сите се тешиме,се разбираме и бараме начин да си помогнеме....а силната воља во нас ке направи да успееме верувам јас во тоа верувам многу
Трпение-спасение! ќе успееме мила сите, само сто сме нестрпливи! секој кој чекал и дочекал, така и ние, Господ има план за сечиј зивот, мозеби не е мигот, но секако дека еден ден ќе ги видиме насите две цртки На нас е само да бидеме упорни и да се надеваме, ти посакувам наскоро да се израдувас и здебелис во стомачето
Чај за неплодност Неплодноста е се почест проблем на денешницата. Таа се јавува заради хормонален дисбаланс, несоодветна исхрана и стресен живот. Но, природата нуди лек кој помага при решавањето на овој проблем. Станува збор за чајот од валеријана. Според традиционалната медицина овој чај ги лекува проблемите со неполодност. Неговиот хемиски состав го стабилизира лачењето на хормонот кој е предуслов за стабилен менструален циклус, а тоа пак е предуслов за соодветна бременост. Во еден литар ладна вода ставете една рака од овој чај и нека врие неколку минути. Оставете го нека се излади и пијте го чајот во текот на денот.
И мене ми го препорачаа, плнирам да го пијам. Како што сум под стрес, нема ништо да ми пречи, секако!
Елена,јас ова го видов на еден сајт и го искпирав и ставив тука да видат оние на кои ова им е потребно! Сакам да те прасам, сто имас слуснато ти околу ова, дали ова е и против стрес? јас немам проблем со хормони, но имам проблем со стресови, од толку малку се стресувам тоа е чудо, и навистина ми треба несто сто ќе ме смири на природна база! сега мозеби некој ќе мисли: имас секс на природна база)) и знам, али толку ме фаќа криза, тотално сум АУТ од зивотот, и мислам дека јас веќе навистина незнам да узивам во зивотот , ниту да го зивеам како треба!!! Стресот е страсна работа!!! до каде ме доведе,...
чај од матерка е за ублажување на стресот го имам пиено и задоволна сум од дејството. честитки уживај во бременоста и повеќе завлекувај тоа нозете многумина овде ги чекаме фамозните две црти
Фала Фросе и јас ти посакувам многу среќа и дај боже две црти што поскоро а воа апчињата КОМИФЛЕН треба ли рецепт за тие апчиња мене ми е ептен нередовна ми беше редовна но наеднаш почна да ми доаѓа на два па на три месеци па само со апчиња и вејќе ми се смачи кој што прави јас апчиња пијам де хормнонални тестови на крвта де цистични јајници незнам читав по форуми и за некој апчиња на СВАНСОНбиле многу ефикасни не се скапи 750 денари али незнам сто попрво да почнам а на жалост овие лекариве кај нассе се на комерцијална база само некој скапи работи и испитувања а од тоа ништо на подобро поздравче големо до сите
Душички ве читам неколку дена со ред не сум пишала досега на оваа тема ,од се срце ви посакувам на сите што поскоро да видите 2 цртки, и да го споделам моето искуство со вас затоа што и јас бев под стрес пред да забременам како и многу млади во последно време само искрено не бев многу информирана за чаеви ,препарати или сл за побрзо забременување година и нешто неможев да забременам само знам дека тој ноември ке го паметам по тоа дека само еднаш имавме односи со мм за разлика од претходно нели кога работевме на случајот мн почесто и баш тој ноември беше пресуден да се појават тие цртки ,затоа не се оптеретувајте многу изнајдете начин да бидете позитивни ,мора да се опуштите зошто стресот е најпресуден, кога најмалку очекувате тогаш господ ке ве израдува со срека на сите во оваа година плодна ке биде се гледа по стартот поздравче
Имам пишувано подруги теми, животот не ме мазел многу, и имав доста проблеми заради кои морав да одам и по психијатри и по секакви глупости. Кога престанав, се одврнав на природна да не речам бабска медицина и борба сама со себе, и ми даде многу поголеми резултати. Тоа што се малтретирам да забременам има голема врска со стресот кој ми е акумулиран и стресот кој го доживувам секој ден, работата ми е мноооогу стресна, свеки, станбено прашање и што не, се на куп, хорор. Валеријаната е природен стимуланс на ендорфин, кој како што знаеме е "хормон на среќата", секако нема никаква штета. И јас исто незнам да си го уживам животот како што е ред, па затоа решив и ова. За нервите многу ми помогна чај од маточина секоја вечер, ама изгледа го навикнав... Нема никаква штета од природата! Извинете за офтопик, ама подобро тука да објаснам отколку во ЛП, можеби и на друг ќе му вреди да не ги проаѓа истите глупости!
Како што знам чај за неплодност е мацина трева, или очајница. А за овој немам слушнато. А можеби во него е лекот
пријателки,честит бадник,и божиќ нека ни е на сите...имав потреба да пишам тука незнам зашто можеби зашто немам со кого да поразговарам а ние најдобро се разбираме но мн тажно се чувствувам спремив се за денес за утре,но во овој мој нов дом се чувствувам тажно и осамено ми фали едно бебче,детенце да си ги испратам на коледе како што ги чекам и јас децата од соседите да јаде од се што сум спремила а не вака да чувтвуавам дека се е залудно едноставно неможам да ги допрам солзиве нека помогне утрешниот ден и сите да се израдуваме со рожби оваа година ве