Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Ааа :^) Ќе се караме :!:
    Што е ова? Никој нема во темава? Нема кој да каже ДОБРО УТРО! :)
    Девојки, женски, женички, идни мајчички како сте? Ајде која ќе ја раздрма темава, има некој да крене два прста? II 8)
    До каде сте, во кои денови сте? Ајде да си дадеме енергија, поддршка и надеж. Пишете по нешто, споделете емоција.
    Јас уште 3дена треба да добијам. И не се надевам, не бевме највредни, не погодивме баш во целта, само одоколу :$
    Овој пат не ми беше стресно, не се трудев, не очекувам, разочарувањето ќе биде мало. Само малку сум тажна што поминува уште еден месец и толку. До вчера бев супер расположена, денес малку сум тажна па ми треба позитивна енергија, комуникација, размена на мислења. :hug:
    А може сум тажна дека заврши одморот и пак на работа :lol:
    Имајте си убав ден, исполнет. :*
    Ајде сите да напишеме по една кратка песничка/строфа, реченица, нешто интересно се разбира на темава.
    Еве од мене:
    Една желба имам јас, да гушкам мало бебе, да го сакам повеќе од себе. Би дала се, за цртички II ! :$

На mira.mira, AnaMarijaAa, Lavica2016 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    Христос се роди за многу години празникот...
    Прашав и во инвитро темата но и овде да се консултирам ....денес добив по меил дека конечно по година време збиранје документација ке ми биде одобрен ваучер за ин витро...Дали знаете дали ке добијам и некој оффицијален документ кој ке треба да го приложам во болницата...
    И второ каде да го искористам ваучерот....досега бев за сите инсеминациии кај ОРганџиски, ама се мислам дали кај него дали во New born. Ваше искуство со овие болници..

3. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ќе ти стигне лист од фондот , дека е одобрен ваучер.
    Уствари тоа и ваучерот е.
    Па потоа одиш кај матичниот и ти дава упат за во која болница сакаш.

А за која болница сегде ќе добиеш различно мислење и став.
    Еве јас бев во Њу Борн кај Трајковски задоволна сум иако беше неуспешно , докторот максимално е посветен.

Од ваучерот имаш право да го искористиш за 6 месеци , доволно време за да ги свртиш болниците каде мислиш за ивф , бесплатни консултации имаш.

Со среќа :*

4. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.209
    Допаѓања:
    13.664
    Делви а како си задоволна од Органџиски?

5. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    Па некако и така и така...од 4 инсеминации две имав со поз.резулата но на крај со биохемиска бременост...ама некако малдиот ми делува во последните разговори надмено...само зброува колку вреди колку не го ценат...и затоа се нервирам малко...ке го прашаш нешто конкретно тој ке обрне на бош муабети колку вреди државата...и затоа се мислам каде да биде...ми остава впечаток како само пари да го интересираат....

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Вере :l:
    Делви, честитки за ваучерот, ти посакувам висока бета! :*

Еве ме и мене да ви посакам (веќе) добар ден, да си имате убав ден, бидете ми позитивни! :*
    Навистина темава малку како на пауза да е, веројатно сите уживавте во празниците и се надевам бевте активни :!:
    Кај мене најверојатно малку задоцнета овулација овој месец, што претпоставувам се должи на тоа што бев болна. Активни бевме посекако, некако убаво ни легнаа празнициве, без многу да му ја мислам. Не лежев, не ставав перница и се туширав по односот.
    Некако како да чекам да добијам за да почнам со кломифен и можеби инсеминација.

Детската насмевка е најмила,
    таа дава смисла, живот, сила.
    Што побрзо во таа радост
    нека ужива секоја со сладост.

Едит. Вере ми размрда мозок со строфава, фала ти :inlove:

Ве гушкам сите :hug:

Последна измена: 9 јануари 2017
    На Lavica2016, dunika, babyhope и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Добар ден убав ден.. Иако надвор
    "Пингвини умираат од ладно" :wasntme::rofl:
    И сношти имав тт, не се предавам и денес е МОЈ ден.. Бев на контрола се е во ред контрацецијата си ја заврши работата.. Ееееее сега имам едно мало цистиче десно ама не било на јајник.. Па ништо важно:^):)
    Почнав со Кломифен повторно се надевам дека ќе уапееме.. (waiting)
    И толку од мене бидете поздравени, помалце шетање на снегот повеќе време во кревет.. :!::inlove:

На monik55, mariz, babyhope и 3 други им се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.694
    I taka e. Za niv oddamna se znae deka se nezainteresirani. Majka mi kako mlada od Skopje idela kaj Organdziski. Stariot. Vika strucen, posveten se naj, naj. Otkoga bese na pregled koga stanaa privatni rece posleden pat. Ja izvadi od pamet i vika ne go prepoznavam. Toa e za zal. Odi new born. Jas iskreno slusnav mnogu pozitivni prikazni od tamu denovive:) so srekja kade i da odlucis;)

9. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Кломифенот значи дека мора да правиш инсеминација или може да се пие и само за созревање на фоликулите и да се обидуваш природно? Цело време ми е тоа во мисла. Бев кај Органџиски ама искрено се разочарав не ми објасни ништо исто и мене само за државата каква ни била колку него го коштало едно ин витро стварно без врска. Се надевам во новата година сите ќе се израдуваме со позитивни резултати

10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Здраво срцке...Кломифенот можи да се користи и за созревање на фоликули без инсеминација.
    онда оди инексија Прегнил... И после имаш однос да ги фатиш плодните..
    Ова ни е 2р месец како се обидуваме со кломифен се надевам последен :)
    Поз

На Mari-Ja, stejsi2005 и 0ли им се допаѓа ова.
  11. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Леле значи овој Органџиски е голем идиот. Кога бев кај него ми кажа дека единствено решение ми е инсеминација ради полицистични јајници. Ја го прашав дали можеме да пробаме на природен начин нешто со примање терапија ми рече не нема шанси само четири пати инсеминација и после инвитро. Мора да одам на друго мислење. Препорачајте ми некој добар за оваа моја проблематика

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Па можеби ти рекол така бидејќи имаш полицистични јајници.. Знајш и сама дека се проблем во Забременување.... Па затоа те советува на инсеминација.
    Сакаш само да се полниш со хормони?

Јас немам полицистични јајници ама се стимулирам со Кломифен, ако не ја биди во план сме инсеминација ;)

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Mariz neka ti se i tebe srekjni praznicite, kazi mi kolku vreme ja imase cistata i dali piese nesto za da ti pukne? Jas imam dve tolkavi cisti od levo i desno dobieni minatiot mesec od hiperstimulacija no ete seuste ne mi puknaa... Pozdravce i cekame da ne izraduvas :*

14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Се извинувам што влетав во муабетот.
    Примаш нешто за цистите? Или

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.209
    Допаѓања:
    13.664
    И мене ми кажа дека шансите за останување бремена со инсеминација ми се минимални, па сега да му се лутам ли кога навистина проблемот си го имам и така е? Глупости

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Da, utrogestan ama mene cistite mi se napravija od hipestimulacija so klomifen uste vtoriot mesec na upotreba, moj sovet e da bidete vnimatelni so klomifenot, jas povekje nikogas nema da go upotrebam, radi nego sum sega cela potecena vo stomakot :(

17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Жал ми...
    Мене ми е веќе 2 месец со Кломифен, исто ми се напрај циста не беше мн голема 2,5цм ама праеше проблем..
    Овој месец повторно имам ама не е на јајникот и е мн мала.. Шо ќе испадни на крај незнам(facepalm):?:

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Daj Boze da se sredi se, jas ovoj mesec probuvav bez stimulacija no mene ocigledno uste mi trae od minatiot mesec bidejkji imav povekje folikuli a regularno si imav po eden. Doktorot vika vodenite cisti se bezopasni i kje si puknat pa se nadevame ovoj mesec na pozitiven test za bebus ;) :*

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Женски ај некоја што има направено инсеминација или е запозната подобро нека ми кажи... пред инсеминација прво стимулираат со кломифен, така? па ако и така не бива следува инсеминација?

20. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Ne mora da bide stimulirano so klomifen, ako imas ovulacija najdobro e vo priroden ciklus so cel da sprecis ponatamosni komplukacii, ako nemas ovulacija vo toj slucaj zadolzitelen e klomifenot. Inace jas piev klomifen bez inseminacija i bese neuspeno tie meseci dobiv

На CocaColla му/ѝ се допаѓа ова.