Mene mi e 28 ama i jas bev bolna i uste sum ama mojata maticna ne mi dozvoluva da napravam , i neznam sto da pravam na dva uma sum
so 6. mi rekoa do 10 smee, ova pred 3 godini skoro vo sistina pravev. ke ti dadat antibiotik da ti se spusti ne smee so visoka da pravis.
Jas so 18, ama od laboratorijata mi napisaa 10 sedimentacijata moze onaka da si bide pokacena , za plus minus nesto ne e strasno. Za teskite vospalitelni procesi taa e mnogu povisoka i togas ne e vo red da se pravi. Posle hsg sekako antibiotik se prima. Inaku jas pravev vo plodnost i sedimetacija nikoj ne mi ni pobara, sto isto taka ne e vo red i e neseriozno
Мене ми беше 20 па ми направија. Стално ми е покачена поради проблеми со тироидната, им го кажав тоа и немаше проблем. Во систина правев сега во септември - истиот месец останав бремена.
Duso treba da imas hsg, hormonalen status od 3 den, brisevi i pap negativni, krvna slika, dva spermogrami od razlicni mesta, hiv test i hpv za soprugot, i mislam deka istite ne treba da bidat postari od 6 meseci, i plus ako imas barem edna mala cista ne ti dozvoluvaat da pravis, jas koga se resiv da pravam tamu radi cistata sto bese 5 sm ne mi dadoa.... te guskam
Ајде ќе си ги одбрјуваме денови заедно јас после овулација имам мн чудни болки како пред добивање сум :/ ме болат гради ме болат јајници ме стега матка и потечена сум ко буренце, ќе видиме од што е :/
So sreka I jas nemam nikakvi simptomi , obicno pred da dobijam gradi me bolnat premnogu, Sega nisto. Pa da pocekame