Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Земи друга марка тест.
    Гледам се почесто шур шек се разлева и да не знаеш на што си.
    Може покасно е зачнато па покажува бледа линија.
    Мој совет да го повториш тестот.

На macufce, EmilijaEmilija, manako1 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    @bokace Мило девојче Среќен роденден и нека оваа година ти се исполни најпосакуваното и конечно да чуеш детски плач и бакнеш очиња најмили❤❤

На bokace, podravka и pandelka им се допаѓа ова.
  3. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    95.130
    @bokace биди најсреќна и нареден роденден Мама IMG_0436.JPG .Јас имав вчера роденден,29 лета:),си ги дувнав свеќиве и си замислив 30ти роденден со мало миризливо бебче во раце да го дочекам,или бар во стомак.Инаку сум добра,датум за (не)добивање 19ти,но искрено слабо се надевам месецов,многу шетав на отворено,премрзнав а јајниците се први кои страдаат.Се трудам да не мислам на бременост и си создавам и измислувам други приоритети и обврски,но желбата си игра со мојата потсвест.Вчера во разговор со другарка на вибер,малото нејзино ми пееше happy birthday co свеќа пикната во мафин,му викам-што да ти донесе тета Кате на лето коа ке дојде,вика бебе:inlove:.Ме стопи..Утре очекувам да фрчат позитивни тестови,ми мириса на нови животчиња во групава:hug:

На do-re-mi, Ano, bokace и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    :clap::clap::clap::clap:
    Најсреќен и тебе.. ова со детенцето и мене ме стопиии :$
    Ќе видиш дека идат добри денови за сите нас!

П.С- Кога видов нотификациии (дуника, прикачи фајл) ваква останав :o :o си реков тест ,тест....
    Ко на крај не частиш торта.... благодариме поминаа празниците веќе сум на диета :rofl::rofl::rofl: :bow:
    те гушкаммм :hug:

На 0ли и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  5. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    95.130
    Хахахах бебулче и јас се возбудувам одма на прикачен фајл,некако чудно поврзани сме овде,не спојува она што го сакаме најсилно а го чуваме' длабоко' пред другите,па одтаму и радоста ко да е наш секој позитивен тест:).Ти благодарам на честитките,и од срце ти посакувам да се усреќиш што побргу-имаш време и трпение за сите овде,чим си благословена со таква благородна душа,да знаеш дека ке бидеш уште погорда и среќна мајка:l:

На delvi, podravka, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    Среќен роденден и сите желби исполнети! :* И полека тета Кате со прикачување фајлови оти срцев удар ќе добиеме(и јас помислив тест) :lol:

На Valentina888, pandelka, 0ли и 4 други им се допаѓа ова.
  7. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Од се срце ти посакувам да ти се исполни желбата:l:

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Мене ова стимулацијата со Кломифен ме плаши кога прочитав дека се ствараат цисти и сега незнам што да правам.
    После на @Bebulleee ке и се ставам на моабет да ми објасни.
    Јас сум некако многу позитивна и не се нервирам за ништо еден сон на нашата @♡BuBaLe♡ мислам дека животот ми го смени и духовно ме смири.

На podravka, pandelka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  9. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Нп, ќе ти објаснам се шо сакаш... :)
    За Бубалче, морам да те поддржам за тоа, жена борец.. психолог, добар пријател, слушател....... Со еден збор НЕЗАМЕНЛИВА Е... :l:

На podravka и pandelka им се допаѓа ова.
  10. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Ве молам за совет! Имам еден полицистичен јајник -десен, прогестерон на долна граница, гинекологот ме стави на некој режим без јаглехидрати. Дали некој имал искуство со ова?

11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Дуника, среќен роденден! Тетка Кате што побрзо да стане мама Кате :sun:

Моник, и мене цисти ме плашат, а баш на темава Ано ми пишуваше за тоа и малку ме охрабри.

На Ano, dunika и monik55 им се допаѓа ова.
  12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    А јас прво прочитав овде, не проверив нотификација. И сега откако го пишав претходниот пост отидов да видам и ме штракна возбуда гледам прикачен фајл. Ем знаев дека е слика со торта ем се возбудив за слика од тест. Па си викам што ми е (facepalm)

На dunika, Elenota и Bebulleee им се допаѓа ова.
  13. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Konecno napraviv Hsg i mi olesna ama epteeeen , dobri rezultati dobiv , i super pominav :hai::l:
    Ve ohrabruvam tie sto se dvoumite da napravite odma da si napravite nisto strasno ne bese :hug:

На eci85, ivanshe, Вереничка и 16 други им се допаѓа ова.
  14. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.047
    Da spodelam moe iskustvo so klomifen.Trebase da pijam po dve dnevno od petti den.Vo plodnost ja pravev,istovremeno odev kaj maticnata koja me sovetuvase da pijam po edno apce od treti den zosto kolku poveke jajce kletki tolku pogolemi sansi da prerasnat vo cisti.Mi velese podobro nekolku dobri otkolku mnogu nedozreani.So taa stimulacija imam mnogu ubavi 3 jajce kletki.Samo sto nie imavme slab spermogram i znaevme deka nema da fati.

На Anetaoh, Bebulleee, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    И кај мене беше исто.. 3 јајце клетки... За спермограмот незнам сега каков е, ама не се фати :wasntme:

16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    40.501
    Да не се разбереме погрешно. Секој реагира различно на кломифенот.Некои жени без него неможат да извадат ј.к, некои реагираат послабо, некои може да извадат и повеќе убави фоликули. Исто како и со стимулациите за ивф - некои примаат по два фостимои на пр., адруги може и по 5 за постигнат сличен резултат.
    Сакам да кажам не треба да се оптеретувате, туку ако има надеж дека ќе помогне, препуштете на докторите што ве водат и имајте доверба. Секоја стимулација може на крај да ве донесе до посакуваниот резултат и морате да ги почнувате постапките со таа мисла - дека ќе успеете.
    Со лесно на сите кои почнувате со стимулаци. Размислувајте позитивно и сакајте се со мажињата. :*

На eci85, 0ли и Bebulleee им се допаѓа ова.
  17. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Ве молам за совет! Имам еден полицистичен јајник -десен, прогестерон на долна граница, гинекологот ме стави на некој режим без јаглехидрати. Дали некој имал искуство со ова? 3-4 месеци се обидуваме за бебе :(

18. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    @dunika @bokace Среќни родендени, последни да ви се без детенце. :hug:

далеку сум од недобивање, така да повеќе работа помалце зборење до крај на месецов :lol::lol:

Само да си прашам, за инсеминација колку смее да биде стар спермограмот?

На bokace и dunika им се допаѓа ова.
  19. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Mila nasha kolku si mlada ti zaviduvam:) sreken neka ti e rodendenot:) so bebce do naredniot:)

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Nemoj da se panicis...eve jas na pocetok na oktomvri idev kaj nutricionist za zdrava ishrana bidejki imav cisti na jajnicite i neredovni ciklusi...posle nepolni 4 nedeli od ishranata i sledenje na folikulite ostanav bremena..za zal imav missed abortion...megutoa vo sekoj alucaj dietata bese bez jaglehidrati...mene mi se regulirase ciklusot odma...plus znam devojce sto bese so policisticni jajnici i posle drzenje na istiot rezim od 2 meseci ostana bremena...eve sega e mislam 6/7 mesec:) taka da samo pozitivno:) ti posakuvam sreka

На AudreyH и Вереничка им се допаѓа ова.