И јас! Ми отиде младоста Добро утро женички, ви посакувам убав ден Кока, мислам дека не треба да е постар спермограмот од 6 месеци. Ако грешам, нека ме исправи некоја.
Девојки,вчера бев кај Димитров во Ремедика.Закажав лапораскопија и хистероскопија во февруари.Него не му се допадна десната туба и обликот на матката,рече дека се ќе среди со оваа интервенција.Дури ако има потреба со моја дозвола ако толку е уништена десната туба и ќе ја извади.Ми рече една здрава туба е како две.Го погледна спермограмот и мојот хормонален статус,рече одлична резерва на јајце клетки сум имала.Дури ми кажа дека и добро што не сум пстанала бремена зашто со оваа ситуација ќе дошло до спонтан или недај боже бебето нема да било како што треба.Се сложи и прво што ме праша е дали сум имала операција на стомак,му кажав дека слепо црево кое било прснато во мрежата.Рече дека од тоа е оваа цела ситуација и сега не да сум испаничена само си пплачам.Добар ли избор направив со него,некој да ми каже нешто.По целава историја ми рече дека 90%шансите ќе ни бидат за бебе.извинете на долг пост
Здраво девојки како сте? Јас сеуште спијам па немам што да пишам... Уште денес и утре сум со Кломифен, со нетрпение го чекам денот да отидам на гениколог... @Lanic Ти посакувам успех, слушај го докторот тој најдобро знае за твојата состојба... Ајде па за некој месец да честиш за бебуш
и мене ми препорачаа промена на исхраната бидејки имам вишок килограми и полистични јајници...може ли да ми кажете што конзумиравте а што не во кратки црти..за подобрување на состојбата..
@manako1 и @Lavica2016 Срцки да, може да кажете каква треба да е исхраната за полицистични јајници? И сите други што знаете нешто околу ова? Тенкју
Благодарам Знам прочитав ама мислев за поконкретно, повеќе за она што е забрането, и дали има храна која помага за намалување на цистите. А како да знаев за шеќерот
Sekerot e najzabranet za zeni so policisticni jajnici,jas za eden mesec so proteinska ishrana oslabev 19kg.So reguliranje na tezinata se reguliraat i hormonite.
Oriz i kompiri nikako ne jadev duri ja drzev dietata,nitu ovosje,a grav,grasok i leka mi rekoa da jadam koga bev vo protokol za ivf i posle transfer.
Еве јас го имам истиот проблем, и тоа двата јајници се полицистични.Од Нуборн во постапка за ивф ми препорачаа режим без јаглехидрати со цел да се подобри квалитететот на јајце клетките. А исто го препишуваат за да се поттикне овулација доколку немаш, како што беше случај кај мене.Сигурно ти кажале шеќер никако, компир ориз бел леб тестенини не се јаде.Малку е тешко првиот месец после веќе навика станува
За ова најдобро нутриционист да ти каже.За секој оргамизам различно е.Мене на пр ми рекоа во њуборн протеинска исхрана,месо риба печурки грав леќа и сл.А една жена кај нутриционист што била и рекла грав,леќа боранија и др мешункасти плодови никако.Да напоменам јас немам полицистични јајници.
Ovde summ jas napraiv test pred malku ama negativen , za dobivanje aber nemam NZ so e rabotata . Kako I da e denes sum bas pozitivna I nisto nema da moze da mi go rasipe raspolozenieto