Среќен Божиќ и Бадник до тебе и до сите феминки !!!Не,очајувај не губи надеш и јас исто како тебе се осеќам пусто секогас си мислев еее ова година сами чекаме бадник и божиќ , а др.година со бебе ама ништо не испадна така но да не губиме надеш нешто осеќам во себе дека оваа година господ ќе ни даде среќа на сите што долго очекуваме бебенце. пријатен ден на сите
Ептен ме натаживте ВИ ПОСАКУВАМ СЕ НАЈУБАВО ОД СРЦЕ И ПОБРЗО ДА ВЕ ИЗРАДУВААТ ОНИЕ ДВЕ ЦРТКИ!!!Ве гушкам...Еве еден совет од мене:jaс пиев увин чај и 5-6 вибрамицини пред да забременам не се нервирајте уживајте во водењето љубов и ќе биде.Јас скоро 1 година неможев да останам,па се изнервирав.Правевме пауза од 3 месеци психички да се стабилизирам за да продолжиме пак. Пробавме пак за 3 месеци се фати...СО СРЕЌА!!!
Мариатим, не си единствена, јас сум ист случај како и ти, и има усте многу како нас, но Господ е ГОЛЕМ, ќе направи и ние еден ден да се израдуваме,ајде да не тагуваме денес, туку да го славиме роденденот Бозји! Мозеби веќе следната година ќе бидеме повеќе членови на маса за Бозиќ ајде да се радуваме, ХРИСТОС СЕ РОДИ
Женски ви го честитам Божиќ и од се срце ви посакувам да ви се исполнат сите желби...меѓу кои и онаа најголемата
Пресвета девице Маријо,Мајко Исусова и Мајко Наша! Со полно поуздање ти се обраќам тебе, која си одбрана со најузвишено мајчинство, на овој ден кога и ти стана мајка, кога и ти го прегрна своето чедо и го осети мајчинството....радувај се Благодатна Маријо, Господ е со тебе, благословена меѓу жените и блогословен е плодот на твојата утроба, зошто си го родила спасителот наш на нашите души. Сега тебе и на нашиот господар ти се молиме на овој голем празник да ги благословиш и овие жени на овој форум и сите други душички кои со нетрпение го посакуваат своето чедо божје. Те молиме за милост, да им се даде шанса да ја запознаат големината, одговорноста и среќата на мајчинството. Помогни им да со сета љубов да се подготват за големиот момент, и со голема благодарност да бидат кон бога, кога тој ќе ги благослови и ќе им пружи обликување на нов живот во нивните утроби. Тој ден го чекаат со многу љубов, полна вера и поуздање во Исуса. АМИН! Христос се роди, честит празник феминки!
zdr na site,sakam da prasam potrebno li e i zenata da dozivee orgazam za da ostane trudna ili ne ili e dovolno samo mazot da svrsi zosto jas go imam toe problem sakame bebe a mene koga sa mi plodni denovite nemozam da se opustam....pomos ve molam (((((((((((((((((((((((((((((
Само опуштено и не мисли на тоа,инаку мислам дека доволно е само маж ти да ја заврши работата немора жената да доживее оргазам за да забремени иако и женскиот оргазам до некаде допринесува со тоа спермата да се движи побрзо....
navistina ti blagodaram mi dade nakakva nadez,veke edna od vas mi imase kazano deka e dovolno samo mazoto da dozivee orgazam ama ne bev sigurna ma ete sega i ti mi potvrdi, .....no jas imam uste eden problem sto seuste nitu edna ne mi dade odgovor na toa prasanje dali na nekoja od vas i se slucilo desetina dena pred da dobie ciklus da ima cak pat kako peckane na levio jajnik pred da dobijam koga odam brzo ili na visoki potpetici ne me boli tuka kako da objasnam kako poteska da mi e taa strana bev i na ginekologa ama samo velat se e ok,se e ok a kaj mene nesto ne odi kako sto trebe pomognete mi i za ova ako znae nekoj
Не е пресудно,иако помага и женскиот оргазам. Биди само опуштена,и мене докторката ми кажа после однос перниче под колкови и 20-30мин да не стануваш.Јас ова не сум го практикувала,некако бабско ми е
Стално пред мензис и кога овулирам. Ич да не се секираш, нормално е така да ти "тежи" стомакот, а може и малку настината си била. Нема мислам две жени со исти симптоми!
devojki mnogu sum preladena vo jajnicite bev na exo leviot jajnik mi e zglemen i bolki aman strasni doktorkata mi dade citeral pocnav da gi pijam puknav od dijareja i povrakanja i sea mi prepisa lidaprim se plasam i niv da gi pijam da ne mi se sluci istoto ve molama za pomos
Ќе се надоврзам во однос на ова бабскиот совет- во пракса, од искуство и тоа како помага и го препорачувам на оние кои сакаат да забременат, неможат, а од медицински аспект секако да е се ок.Моја прва братучетка 9 месеци се обидуваше да забремени и неуспешно. Се беше ок ама ете не се фаќаше. Демек длабока матка имала. И после милион доктори еден стар доктор и рече после односот само перниче под газот и нозете кренати ама високо кренати- она ги потпираше на ѕид до креветот, и остануваше во таа положба половина час. Секогаш ја практикуваа само онаа класичната мисионерска поза за да не мора да се мрда потоа туку само да ги крене нозете. Тој месец успеа да забремни и еве сега имаме тригодишно преслатко внуче.
така е анче.. и мене ми помогна тоа а највеќе опуштеноста а не само да мислам дали ке се фати или не..само се напнуваш така и ни оргазам ни бутур.перничето помага
и јас кога го правев после секој однос лежев со подигнати нозе и перниче под газ така подобро се поравело ми кажаа
Eпа ајде да пробам и јас Иако првиот пат ми се фати без лежење без ништо,дури станував да се измијам Инаку,да ве прашам нешто. Бидејќи имав спонтан,а овој месец пробуваме пак,дали треба нешто превентивно да земам како дабростон на пример,или откако -здравје ќе ми утврдат бременост? На мисла сум отсабајле,пошто некаде прочитав дека од овулација натаму се пијат,а мене ми беше овулација вчера.И звонев на гинекологот,ама втора смена е ме замоли после 19часот да ја побарам.