Еве и јас и тука да пишам, после претходниов повторно неуспешен месец за бебенце, со мажево одма после завршувањето на менструацијата се фрливме на работа, се надевам овај пат ќе биде ☺ ќе видам две цртички и ќе бидам најсреќната жена на светот. Вие исто што се обидувате ви ја посакувам сета среќа на светот да пишеме добри резултати и да се радуваме заедно ❤
Еве еден мој совет, одете да мерете фоликули, јас баш кога според календарот ми се паѓаше денот на овулација бев на гинеколог и му кажав да провери дали сум во овулација и ми кажа дека овој месец ми подранила, а имав редовен циклус на 28ми/29ти ден ми идеше и според тоа бев сигурна дека ми е точна овулац. но не е така! За среќа ние бевме активни тие денови и сме ја потрефиле. Совет од гинекологот од ремедика ми беше да бидеме активни од 8ни до 20ти ден од циклус, преку ден. Се разбира со предходно направен сперматограм, за ако има проблем да се третира. Кај мм имаше само намалени прогресивно подвижни сперматозоиди и му дадоа витамини. Ве читам постојано и со душа чекам да ми се придружите
Ма не мора да знае Ајде веќе утре побрзо нека дојде! Сабајле одма да не известиш! Другата Е кај ни е? Вереее Бебуле, најубави фоликулчиња ќе си имаш
Zdravo zencinja ubaviii , kako stee miii Eve me I Mene legnav malku da odmoram mojata vesterka uste ja nema kako za cudo. Snosti kako da imav borba so crevata vo stomak hahaha I sabajlevo imav strasni grcevi za dobivanje ama nisto , na sekoj 15 min trcam vo WC I si vikam gotovo dojde ama ja nemaa barem zasega Ajde nekoj denes da ne izraduva so dve crtkiii
Ништо кај мене еве лежам и умирам од болки нема откажување што е наше ке си дојде сите до една ке се исчистиме од тука нема да постои ваква тема @EmilijaEmilija држам среќа нема добивање кај тебе 9 месеци
Dobi ? Kako beeee bas mislev deka ke ne jznenadis utre . Zalam duso :/ Sepak glavata gore ubavo rece otkazuvanje nema taka treba , se ke bide , te guskam a za Mene kojznae ne veruvam Pak ke kazam , posle negativniot test napraven vo cetvrtokot IC ne se nadevam sepak fala ti
Добииии? Ете затоа ја мразам ЦРВЕНАТА боја, зошто во животот ми задава болка Како што кажа нема откажување бидете упорни и ќе успеете. Те гушкам
И јас не пијам кафе, 1 ili 2пати месецот.. Нема врска тоа, видете некој пуши по 2 китии цигари денот, алкохол пија многу, некој се дрогират и пак имат деца... Нема врска тоа никаква со кафето, ете толку!
@podravka, @Elenota јас пак многу пијам и кога го прочитав ова со реков па мене од кафето ми е хахах сега намалив за сваки случај
За овулацијата си во право и моите циклуси се редовни на 28-30 дена и по календар овулацијата ми е на 14 ти ден,ама месецов си ја осетив на 11 ти ден,истата болка, се исто како и секој месец.
Моето искуство со болката и со секретот е дека ќе настапи за ден-два овулацијата, а не дека во моментот овулирам. Тоа и температурата ми го потврдува.
Можеби,јас не мерев температура,а секретот ми се појави ден два пред болката,секој организам се е различен,а ние за секој случај си ги искористивме плодните денови максимално