Многу убава идеја, се наежив читајќи го постот, го заслужува сето внимание имам и јас една приказна, ќе ја напишам со задоволство и ќе ја пратам на дадениот е-маил, можеби е незначителна во споредба со останатите, но сепак е дел од мене и сакам да ја споделам. п.с.мило ми е што се враќаш во така силно издание @Dear_Thing
Дај Боже ич да не се вратев, ниедна од нас да не се вратеше на темава, но така ни било пишано Борбата трае и трае, да се надеваме дека ќе има среќен крај за сите. Патем, ми фалевте сите многу Ама од старт си кажувам дека нема како претходно да се оптоварувам овде со симптоми и анализи, немам веќе сили за тоа, сега терам месец за месец, па ќе биде како требало да биде Мило ми е што ќе испратиш приказна, се надевам дека ќе испратат и други зашто знам дека приказните ги имаме во глава.
Така е, сакав да кажам мило ми е што си силна, тоа многу ни значи, а секако ќе ми беше уште помило да ни пишеше од Труднички, ама тука сме да се поддржуваме во секое време. Сега сме тука, дај Боже за кратко
Zdravo feminki .. Veke pola godina SE obiduvam da ostanam bremena Ali vo skoro vrem doznav deka mm dobil kila PA ve prasuvam Dali slucajno znaete Dali toa e problemot??? Inace veke imam edno detence na vozrast of tri godinki ... Ako znaete kazete mi .. VI blagodaram odnapred .. Pozzic
Zdravo devojki, dali moze poiskusnite da mi kazat dali so vakov spermogram moze da ostanam bremena ili da se spremam za invitro? I nekoj da spodeli nesto za podobruvanje na kvalitetot na spermata? Thanks
Ova ni e prv spermogram. Utre ke pravime i spermokultura da se vidi zosto leukocitite se tolku pokaceni pa ke vidime.
Мила, пред се мило ми е што си пишала Преубава идеја, се надевам дека ќе биде успешен проект!! Со задоволство ќе ја споделам мојата приказна и ти стојам на располагање за се што треба околу подготовката на материјалот за книгата. Овие искуства ќе бидат доста поучни и за младите неедуцирани тинејџерки кои како контрацепција бираат опција абортус без да се свесни какви последици носи истиот, и за сите родители кои децата си ги сваќаат здраво за готово и не ценат какво богатство имаат. до тебе
Олја чикассс Комо естас? Има некој позитивен тест? Еми? Јас утре сум на контрола, со нетрпение чекам да одам да видам до каде сме стасани... П.С- Мразам зима, го мразам снегот. Аман бе повторно врни, неможиме да мрдниме од дома. Ми фали лето мнооогу
@Dear_Thing ќе разговарам со мм за оваа тема , ќе пробам да му кажам да ги напише на лист чуствата што ги има. Да се види и машката психологија за оваа проблематика. Да проба да го опише денот на моето породување , неговиот прв спермограм со дијагноза азооспермија , да го опише чуството на чекање во чекална дур јас сум на преглед , исчекувањата на тие 14 дена до бетата. Чуството за јагне кога даде пред ивф , злато што ми купи на денот на трансверот и итн ..итн. Баш ме инересира како ќе испадне. Јас многу не сум по пишувањето , но имам милион случаеви кога сум слушала утешни зборови во стил ,, дојди кај мене поиграј си со бебето " .. ,, дојди живај со нас да го почуствуваш тоа што никогаш нема да го осетиш" ,,Имаш 23 години што се замараш ма па и ти за едно бебе " Ова ми е најболно , ми иде да викнам на цел глас дека они не знаеле како ми било кога сум го раѓала бебето знаејки дека ќе умре, не знаеле дека ме терале да абортирам а јас се борев против сите и против татко ми за да го родам тоа дете... Тие зборови вечно ќе ги паметам . Не за џабе сум на прегледи во кардиологија ! Срцево ќе ми препукне , ама не им се давам !
Hellloooo Eve sum jas , 6 den veke nisto nema ,osven so imam oset deka nekoj so igla me bockaa vo leviot jajnik I bradavicite me bolat I normalno od vreme na vreme grcevi kako za dobivanje .
Стискам палци... дај боже да ги видите двете цртички што побргу, малото точкиче со најголемо значење и да го слушнете најубавиот звук!
Е ама јас те чекам тебе! И можда паметно и не е, ама тебе те чекам јас, да кажеш на глас! хахаха Тебе те чекам женска да направиш тест, па после јас. Тебе подолго ти касни. Ајде кога?
Pa neznam koga ke pocekam uste den dva ako ne tuku da ve prasam nesto so zaboraviv , koga ke sednam me zdoboluva malku dolu ,kako nesto da mi smeta vvnatre. Nekoj so takvo iskustvo?