Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. mariz

mariz Форумски идол

Па тој некаде на 7ми ден мислам, јаки две црвени линии, а со Шурчек на 5ти ден едната бледа беше :)

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Еве сум и јас од доктор од каде да почнам? Да ви ја кажам првин добрата па после лошата вест?
    1. Само еден фоликул десно од 18мм
    2. Ендометриум (средно жалосно) од 8мм...
    3. Полицистични јајници....
    Ова третото ми дојде капак, се изнервирав скроз... :@
    Криво ми е што досега матичниот не ми кажа дека имам полицистични јајници...
    Ми беше кажано од страна на др Таше пред 5 години дека сум родена со ситни цисти на јајници... па не си кладов на ум дека биле полицистични.. ете толку! :punch:

3. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Neka ne te razocaruva toa sto ti rekol deka imas policisticni jajnici...eve jas sum svedok na devojce sto imase policisticni jajnici i na koe i bese kazano deka za bebe moze samo da sonuva..eve ja trudna 6ti mesec

pandelka and Bebulleee like this.
  4. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Zdravo zenicki kaj nas e problem azoospermija kade bi ne sovetuvale za biopsija i ako ima nekoj so moj problem slobodno neka mi pise. Vo drzqvna deneska ne sutnaa i nisto ke mora na privatno

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@Bebulleee ако имаш ситни цисти не значи дека имаш синдром на полицистични јајници. Синдромот си носи и други симптоми. Моите јајници Таше ги имаше запишано микроцистични, а после пораѓај немав ништо. И ендометриумот не ти е лош, претпоставувам естрофем ќе пиеш, јади и цвекло деновиве. Ајде пуштам среќа месецов да не израдуваш. :*

BirMelek, pandelka and Bebulleee like this.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Таше ги нарече само, мали цисти на јајници.. А овој доктор рече : полицистични, како и да е за се има лек на денешно време, мораме да останеме позитивни
    А за ендометриумот ќе почекаме до четврток можно е и да порасни до тогаш...
    Бидејќи ми беше 5мм одвај порасна до 8.. Кае Господ никој не е

stejsi2005, dunika, babyhope and 5 others like this.
  7. mace89

mace89 Популарен член

@Bebulleee јас кога бев кај доктор Коруновски кој се смета за доста добар доктор ми кажа дека ендометриум во овулација треба да биде 9 мм за да настане бременост, ако биде помалку се помали шансите исто и ако е подебел. Ти имаш уште време до овулација за да порасне. Во однос на цистите, ако ти расне фоликул нема врска што имаш цисти, во тој случај тие не сметаат, можат да ти бидат и помали важно е да прснат, колку се поголеми фоликулите толку е поверојатно дека ќе пораснат во цисти. Според тоа што ми го кажа докторот твојата ситуација се одлична, нема простор за никакви грижи

stejsi2005, 0ли and Bebulleee like this.
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Ти благодарам, се надевам дека се добро ќе заврши.. Докторот кажа дека цистичките што биле на јајниците ни растеле ни се намалувале, тоа било во ред. Е сега со стимулации ќе се помачиме малце ама ќе успееме еден ден :)

0ли and mace89 like this.
  9. mace89

mace89 Популарен член

Јас многу му верувам на мојот доктор и знам дека е многу искусен и затоа ти викам дека ситуацијата ти е одлична со ваква ситуација многу е веројатно дека може да дојде до оплодување :*

pandelka and Bebulleee like this.
  10. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

ЕЕЕ мојата чудесна земја. Јас на гинеколог одам точно 10 години - РЕДОВНО. Сменив една матична, бев во систина и конечно кај четврт доктор по 10 години редовно посетување на гинеколог(мин 1 годишно поради пап-тест, а да не правам муабет дека 5 години одам поради проблеми со забременување).... Значи по 10 години (пак ќе напоменам) ми откриваат дека имам мизерни оваријални резерви (состојба пред менопауза). Смајли што се крсти.

Bebulleee likes this.
  11. Вереничка

Вереничка Популарен член

Женски мои убави и добри :*

Јас не можев веќе да издржам и земав тест и го направив. Ама од брзање и возбуда сега не сум сигурна. Мислам дека има една многу бледа линија односно втора линија :$ ама не знам што да мислам затоа што го потопив тестот во урина. Па на упатството пишуваше или под млаз урина или да го потопиш во чашка и јас го потопив и изгледа многу имаше. Почна целиот да станува розев, се гледаше како се движи течноста /урината. Можно ли е од тоа да биде линијата, затоа што целиот се потопи беше воден и насекаде розев, може ли од тоа да останала кога се повлече течноста и поради тоа да се гледа бледа линија баш на тоа место? Вака го споредувам со упатството изгледа како тест со две црти, ама една многу жар јака, една тенка бледа.
    Сакам да се радувам ама и друго ме мачи, стомакот ме боли исто како за добивање, веке 2-3 дена, а денес најмногу цел ден, цел ден мислев готово сега добивам! :puke: И јајникот лев ме боли и накај препони скоро. Ова тест е премногу трауматично. Се надевам дека таа бледа линија ќе биде бледа точка, па бледо лиценце. Посакувам на сите една бледа линија, од утре натаму кај секоја од вас! :l: :f:

Морам на лекар да проверам за сигурно, да видам што е, дали е, и дали е се во ред. Јас сум таква, во јајцето барам влакно, ако е толку добро не може да е вистинито, таква сум забегана. :$

Треперам, се радувам и се плашам. Се надевам ќе завршам само со радост!

Ве гушкам силно сите до една :hug:

eci85, Seduction, Be-yO-nCe and 15 others like this.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Точно така трееба тестот да биди, чекаме сликаааа ајде :* редно е да се радуваме и да честитаме :*

Вереничка likes this.
  13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Ајде слика од тестот стави ќе ти кажеме оти експерти сме за дешифрирање хахаха :D

14. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

15. 0ли

0ли Форумски идол

Да повикам и јас, таман пмс-ов да олабави: СЛИКААААААА

:inlove:

16. bokace

bokace Популарен член

И јас сакам слика да видам :P
    Едит: Иначе на селф клиар тестот така се обојува цело прозорче па останува една или две црти.
    Секој тест тоа го прави , само што шур шек е затворен и не го гледаме тоа.
    Таман е направен .
    Утре пак повтори го тестот
    @Вереничка

17. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

18. babyhope

babyhope Истакнат член

@Вереничка , сега не одам на спиење, ќе чекам да видам две црти :) а, ти имај милост, па немој да ме оставиш без спиење, утре сум на работа ;)

19. EmilijaEmilija

EmilijaEmilija Истакнат член

20. bokace

bokace Популарен член

Потикната од темата пред некој ден , му кажав на маж ми да напише што чуствувал.

Бидејќи ништо не кажува мислев дека неговата мисла е ладна , но не било така .
    Текстот го крсти ,,Роман" уште е на почеток , а има пишано три страни.
    Неговите реченици болат , душата и него го болела.
    - Еден доктор ме викна , ме праша сакаш да го видиш син ти , реков ДА ... Морав сине да те гледам преку тоа ладно стакло , бев скршен но кога те видов одма сватив дека личиш на мене .
    - Ми кажаа жена ти тежок пораѓај имала , одма заминав во црквата да се молам , за неа и него .
    Цела ноќ се молев и плачев за нив, ги сакам најмногу.
    - Не повика сестра од горе , мислев дека се спасил син ми но ладно ни кажаа дека умрел , жена ми само што не падна на земја а јас скршен но морав да се соземам за неа. Морав да бидам јак , затоа што ја сакам.

Дел од речениците негови..
    Изгледа дека ќе му потрае пишувањето . Барем ќе му олесни!

Тешко било , не знам како да реагирам веќе.
    Многу сум нервозна , сакам ова веќе да заврши .
    Ми фали внука ми , емотивна сум и депресивна.
    Со неа ми поминуваа мислите , ќе ме гушнеше и ќе заборавев на се.
    Ме гледала како сум плачела , поготово од негативниот тест после ивф се расплакав пред неа , а она со рачето ќе ме погалеше по лицето.
    Од неа осетив бебешка љубов , задоволен поглед кога ќе ја наранев , избањав , изиграв , кога мама не била тука а Мици болна тета била до неа да и симне тт , да ја однесе на дежурен и на крај да ја заспие ..
    Ми фали ...
    Јас пак сама во четири зида.
    20161128_175510.jpg 20161016_205422.jpg 20160819_160027.jpg 20160904_125756.jpg
    Љубов

baby 5, AnaMarijaAa, eci85 and 15 others like this.