1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.615
    Допаѓања:
    76.843
    Па тој некаде на 7ми ден мислам, јаки две црвени линии, а со Шурчек на 5ти ден едната бледа беше :)

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Еве сум и јас од доктор од каде да почнам? Да ви ја кажам првин добрата па после лошата вест?
    1. Само еден фоликул десно од 18мм
    2. Ендометриум (средно жалосно) од 8мм...
    3. Полицистични јајници....
    Ова третото ми дојде капак, се изнервирав скроз... :@
    Криво ми е што досега матичниот не ми кажа дека имам полицистични јајници...
    Ми беше кажано од страна на др Таше пред 5 години дека сум родена со ситни цисти на јајници... па не си кладов на ум дека биле полицистични.. ете толку! :punch:

3. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Neka ne te razocaruva toa sto ti rekol deka imas policisticni jajnici...eve jas sum svedok na devojce sto imase policisticni jajnici i na koe i bese kazano deka za bebe moze samo da sonuva..eve ja trudna 6ti mesec

На pandelka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  4. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    47
    Zdravo zenicki kaj nas e problem azoospermija kade bi ne sovetuvale za biopsija i ako ima nekoj so moj problem slobodno neka mi pise. Vo drzqvna deneska ne sutnaa i nisto ke mora na privatno

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @Bebulleee ако имаш ситни цисти не значи дека имаш синдром на полицистични јајници. Синдромот си носи и други симптоми. Моите јајници Таше ги имаше запишано микроцистични, а после пораѓај немав ништо. И ендометриумот не ти е лош, претпоставувам естрофем ќе пиеш, јади и цвекло деновиве. Ајде пуштам среќа месецов да не израдуваш. :*

На BirMelek, pandelka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Таше ги нарече само, мали цисти на јајници.. А овој доктор рече : полицистични, како и да е за се има лек на денешно време, мораме да останеме позитивни
    А за ендометриумот ќе почекаме до четврток можно е и да порасни до тогаш...
    Бидејќи ми беше 5мм одвај порасна до 8.. Кае Господ никој не е

На stejsi2005, dunika, babyhope и 5 други им се допаѓа ова.
  7. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    @Bebulleee јас кога бев кај доктор Коруновски кој се смета за доста добар доктор ми кажа дека ендометриум во овулација треба да биде 9 мм за да настане бременост, ако биде помалку се помали шансите исто и ако е подебел. Ти имаш уште време до овулација за да порасне. Во однос на цистите, ако ти расне фоликул нема врска што имаш цисти, во тој случај тие не сметаат, можат да ти бидат и помали важно е да прснат, колку се поголеми фоликулите толку е поверојатно дека ќе пораснат во цисти. Според тоа што ми го кажа докторот твојата ситуација се одлична, нема простор за никакви грижи

На stejsi2005, 0ли и Bebulleee им се допаѓа ова.
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Ти благодарам, се надевам дека се добро ќе заврши.. Докторот кажа дека цистичките што биле на јајниците ни растеле ни се намалувале, тоа било во ред. Е сега со стимулации ќе се помачиме малце ама ќе успееме еден ден :)

На 0ли и mace89 им се допаѓа ова.
  9. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Јас многу му верувам на мојот доктор и знам дека е многу искусен и затоа ти викам дека ситуацијата ти е одлична со ваква ситуација многу е веројатно дека може да дојде до оплодување :*

На pandelka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  10. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.191
    Допаѓања:
    13.624
    ЕЕЕ мојата чудесна земја. Јас на гинеколог одам точно 10 години - РЕДОВНО. Сменив една матична, бев во систина и конечно кај четврт доктор по 10 години редовно посетување на гинеколог(мин 1 годишно поради пап-тест, а да не правам муабет дека 5 години одам поради проблеми со забременување).... Значи по 10 години (пак ќе напоменам) ми откриваат дека имам мизерни оваријални резерви (состојба пред менопауза). Смајли што се крсти.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    Женски мои убави и добри :*

Јас не можев веќе да издржам и земав тест и го направив. Ама од брзање и возбуда сега не сум сигурна. Мислам дека има една многу бледа линија односно втора линија :$ ама не знам што да мислам затоа што го потопив тестот во урина. Па на упатството пишуваше или под млаз урина или да го потопиш во чашка и јас го потопив и изгледа многу имаше. Почна целиот да станува розев, се гледаше како се движи течноста /урината. Можно ли е од тоа да биде линијата, затоа што целиот се потопи беше воден и насекаде розев, може ли од тоа да останала кога се повлече течноста и поради тоа да се гледа бледа линија баш на тоа место? Вака го споредувам со упатството изгледа како тест со две црти, ама една многу жар јака, една тенка бледа.
    Сакам да се радувам ама и друго ме мачи, стомакот ме боли исто како за добивање, веке 2-3 дена, а денес најмногу цел ден, цел ден мислев готово сега добивам! :puke: И јајникот лев ме боли и накај препони скоро. Ова тест е премногу трауматично. Се надевам дека таа бледа линија ќе биде бледа точка, па бледо лиценце. Посакувам на сите една бледа линија, од утре натаму кај секоја од вас! :l: :f:

Морам на лекар да проверам за сигурно, да видам што е, дали е, и дали е се во ред. Јас сум таква, во јајцето барам влакно, ако е толку добро не може да е вистинито, таква сум забегана. :$

Треперам, се радувам и се плашам. Се надевам ќе завршам само со радост!

Ве гушкам силно сите до една :hug:

На eci85, Seduction, Be-yO-nCe и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Точно така трееба тестот да биди, чекаме сликаааа ајде :* редно е да се радуваме и да честитаме :*

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.191
    Допаѓања:
    13.624
    Ајде слика од тестот стави ќе ти кажеме оти експерти сме за дешифрирање хахаха :D

На stejsi2005, Вереничка, Valentina888 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    На stejsi2005, Вереничка, Momichka и 2 други им се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Да повикам и јас, таман пмс-ов да олабави: СЛИКААААААА

:inlove:

На TheGetmaki, Вереничка, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  16. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    И јас сакам слика да видам :P
    Едит: Иначе на селф клиар тестот така се обојува цело прозорче па останува една или две црти.
    Секој тест тоа го прави , само што шур шек е затворен и не го гледаме тоа.
    Таман е направен .
    Утре пак повтори го тестот
    @Вереничка

На Вереничка, Momichka, EmilijaEmilija и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    На Вереничка, Momichka, EmilijaEmilija и 4 други им се допаѓа ова.
  18. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    @Вереничка , сега не одам на спиење, ќе чекам да видам две црти :) а, ти имај милост, па немој да ме оставиш без спиење, утре сум на работа ;)

На TheGetmaki, Вереничка, Valentina888 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. EmilijaEmilija

EmilijaEmilija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    326
    На TheGetmaki, Вереничка, pandelka и 2 други им се допаѓа ова.
  20. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Потикната од темата пред некој ден , му кажав на маж ми да напише што чуствувал.

Бидејќи ништо не кажува мислев дека неговата мисла е ладна , но не било така .
    Текстот го крсти ,,Роман" уште е на почеток , а има пишано три страни.
    Неговите реченици болат , душата и него го болела.
    - Еден доктор ме викна , ме праша сакаш да го видиш син ти , реков ДА ... Морав сине да те гледам преку тоа ладно стакло , бев скршен но кога те видов одма сватив дека личиш на мене .
    - Ми кажаа жена ти тежок пораѓај имала , одма заминав во црквата да се молам , за неа и него .
    Цела ноќ се молев и плачев за нив, ги сакам најмногу.
    - Не повика сестра од горе , мислев дека се спасил син ми но ладно ни кажаа дека умрел , жена ми само што не падна на земја а јас скршен но морав да се соземам за неа. Морав да бидам јак , затоа што ја сакам.

Дел од речениците негови..
    Изгледа дека ќе му потрае пишувањето . Барем ќе му олесни!

Тешко било , не знам како да реагирам веќе.
    Многу сум нервозна , сакам ова веќе да заврши .
    Ми фали внука ми , емотивна сум и депресивна.
    Со неа ми поминуваа мислите , ќе ме гушнеше и ќе заборавев на се.
    Ме гледала како сум плачела , поготово од негативниот тест после ивф се расплакав пред неа , а она со рачето ќе ме погалеше по лицето.
    Од неа осетив бебешка љубов , задоволен поглед кога ќе ја наранев , избањав , изиграв , кога мама не била тука а Мици болна тета била до неа да и симне тт , да ја однесе на дежурен и на крај да ја заспие ..
    Ми фали ...
    Јас пак сама во четири зида.
    20161128_175510.jpg 20161016_205422.jpg 20160819_160027.jpg 20160904_125756.jpg
    Љубов

На baby 5, AnaMarijaAa, eci85 и 15 други им се допаѓа ова.