Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. mariatim

mariatim Популарен член

ке пробам ова со перничево уште вечер :$ ако треба и така ке спијам :D

Forko likes this.
  2. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

има шанси да добиеш месецот а да си бремена?
    и дали може да се остане бремена иако не си во плодни денови, бидејќи пред 2 дена ми заврши?

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

^тоа се многу ретки случаеви кога добиваш а си бремена.
    - може да се остане бремена ако си имала незаштитен однос пред плодните денови. Бидејќи сперматозоидите во женскиот организам можат да опстанат и до 7 дена. Или ако имаш "задоцнета" овулација и да не знаеш дека тогаш ти се плодните денови.

4. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Да се надеваме на бебче во скоро време :wasntme:

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

^Дај боже...господ на сите да ви даде.

Attached Files:

6. ecapereca

ecapereca Истакнат член

СВЕТИТЕЛИТЕ ИМ ПРИТЕКНУВААТ НА ПОМОШ НА ОНИЕ КОИ ИМ СЕ МОЛАТ.
    СВЕТИ НИКОЛА ИМ СЕ ЈАВИЛ НА НЕКОИ БЕЗДЕТНИ РОДИТЕЛИ И ГИ УПАТИЛ ВО МАНАСТИРОТ ОСТРОГ, ЗА ДА ДОБИЈАТ ДЕЦА.

Некој римокатолик од племето Хота во Албанија, по име Васил Марко, немал пород во текот на 14 години од својот брачен живот. Тоа му паѓало тешко, а уште потешко и било на жена му. Една ноќ на жена му и се јавил некој свет старец, за кого се мисли дека бил Свети Никола (а тој бил и семејна слава на Васил) и и рекол веќе да не се јадосува, туку да појде во Острошкиот манастир на Свети Василиј, и да се помоли, па Бог ќе им ја услиши нивната молба, па по една година ќе добијат чедо и да му го дадат името Василиј. Утредента жената му го
    раскажала сонот на мажот и и му предложила да одат во Острог. Мажот не сакал, плашејќи се од подсмевањата на своите соседи за неговото одење на православни светињи, а и не верувајќи многу во силата на светиот Василиј. Но наредната ноќ и нему му се јавил Свети Никола и го повторил она што и го рекол на неговата жена. Тогаш Васил решил да оди. Со изговор дека одат на посета кај некој побратим во Пипери, тој со жена му дошле во Острог, и тука обајцата срдечно се помолиле на Бога и на свети Василиј да им биде дадено едно дете. По една година жена му му родила син и му го дале името Василиј. Потоа родила и друг син. Обата им беа живи до пред втората светска војна, пораснати и во се напредни, раскажува Свети Николај Епископ.

Почитувани пријатели, од тука гледаме дека светителите секогаш ни помагаат, наше е молитвено да им се обраќаме за да ни помагаат и да им благодариме а и да Му благодариме на Бога за се!

Друго, сите вие кои сеуште немате деца, не очајувајте, молете се на Бога, Тој најдобро знае кога да даде деца, немојте да одите по бајачи и гатачи, со тоа ќе си направиме големо зло.

По молитвите на Светите Отци наши, Господ да не помилува и спаси! Амин +

P.S. Се извувам за преголемиот пост, ама сакав да го прочитате, го копирав од facebook :*

Crnka88 likes this.
  7. zazarsko

zazarsko Истакнат член

И јас така спиев и не добив ништо само што си закачив кандида :tmi:

8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Каква врска има спиењето со перниче под колкови со кандидата? :^)

9. silk

silk Популарен член

И мене ова не ми е јасно... Да не си грешка нешто...? Јас две години бев со перниче под газ, да беше така којзнае што инфекција ќе фатев :lol:

10. Forko

Forko Истакнат член

епа дека цела вечер спиела со сперма од неа тоа си тече не е се бнатре.. и ако е поосетлива ете и инфекција...нема потреба цела вечер она само се нашали :) едно 20 мин ете колку и тоа да се проба,па сега кај кого како со господ напред не е пресудно :)

11. fairy88

fairy88 Популарен член

Тоа важи и за мене и јас после односи ако сврши во мене одма се воспалувам, а можам да замислам што ќе се случи ако спијам со перниче под газот :o .За да останат некои трудни имам слушнато дека еден цел месец тераат секој ден со свршување и им успевало.Јас дефинитивно нема да издржам.После односи ако сврши во мене треба да правам пауза 2-3 дена да ми сплане отокот па пак да пробам.Затоа не знам како ќе биде наредниот пат кога ќе пробуваме за бебенце :?:

12. Forko

Forko Истакнат член

па не е ни препорачливо секој ден..се разредува спермата.. абе се си е спонтано :)

13. elena.mak

elena.mak Популарен член

Треба да си е дојдено времето, и џабе е се друго... Колку се глупираме кога ќе видиш, се преоптеретуваме, а ко да зависи нешто од нас... Наше е да пробаве да го направиме тоа бебе, и да се придржуваме до здрав живот толку колку што е возможно. Понатаму се е Божја работа, можеме колку сакаме од земја да се трескаме, не перниче под газ, на трепавици да дубиме, не вреди. Само смирено и тоа е тоа! ;)

Forko likes this.
  14. Forko

Forko Истакнат член

taka e! :*

15. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Doogy stile takozvana kuceska poza :lol: :D gaz vo vazduh ostanuvas isto znaci kako doogy 15 min taka mene mi se fati odma try it 8)

16. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Se slozuvam potpolno, ako saka da se fati ke bide ako ne od prvpat od vtorpat, no ednostavno mozebi Gospod misli za nas deka uste ne e momentot, mozebi treba prvo nekoi drugi raboti da se slu;at pa togas bebinja da si dobieme! Gospod e golem i milostiv, veruvam vo nego i veruvam isto ko i ti Elena deka se e vo Bozji race!no ke uspeeme sigurno :inlove:

elena.mak and Crnka88 like this.
  17. Crnka88

Crnka88 Активен член

Tака сие,еве јас минатиот месец ништо ама еве се надевам месецов дека ке успеам со Господ напред верувам во него!

elena.mak likes this.
  18. mariatim

mariatim Популарен член

вистина е кога рекол господ тогаш ке биде но знате како велат давеникот и за сламка се фаќа :(

19. elena.mak

elena.mak Популарен член

Ситте овде се "давиме" заедно, така да тоа е тоа. И јас кога ќе легнам да спијам само во колички, креветчиња, пелени и такви бебешки работи ми е паметот, колку и да не сакам. Тоа е посилно од мене. И прниче под газ, и се отрув со фолна и незнам какви ми ти витамини, и цигари оставив, и кафе оставив, на работа уште да почнам да медитирам за да не ме фаќа нервоза, дома исто, и кога ќе направам сума сумарум, пак се зависи од мојата верба во Господ дали ќе почекам смирено да ја награди мојата верба со бебе, или пак ќе беснеам и ќе скубам коса. Кубев, кубев, и ништо не добив, па единствено што ми преостанува е да го молам Господ да ми даде мир во душата и бебе во утробата. Се друго нема да се вроди со плод, верувај! Пред 7 години останав бремена несакајќи, секако ќе го родев бебушот, ама не му било времето, имав спонтан. После тој спонтан имав ненормален страв од забременување, затоа што се плашев од нов спонтан и што не веќе, стравови до небо. Пак сума сумарум, фајде ни од тоа не видов. Само смирено, главата напред, мажето во постела, и ајт! :lol:

pepita82, Lori-30 and silk like this.
  20. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Стручњаци советувале секој втор ден да се води љубов за да сигурно има внатре живи сперматозоиди, зашто тие живееле од 48 до 72 часa, a јајце клетката живеела само 10 часа, значи само 10 часа жената била плодна во цел еден месец. Така прочитав и така ви пренесувам, мада немора тоа да биде точно во секој случај, тоа се само статистики. Има случаеви кои ги знам во баш неплодни денови останаа трудни, за време менструација една забременила и родила близначиња.
    А кога водите љубов, гледајте СКРОЗ да се опуштите, не мислете на ништо, само сконцентрирајте се на уживањето, се друго избришете од глава тие моменти, ама буквално се, стомакот нека ви биде колку може опуштен, никако стегнат, и кога ќе сврши партнерот - тогаш длабоко вдишете за да ви се ослободи и опушти секој можен нерв и дел од телото, а најмногу мозокот, зашто се зависи од хипофизата :)
    Има случаеви кога се фаќа на плукни-залепи, што би се рекло само да се допре до маж жената ќе забремени, ама има и случаеви кога треба малку повеќе да се поработи од вообичаено, кај некои тоа не иде така лесно.
    Ама и најважното - молитвите треба да се практикуваат, колку се може повеќе, во себе можеме да си изговараме свои молитви, како да разговараме, кога сакаме се да си кажеме се што ни лежи на душа, така и со молитвите.
    Ајде здравје Боже ќе биде и тоа, ќе ни дојдат нашите бебенца ;)

pepita82 and roza102 like this.