Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.827
    Јас изгледа добив ;( Добивам на 33+ денови обично, минатиот пат на 30ти ден кафено малку и си добив убаво на 31ви ден и еве денес 30ти ден си протече кафено па до утре баш ке видиме, баш се надевав некако за месецов :( Бар не ми даде ич и мала надеж.. бетер ке се разочарав, денес ептен ме изненади..

2. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Јупииии браво @Вереничка со лесно:hug:

3. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Девојќи не се базирајте мн. на мерење базална темп. јас месецот кога сум останала бремена 2 дена пробав да ја мерам и баталив, едниот ми покажа 36,5 и другиот ден 36,6 и според тоа како би требало да биде според графиконот беше знак дека не сум бремена, а сум била :)
    Така да опуштете се колку што можете, ако треба да биде месецов ќе биде, ако не биде ќе биде нареден. Еве една по една почнува да не снемува од оваа тема, на сите ви стои редот..а сигурна сум дека во најскоро време ќе се префрлите во труднички. Ве гушкам :hug:

На babyhope, manako1, Victorian и 2 други им се допаѓа ова.
  4. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    :inlove::inlove::inlove: те гушкаме

На Seduction му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Добро утро женички, ви посакувам убав и позитивен ден :*
    Ништо од мене и овој месец, падна температурата на 36.3 сабајлево.
    Повеќе среќа си посакувам следниов месец (fingers) Сега чекам да добијам во сабота, па во понеделник да одам по рецепта за кломифен. Ќе зборувам со докторот и за инсеминација кога веќе кломифен ќе пијам, па ќе видиме.

На mace89 и monik55 им се допаѓа ова.
  6. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    @0ли мила не со донесувај такви заклучоци, ете и @Seduction ни кажа дека нема врска температурата, и ако спиеш во ладна соба секако дека температурата ќе ти биде ниска, базалната температура ако веќе се одлучиш да ја мериш се мери во оптимални временски услови тоа значи нормална температура во собата до 25 степени. Сакам храбро од тебе и некако негативни мисли:!:
    :inlove:

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Девојки на сите припаднички на христијанската вероисповед ви посакувам прекрасен празничен ден, нека Јавувањето на Бог ни донесе здравје, среќа, љубов и многу дечиња. Посакувам оваа година Бог сите да не благослови и сите до една во групава да си се пофалиме со позитивен тест. Ве сакам и гушкам :inlove:

На stejsi2005, Victorian, Valentina888 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.827
    Жени вчера многу малку кафено ми протече и имав болки накај лев јајник и во средина на долен дел на стомакот, се избањав и си реков ах добив и чекав да пробие, но ни к од кафено, ни ц од црвено.. чиста улошка од вчера до сега. Може да било циста да пукнала пред циклус? Зашто обично по циклус ми пукаат ако сум имала, но со провоцирана менструација со апчиња. Или пак ке си добијам, а се мачи да пробие... ? Инаку кога сум добивала одма кафено, па црвено... Требаше на 20/21ви да добијам инаку според мој циклус од 32/33дена. Сега немам болки, немам ништо...

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Нема негативност, ќе биде некој нареден пат :) :*
    Температурата си ја познавам многу добро, седум месеци ја мерам и веќе знам секоја промена што значи. Не ја мерам со прекини и секое утро ја проверувам во исто време и спијам во соба со 23°.
    Се базирам на базалната бидејќи во овие седум месеци точно ми покажала кога ми била овулацијата и точно по 14 дена добивам.
    Не ме замара мерењето, не ми пречи, не ми влијае негативно, но одличен начин е со кој добивам информација кога и дали сум овулирала и кога ќе добијам.
    Кај некои можеби базалнава нема врска, но кај мене има :)
    Знам дека ќе добијам за два дена и очекувам дека наредниот месец ќе биде мојот месец.
    Дајбоже да ме изненади базалнава и да се крене пак утре, дајбоже да ме изненади и да скршне од шемата што ми ја покажува седум месеци. (fingers)

---
    Кога започнавме да го одиме овој пат, бев спремна дека ќе има неуспешни месеци се до успешниот и си ветив дека ќе бидам со оптимизам и дека само така ќе си помогнам себеси, така ќе се заштитам од разочарувања секој месец кога ќе добијам.
    Не ми е сеедно кога ќе добијам, но добивањето го сфаќам како почеток на циклус што можеби ќе биде вистинскиот. Ако не биде наредниот, ќе биде тој по него. Не знам кој месец ќе биде мој, но знам дека некој ќе биде мој. Како што знам и дека сите овде ќе имаме свој месец. Мајки ќе бидеме сите :hug:

Последна измена: 19 јануари 2017
    На Valentina888, AnaMadam, CocaColla и 3 други им се допаѓа ова.
  10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.735
    @mariz а може и имплантациско крварење си имала :) Направи тест од понеделник или порано, мислам дека не е рано. (fingers)

На Seduction, mariz и mace89 им се допаѓа ова.
  11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Јас на рапорт...
    Ендометриум 10мм
    Фоликул 18мм нема мрднато, сепак ставив инексија. Сега со Господ напред

На Lavica2016, delvi, Seduction и 6 други им се допаѓа ова.
  12. EmilijaEmilija

EmilijaEmilija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    326
    Nemora da znaci deka ke dobies, Mene tri dena mi tecese kafeavo I toa 10dena pred ciklus pa ete seuste nemam dobieno, mi docni 9 dena.Inaku I jas nemav nekoi bolki kako za dobivanje,obicno pred da dobijam nemozam da funkcioniram ,zanikade sum ama Sega nisto od toa. I seuste si cekam :) moze ke dobijam moze ne :) :hug:

На mariz и mace89 им се допаѓа ова.
  13. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Појди си на лекар,може си трудничко,па на време да почнеш да си примаш витамини,држам среќа :)

На bube90 и mariz им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.827
    @babyhope @EmilijaEmilija дај боже да е нешто такво. Ептен беше малку кафено, ме сечеше болка некоја оштра.. не беше лигаво баш како кафено светло само, до сега вака не сум имала. Денес 31ви ден од циклус, па ке видиме што е.. или ке добивам или не :) уште немам ништо сега..

На babyhope му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Мојата другарка кога остана бремена на денот на добивање имаше кафено и после ништо, чекаше 10 дена и тап позитивен тест ;)

На Valentina888, mal.ecka и mariz им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.827
    Некако изгубена ми е надежта, повеќе мислам дека ке добивам отколку дека е тоа, зашто вака со првото не ми беше, тогаш ни капка не ми протече... До душа беше лето 40 степени, бев на одмор пред да ми доцни, може од водата и мн бањање не сум приметила, а протекло.. :) Имам еден тест си стои чекам да доцни, ако доцни ке го направам :)

На mace89 и EmilijaEmilija им се допаѓа ова.
  17. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Да но секој пат е различно имплатациско настанува ако при вгнездување ти пукне крвен сад, што немора да значи дека треба да пукне, но овој пат можно е да се работи за тоа, ајде стискаме палци :*

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    Срцки мои добар ден :* Да ве гушнам прво :hug: ох

Прво вас да ми кажам, па после ќе им се придружам на трудничките :*
    Бев да проверам бета и хцг е 776.91 . Што мислите? :$ Се консултирав со некои срцки дека е во ред, но сепак, таква сум јас, исплашена сум малку и возбудена но сметам дека ми е дозволено :lol:

Само сакав да ве известам, тоа е само резултат здравје кога ќе одам на доктор деновиве ќе ви кажам што ми рекле.
    Измешани ми се чувствата, исплашена, радосна, среќна, возбудена! Ви го посакувам истото на сите овде, од :l:! Фала му на Господ, фала ви вас на секој пост, секоја смешка и секоја поддршка. :hug:

Убав ден и ве бакнувам многу :*

Последна измена: 19 јануари 2017
    На stejsi2005, Annath, Victorian и 17 други им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.827
    Супер е, некаде 4+ недели бремена си :) на секои 72ч треба да се дуплира мислам, така да задутре направи уште еднаш за да не се плашиш и да немаш стресови. Еве ова најдов на нет.. :) За брзо да слушнеш и срценце и со лесно да си го износиш :*

Прикачени фајлови:

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    6.562
    За отстанување на септум, хистероскопија.
    Јас правев полани, лапароскопија и хистероскопија на ГАК. Ми отстанија септум на матката, забележан на проодност на канали.
    Те примат првиот ден во болница, спиеш, утредента е самиот зафат под целосна анестезија, и наредниот ден си одиш. Значи за 2 ноќи на ГАК, и самиот зафат платив 1.800 денари.
    Сепак треба да се чека. Бидејќи е на државно, треба на време да одиш и да чекаш да те викнат. Или да факаш врски за стигнеш побрзо. Јас бев од тие со врските.
    Друга опција ти се приватните клиники. Кај нив е побрзо. + многу по скапо. Мислам дека ~ 500 евра.

Кога се работи за септум, убаво е да биде отстанет пред време. Може да предизвика спонтан.
    Не е страшно воопшто. И мене ми беше првиот хирургшки зафат, и прва анестезија и прва инфузија. Сепак поминав одлично.

На ivanshe и irenna им се допаѓа ова.