Jas koga go prasav Trajkovski za toa,oti i jas srede stimulacii imav taka iscedok,mi rece sluzot ne e od pikanje na folekuli,tuku poradi estrogenite shto ni se kachuvaat,organizmot ni lachi sluz za pri normalno zabremebuvanje (preku odnosi)spermatozoidite da se dvizat polesno.Ne se sekiraj.Ke imash jk.
@0ли ако не дојде за една недела правам тест ќе ве известам ако има нешто ајде стискам палци и кај тебе никогаш не се знае
@Bebulleee немам многу надеж незнам дали дека многу негативни тестови но само овој месец имав ендометриум од 9мм во овулација пред тоа ми беше 3,5,6 мм едвај па тоа ми дава маааалку надеж да си правам филмови, како и да е не сакам мн да се надевам за да не се разочарам. Ајде навиваме за тебе овој пат да биде, само оптимистички и со насмевки се ќе си добиеме
Еве вака да си ја кажам маката може ќе ми дадете некој совет. Пишав и во темата симптоми на бременост, тогаш добив а веќе неколку месеци се обидуваме да забременам. Сега сум во исчекување дали ќе добијам или не. Е сега.. вториот пат кога се обидувавме ми каснеше менструацијата, се симптоми имав и кафеав исцедок кога направив тест излезе втора бледа линија не ми беше верно решив да почекам уште некој ден па да го повторам тестот но ми дојде менструацијата. Уште еднаш така ми се има случено и од тогаш се негативни. Размислувам да отидам на лекар може има некој проблем..дали на некоја и се има случено истово?
Оди на лекар, може да се работело за биохемиска бременост. Објасни му убаво што се случува, ќе те прегледа и ќе ти даде насоки за понатаму.
Да, ќе одам да, ќе одам само многу сум паничарка зошто имав циста и долго време се мачев со неа. Несакам да слушнам лоши вести..
Нема зошто да се плашиш, се' што е на време видено и кажано, полесно се лечи, дај боже да нема потреба во твојот случај
Нареден пат направи тест преку крв и веднаш кај гениколог. Доколку се има случено оплодување, можно е со лекарства за здебелување на ендометриумот, да се задржи плодот.
Здраво феминки...има ли некоја што користела фолна киселина пред да забремени? Јас почнав да ја пијам еве веке 6 -ти ден ми е.Прочитав многу помага за забременување и решив да пробам.Позз до сите и стискам палци за сите да не иде баба рога повеќе...досадна е
Мила фолна не помага за забременување,но е препорачливо да се пие мин. 3 месеци пред бременост,за плодот(бебето) да има добро и правилно развиен нервен систем.Како и да е,можеш да имаш само корист
Јас пијам веќе 5-6 месеци @Вереничка, го зграпчив месецов, не го пуштам лесно... Црвената Дама има да си оди