Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Acka22

Acka22 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    1.001
    Ми стасаа резултатите од киретажата ,во наодот ми пишува decidua ,кога прашав дали е инфекција ифекција или нешто што предизвикало missed abb само добив одговор ништо страшно нема простор за паника ова е нешто нормално decidua како не знам што да е.... За нив може е нормално и банално ама тоа е за жал здраството тука...причината треба да се бара во др фактори и сега од кај да почнам,што да правам..ако некој има искуство со ова да сподели искуство

2. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Ајде, со среќа нека е, па да правиме журка :dance::clap:

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945

Добро е што и воошто некаков резултат ти стасал.. Мене повратно ми го вратија missed abb. Само тоа... а докторката ми рече можиш да си планираш бременост одма не е ништо страшно ни гени ни хормони ништо.. а матичната ми рече генетски испитувања ова генетика е... Јас се имам напраено и пап и микробиолошки брис и се се е во ред торч морч се. Во просек скоја втора жена има спонтан само што ќе се шеташ по врати и ќе с енервираш дома што нема да ја знаеш причината.. СЕТО ГОСПОДОВА РАБОТА ако биле за нас ќе сме ги донеселе на свет а ако е нешто за нас никакви пречки нема да има ни бактерии ни вируси ако господ клај рака над нас се ќе поминиме.. Не се нервирај што е наше ќе си дојди...

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Тука сум :)
    Само нема што да си кажам , на работа сум моментално и едвај чекам 4 саат да дојде , да му ја летнам низ врата.
    Поминаа 5 месеци од ивф , и така.
    :l::l:

На monik55 и babyhope им се допаѓа ова.
  5. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    После 10 дена доцнење вчера добив. Треба да одам на гинеколог и да почнам со кломифен, а ич не ми се оди. Ќе почекам уште некој месец.

6. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    А, зошто не ти се оди, јас пак се нервирам што го трошам времето така чекајќи ....

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  7. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Од денеска и јас ти правам друштво,со среќа нека ние:inlove:

На TheGetmaki, mal.ecka, bokace и 5 други им се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Изостанок на овулација имам.

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.728
    Ве читам сеуште и иако сум породена...
    Знам дека поминувате низ многу тешки периоди, но само едно ви посакувам од срце - набрзо сите да осетите што е мајчинство и БОГ СИТЕ ДА ВЕ БЛАГОСЛОВИ од оваа група!

На EmilijaEmilija, eci85, mace89 и 11 други им се допаѓа ова.
  10. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Страв ми е како ќе ми влијае кломифенот. Требаше три месеци да пијам Дабростон, едвај два прогурав, главоболки, подуеност, +3 кила за два месеци, нервоза, раздразливост...
    Плус мојава борба за второ е, еднаш пројдов низ ова за првото и сега знам што ме чека, џабе се надевам.
    Немам дијагноза, не се полицистични јајници, имам редовни циклуси, нормална тежина ама слабо стојам со овулации, само едниот јајник ми е активен, фоликулите не растат повеќе од 12мм а и да пораснат не пукаат. Пред три години начекавме добар фоликул и со Прегнил останав бремена. Сега пак ме чекаат фоликулометрии секој месец, ако нема фоликули ќе одиме со Кломифен и Прегнил.

На babyhope му/ѝ се допаѓа ова.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Гетмаки, Моник, со среќа (fingers)
    Ми се придруживте значи :inlove:
    Јас вчера почнав и засега сум супер, се надевам така ќе остане :wasntme:

На TheGetmaki, manako1, irenna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    95.060
    Аууу Кломифе(ми)нки:D ,кога ке се расшетате сите со мешковци летово,кој ке ве сопре:inlove:..знам дека ќе е така,нека ве обземе сега само љубов и страст-другото само ке си дојде;)

На stejsi2005, ma4e1311, Lavica2016 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Ооо Кломифенки еден куп, дај боже месецов да си имате најубави фоликули и да се вроди со плод :*

@Acka22 @Snow white Барем и нешто сте добиле мене ми рекоја ќе го пратат скопје и ќе ми пратат резултати од што беше миссед.... Па уште праќат, јули 2 години ќе направи од тогаш :?:(facepalm)
    @irenna Јас Дабростон пиев 4 месеци :drunk:... Килата шо си ги ослабив сите си ги вратив (wtf)ама тоа е за бебуш се ќе издржиме.. :sun:

Јас сум добра, денеска се изнашетав :inlove:, еден ден помалце за мислење (fingers)

Поздрав срцки, имајте убава вечеррр...

На irenna, mace89, Lavica2016 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Devojki ve citam celo vreme i na site vi posakuvam bebuski vo najskoro vreme. Dali na nekoja i se sucilo vakva situacija mi tece kafeavo veke 4 den ama skroz malce i samo na periodi vo denot a imam policisticni jajnici pa se mislam od toa li ke e.. mi docni veke 6 dena stav mi e za test nesakam da se razocaram...

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    И мене ми се има случено истото :?:
    Сепак ако ти е во мисла напрај нз шо да ти речам

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.146
    Допаѓања:
    124.515
    :hug::hug:
    Па не би рекла така. И мене ми рече докторката Господ така сакал после 1виот спонтан и правев само брисеви , пап... После 3,4 мес пак забременив, пак имав спонтан... Е тогаш испитав се живо и диво. Се откри дека имам преграда во матката и мутации во гените. Сакам да ви кажам дека точно како е судено така, меѓутоа и се си има причина. Ви посакувам многу среќа :hug:

На irenna и Acka22 им се допаѓа ова.
  17. Acka22

Acka22 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    1.001
    Така е за се постои причина,барем да ни објаснат од што се случило тоа,што утре ако пак се случи тоа,повторно истата болка,нервози....мислам не е така едноставно ко што го замислуват тоа,може нив им е вообичаено покрај работата со такви случаи да е им е нормално.....ама нам сигурно не ни е нешто нормално ко добро утро

18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.146
    Допаѓања:
    124.515
    ^^^ Za zal toj pat sama go odev, sama istrazuvav sto analizi treba i maticnata se cudese kako da napise upat.:(

19. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Прашање за Кломифенките :) Дали сите го пиете поради проблеми со овулација или има некој без ваков проблем, само за зголемување шанси? Јас го пиев за инсеминации, немав никаква мака од него ама тогаш ми даваа инекција за пукање, а вака како оди, сами ли пукаат фоликулите?

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Еве јас ќе ти одговорам на прашањето..
    Во мојот случај го пијам за побрзо забременување и проблем со овулација.... примам и инексии за пукање :)

На Dear_Thing му/ѝ се допаѓа ова.